Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού κόντρα στη Σλάβια Πράγας δείχνει πως κάτι πολύ καλό έρχεται. Γράφει η Ελένη Ανδρικοπούλου.

Ο Παναθηναϊκός χθες βράδυ αποχαιρέτησε, κερδίζοντας το χειροκρότημα από τον κόσμο του για την προσπάθεια, την Ευρώπη για φέτος. Το δείγμα ωστόσο την “πράσινων” σε αυτούς τους δύο αγώνες κόντρα στην Σλάβια Πράγας προμηνύει μια καλά χτισμένη ομάδα από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ετοιμάζεται για περισσότερες ευρωπαϊκές νύχτες.\

Η διαιτησία δεν αποτελεί (μια) δικαιολογία για την αποκλεισμό του “τριφυλλιού” από το Conference League. Τόσο ο διαιτητής Μπουκέ στην Πράγα όσο και ο Μπανκς στην Αθήνα επηρέασαν τον ρου των δύο αγώνων. Ο μεν με την αποβολή του Παλάσιος, αφήνοντας τους φιλοξενούμενος με 10 παίκτες από το 40ο λεπτό, ο δε με τον μη καταλογισμό του πέναλτι στο 42ο λεπτό, όταν ο Μάντους στην έξοδο που πραγματοποιεί γκρεμίζει τον Σένκεφελντ.

Πέρα από τις αποφάσεις των διαιτητών ας δούμε και τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά. Στην Πράγα ήταν νωχελικός και δεν απείλησε ιδιαίτερα την Σλάβια. Μοναδική καλή ευκαιρία ήταν το σουτ του Βαγιανίδη στο δεύτερο ημίχρονο. Σαφώς και στο πρώτο ματς του έλειψε τόσο ο Σένκφελντ, όσο και ο Αλεξανδρόπουλος με τον Χουάνκαρ. Το τελικό 2 – 0 της Πράγας δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα των ομάδων μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μια βδομάδα λοιπόν αργότερα ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να ανατρέψει αυτό το εις βάρος του 2-0. Έξι φορές που είχε να κάνει κάτι ανάλογο σε νοκ άουτ φάση απέτυχε. Πλέον μετρά επτά…

Με 12.000 φιλάθλους στο πλευρό τους οι “πράσινοι”, σε ένα κατάμεστο “Απόστολος Νικολαΐδης”, μπήκαν με πάθος και όρεξη να κυνηγήσουν την ανατροπή και την πρόκριση. Ένα γρήγορο γκολ έψαχνε το “τριφύλλι” για να αιφνιδιάσει την Σλάβια. Ένα γκολ που θα μπορούσε να είχε πετύχει στο 2ο λεπτό όταν ο Σποράρ από πολύ κοντά σημάδεψε το δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός είχε μπει καλύτερα, πατούσε καλά και δεν είχε αισθανθεί καμία απειλή από την φιλοξενούμενη ομάδα. Στο 20ο λεπτό με το σουτ του Αϊτόρ αλλά και στο 32ο με το τετ α τετ του Σλοβένου φορ είχε τρεις ευκαιρίες, που δεν τις μετουσίωσε σε γκολ. Και ενώ στο 57ο λεπτό ο Σποράρ σπάει το ρόδι και σκοράρει, βάζοντας “φωτιά” στη Λεωφόρο, οι “πράσινοι” σίγησαν. Από κει και μετά ενώ είχε το μονέντουμ και τον κόσμο σύμμαχό του ο Παναθηναϊκός για να πετύχει και δεύτερο τέρμα και να στείλει το ματς στην παράταση σαν να έσβησε…

Οι παίκτες φάνηκαν να ξεμένουν από δυνάμεις και “φώναζαν” για αλλαγές. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στο ματς του Ιωαννίδη και Καμπετσή στο 77′ αντικαθιστώντας τους Βαγιανίδη και Τσέριν αντίστοιχα. Αμφότεροι δεν κατάφεραν να βοηθήσουν τους “πράσινους” να πετύχουν ένα ακόμα γκολ. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Καμπετσής υπέπεσε και σε ολέθριο λάθος, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Γιουρέτσκα στο 94ο λεπτό να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι, ισοφαρίζοντας για την Σλάβια και δίνοντάς της συνάμα την πρόκριση στα πλει οφ της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Στο 88′ πέρασε και ο Καρλίτος αλλά ήταν αργά.

Αυτό που στοίχισε στον Παναθηναϊκό ήταν τόσο το εύκολο γκολ που δεν ήρθε στα δυο ματς αλλά και οι εναλλακτικές λύσεις. Δεν μπόρεσαν οι παίκτες από τον πάγκο να κάνουν την διαφορά και να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο που είχε μπροστά του το “τριφύλλι”.

Τα κενά του άξονα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να τα καλύψει ανεβάζοντας τις γραμμές της άμυνας. Εκεί σαφώς θα πρέπει να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός ενόψει των εγχώριων αναμετρήσεων. Όπως “φωνάζει ” πως λείπει και ένας δημιουργός από την “πράσινη” ενδεκάδα. Σένκεφελντ και Μάγκνουσον στον δεύτερο αγώνα είχαν επωμιστεί το ρόλο του δημιουργού. Ο Ολλανδός έκανε συνεχώς κατέβασμα (τουλάχιστον πέντε) για να φθάσει μέχρι το κέντρο και να περάσει την κάθετη πάσα στον Σποράρ.

Από την άλλη ο Ισλανδός προσπαθούσε ποτέ με γιόμες και πότε να παίξει κάθετα στην πλάτη των αμυντικών της Σλάβια τον Τσέριν η τον Χουάνκαρ. Επίσης, φάνηκε πως ο Σέρβος τεχνικός δεν είχε λύσεις που να εμπιστεύεται στο κέντρο της άμυνας. Διότι θα μπορούσε να αγωνιστεί ένας άλλος παίκτης ως στόπερ και ο Κουρμπέλης (πέρασε ως αλλαγή του Σένκεφελντ στο 55′) να παίξει στον άξονα.

Φανταστικός ο Πέρεθ, ιδίως στο χθεσινό ματς, και “βράχος” ο Μάγκνουσον με εξαιρετικές τοποθετήσεις.

Ρόστερ αξιόλογο έχει ο Παναθηναϊκός, χρειάζεται 3-4 προσθήκες σε καίριες θέσεις προκειμένου να φτιάξει μια ολοκληρωμένη ομάδα. Μετά από πέντε χρόνια οι «πράσινοι» ξανά ένιωσαν την αύρα του Ευρωπαίου, όμως το ταξίδι τους εκτός συνόρων ολοκληρώθηκε και πλέον πάντες στρέφουν την προσοχή τους εντός αυτών και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Απόψεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ