Οι ομάδες της Formula 1 πιέζουν συνεχώς για να γίνουν αλλαγές στο όριο του budget cap.

Οι ομάδες της Formula 1 πιέζουν συνεχώς για να γίνουν αλλαγές στο όριο του budget cap. Για το 2022 το ηψυλότερο όριο που επιτρέπεται να ξοδέψουν είναι 140 εκ. ευρώ, με το ποσό αυτό να λιγοστεύει κατά 5 εκατομμύρια κάθε σεζόν.

Ο ισχυρός άνδρας της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, είναι ο κύριος εκφραστής των παραπόνων, σχετικά με το budget cap. Σε δηλώσεις του  τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στο σπορ.

«Ο τρόπος που σχεδιάζεις το μονοθέσιό σου είναι υπό το δικό σου έλεγχο. Είναι κάτι που ορίζουμε σε συνεργασία με το τμήμα σχεδιασμού. Εμείς ελέγχουμε την τύχη μας. Αυτό που βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πως δεν έχουμε τον έλεγχο του πληθωρισμού που επηρεάζει τους πάντες.

Στη Μ. Βρετανία βλέπουμε πως η πρόβλεψη μιλά για 11% πληθωρισμό. Αυτό έχει επιπτώσεις στο προσωπικό, στις πρώτες ύλες, στην ενέργεια και στα εισαγόμενα εξαρτήματα. Πιστεύω πως οι κορυφαίες ομάδες πρέπει να ‘ξεφορτωθούν’ 200 ή 300 άτομα προσωπικό για να μην παραβούν το budget cap.

Είναι σωστό αυτό; Αν αποτύχει το budget cap, θα εξαφανιστεί για πάντα. Πρέπει να βρεθεί λύση. Κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει την κατάσταση αυτή. Μειώσαμε κατά 35 εκατομμύρια το όριο μέσα στην πανδημία, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τα προβλήματα που έχουμε σήμερα», ανέφερε ο Βρετανός.

«Αν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν, οι μισές ομάδες θα υπερβούν το budget cap. Πιθανότατα θα είναι περισσότερες από τις μισές. Δεν θέλουμε το πρωτάθλημα να κριθεί στα δικαστήρια ή στο Παρίσι, σε συνεδρίαση FIA.

Έχουμε έξι μήνες μπροστά μας να το λύσουμε αυτό και πρέπει να δράσουμε τώρα».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Formula 1

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Motor Sports

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ: Σοκ με Φράνκε – Κάταγμα και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου!
Ελλάδα

ΠΑΟΚ: Σοκ με Φράνκε – Κάταγμα και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου!