Παρέμβαση του Ζοσέ Μπότο και του Ρασβάν Λουτσέσκου πριν από την σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Τι είπε ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής, και τι ο προπονητής  και τι ζήτησαν από τους ποδοσφαιριστές.

Όλοι στον ποδοσφαιρικό οργανισμό του ΠΑΟΚ, προσπαθούν να βρουν τρόπο άμεσης αντίδρασης και φυσικά πρόκρισης την Πέμπτη επί της Λέφσκι. Μπροστά βγήκαν ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής της ομάδας να σηκώσουν την ψυχολογία και να αλλάξουν την κατάσταση στον δικέφαλο.

Παρέμβαση του Ζοσέ Μπότο και του Ρασβάν Λουτσέσκου πριν από την σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Τι είπε ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής, και τι ο προπονητής  και τι ζήτησαν από τους ποδοσφαιριστές.

Ζοσέ Μπότο

«Πρέπει να ξέρετε ότι όλοι όσοι είστε εδώ, είστε επειδή εγώ ως υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, σε συνεργασία φυσικά με τον προπονητή, πιστεύουμε ότι αξίζετε να φοράτε αυτή τη φανέλα. Είτε οι παλιότεροι, είτε όσοι ήρθατε τώρα, έχετε την απόλυτη εμπιστοσύνη μου» «η δική μου εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση όμως δεν σημαίνει τίποτα, αν εσείς δεν εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και τη δουλειά σας».

Ρασβάν Λουτσέσκου

Δε θέλω να βλέπω κατεβασμένα κεφάλια. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι στη Βουλγαρία και τους δώσαμε το δικαίωμα να πάρουν τη νίκη. Η ευθύνη είναι δική μου. Μόνο μια είναι η δική σας. Ότι χάσατε την αυτοπεποίθησή σας. Παίξαμε, κυριαρχήσαμε και κερδίσαμε στην προετοιμασία πολύ καλύτερες ομάδες, παίζοντας ένα ποδόσφαιρο εντελώς διαφορετικό. Με κατοχή της μπάλας, πρέσινγκ, επιθετικότητα.

Καταλαβαίνω ότι το να δεχτείς γκολ στα 42 δευτερόλεπτα μπορεί να σε σοκάρει. Όμως δεν δικαιολογείται να καταφύγουμε μετά στο δικό τους τρόπο παιχνιδιού, με ψηλές μπαλιές και μεγάλες αποστάσεις. Δεν θα το ξανακάνουμε αυτό! Θα μπούμε για να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο, με το κοινό στο δικό μας πλευρό και με την επιθετικότητα και την ποιότητα που έχουμε δείξει. Για όση ώρα χρειαστεί, θα παλεύουμε με τον δικό μας τρόπο για την πρόκριση.

«Πιστέψτε με, η δική μας ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες κι ας είμαστε ακόμη στην αρχή κι ας χρειαζόμαστε ακόμη δουλειά και συνοχή. Έχουμε μια εβδομάδα και κάθε λεπτομέρεια μετράει. Και οι προπονήσεις και η δουλειά που θα κάνετε μέσα σας για να βγάλετε στο γήπεδο την πολύ υψηλή ποιότητα που έχετε. Και τον εγωισμό σας».

ΠΑΟΚ: Ελπίζει πια μόνο στην Τούμπα. Αλλά αρκεί;

Το 2-0 από τη Λέφσκι στη Σόφια είναι το πρώτο κακό για τον “Δικέφαλο”. Αλλά ενός κακού, έπονται μύρια. Κι αν το αποτέλεσμα αυτό ήταν μια “μαγική εικόνα”, θα μιλούσαμε διαφορετικά τώρα. Όμως, δεν ήταν. Δεν είδαμε ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ έβγαλε στο χορτάρι τη -θεωρητική- ανωτερότητά του και η άλλη ομάδα ήταν, απλώς, τυχερή. Απέναντι σ’ ένα σύνολο που δεν είχε την πολυτέλεια καν να κάνει αλλαγές παρά μόνο για να “ροκανίσει” χρόνο, ο “Δικέφαλος” έδειξε μόνο κακά στοιχεία.

Σχεδόν καμία συνοχή, πρακτικώς “μιάμιση” ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι (ένα μακρινό σουτ του Σβαμπ, μια κεφαλιά λίγο άουτ του Κάργα) αμηχανία στο κέντρο. Και, συγχρόνως, πολλά λάθη, οι περισσότερες προσωπικές μονομαχίες χαμένες, μια light και ακίνδυνη επιθετική γραμμή, μεγάλη ασυνενοησία στο transition… Δηλαδή, όλα τα στοιχεία μιας ομάδας που, ακόμη κι αν στο μέλλον της “βγουν” όλες οι μεταγραφές της, αυτό το μέλλον είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει ορατό σε μια βδομάδα.

Ο Ραζβάν πήρε την ευθύνη, αλλά έστειλε κι ένα “μήνυμα”…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε όλη την ευθύνη επάνω του, ως όφειλε. Συγχρόνως, όμως, με τη χρησιμοποίηση, αναγκαστικά, λόγω απουσιών, ή όχι όλων των εφετινών μεταγραφών, έστειλε κι ένα -λίγο οδυνηρό- μήνυμα προς όλους. Με παραλήπτες και τον κόσμο και τον Μπότο και τη διοίκηση. “Αυτούς έχω (προς το παρόν, τουλάχιστον), μ’ αυτούς, αναγκαστικά θα πορευθώ”. Αλλά, δυστυχώς, στη Σόφια τουλάχιστον, δεν είδαμε ότι αυτό το υλικό είναι για το βήμα παραπάνω. Όχι άμεσα, τουλάχιστον.

Πέρα από την ενέργεια που έβγαλε στο γήπεδο ο Καλίντ Νάρεϊ, ουδέν άλλο αξιοσημείωτο. Και ίσως δεν είναι τυχαίο ότι μόνον ο 19χρονος Γιάνννης Κωνσταντέλιας, γέννημα-θρέμμα του συλλόγου ήταν αυτός που “φάνηκε” στα λίγα λεπτά που είδε τον εαυτό του στο χορτάρι. ΟΚ. Το πρώτο γκολ μπαίνει από ένα θεμιτό λάθος. Αλλά μπαίνει στο 1′. Το 2ο στο 20′. Και η ομάδα δε βγάζει αντίδραση, δε δείχνει πάθος -μεταξύ μας, ούτε αγωνιστικό σχέδιο δείχνει, επίσης.

Μια δύσκολη ρεβάνς για την οποία η “καυτή” Τούμπα, δεν αρκεί…

Τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα στη ρεβάνς. Νίκη με 3 γκολ διαφορά δεν είναι κάτι εύκολο σε καμία στιγμή της αγωνιστική σεζόν. Πολύ περισσότερο όμως στην αρχή-αρχή της. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε στη διάθεσή του στη Σόφια Βιεϊρίνια, Λύρατζη, Άντρε, φυσικά και τον Ολιβέιρα. Μ’ αυτούς μέσα η εικόνα θα ήταν σίγουρα διαφορετική. Όμως ό,τι έγινε, έγινε, πλέον.

Ο ΠΑΟΚ θέλει στις 28 του μηνός μια επική ανατροπή στην Τούμπα. Το έχει κάνει, με Ζίμπρου, με Λοκομοτίβα, με Μποέμιαν, πέρυσι. Η Λέφσκι, ωστόσο, δεν είναι παρόμοια περίπτωση. Στις προηγούμενες η νίκη με ένα γκολ ήταν αρκετή. Τώρα το ζητούμενο είναι πολύ πιο δύσκολο να έλθει. Και η “καυτή” Τούμπα μάλλον δεν αρκεί. Όχι με βάση την εικόνα που έδειξε η ομάδα στη Σόφια. Μακάρι να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση και, έστω και με νύχια και με δόντια να πάρει αυτή την πρόκριση. Αλλά ότι θα μιλάμε, σε τέτοια περίπτωση, για υπέρβαση -και μάλιστα πολύ μεγάλη- είναι βέβαιο!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ