Παναθηναϊκός (μετά από 5 χρόνια) και Άρης πέφτουν αύριο σε κρίσιμες ευρωπαϊκές μάχες στην Conference League. Κρίσιμες και για τους συλλόγους αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο που, ως τώρα, έχει μια πολύ φτωχή συγκομιδή στις εφετινές διεθνείς διοργανώσεις...

Παναθηναϊκός-Άρης: Γιατί πρέπει να μπουν με το δεξί! Η αυριανή είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά, όπως βέβαια και για τον κάθε ένα από τους συλλόγους μας που παραμένουν στην Conference League. Η ανάγκη που έχει η χώρα για βαθμούς είναι δεδομένη -και την έχουμε αναλύσει πολύ πρόσφατα. Και συνεπώς, το να κάνει καλό ξεκίνημα στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός και να συνεχίσει ό,τι ξεκίνησε με τη Γκόμελ ο Άρης, είναι ιδιάζουσας σημασίας.

Οι “πράσινοι” ήταν πιο τυχεροί από τον Άρη και στην κλήρωση για την επόμενη φάση, τα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Αν ο Παναθηναϊκός περάσει το εμπόδιο της Σλάβια Πράγας, θα παίξει με την ομάδα που θα αναδείξει το ζευγάρι Σπαρτάκ Τρνάβα – Ρακόβ Τσεστοχόβα. Οι “κίτρινοι”, ωστόσο, , εφόσον περάσουν τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα βρουν μπροστά τους την πολύ ισχυρή Νις.

 

Με δίδυμο Μάγκνουσον-Σάρλια – Προσεκετικοί οι Τσέχοι

Αυτά ωστόσο, αφορούν το… μεθαύριο. Και καλό είναι να μην απασχολούν καθόλου τις ομάδες μας στους αυριανούς αγώνες. Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη στην Πράγα, με τον Γιάννη Αλαφούζο επίσης να δίνει εκεί το παρών του. Στο πρόβλημα του Σέκεφνελντ ήλθε να προστεθεί αυτό του Αλεξανδρόπουλου. Αλλά το δίδυμο Μάγκνουσον – Σάρλια έχει… καλό παρελθόν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είναι ένα ντουέτο με δύναμη και ικανότητα στο ψηλό και physical παιχνίδι. Και κάτι τέτοιο θα αντιμετωπίσει αύριο.

Η Σλάβια δεν είναι, ασφαλώς, ομάδα-φόβητρο. Αλλά είναι ένα σταθερό σύνολο, συνεπές αμυντικά και επιθετικά. Επιπλέον, μετά και την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τη Χράντες Κράλοβε, οι Τσέχοι έχουν πάρει πολύ σοβαρά το ματς και τίποτε δε δείχνει ότι θα μπουν στο γήπεδο με “άερα υπεροψίας”, ώστε να είναι επιρρεπείς σε τυχόν λάθη.
Είναι γενικά μια προσεκτική, υπομονετική και πειθαρχημένη ομάδα, με τον Γίντριχ Τρπισόφσκι σταθερά στο τιμόνι της εδώ και 4,5 χρόνια. Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1, αλλά στο ματς με τους “πράσινους” ίσως δούμε άλλο σχήμα… Παίκτες της που ξεχωρίζουν οι Τόμας Χόλες, Λούκας Μάσοπουστ, Πετρ Σέβτσικ, Οντρέι Λινγκρ, Λούκας Πρόβοντ, Πίτερ Ολαγίνκα, Όσκαρ Ντόρλεϊ.

Δύσκολο έργο για τον Άρη – με προβλήματα στα φιλικά η Μακάμπι

Ο Άρης, απ’ την πλευρά του, έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο απ’ ότι ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είναι ένα δεμένο, πειθαρχημένο και ποιοτικό σύνολο, παρότι στα φιλικά προετοιμασίας δεν έδειξε καλό πρόσωπο και ο αποκλεισμός της Ζίρα δεν έκρυψε αυτά τα προβλήματα. Είναι κυρίως αμυντικά –στόπερ και δεξιό άκρο. Ο Βλάνταν Ίβιτς δύσκολα αλλάζει το 4-3-3 του που, πλέον, έχει ξανά στο μπροστινό τρίο και τον εμβληματικό άσο της ομάδας, Εράν Ζάχαβι.

Παίκτης-κλειδί στο παιχνίδι της Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ο επιτελικός χαφ Όσκαρ Γκλουκ, ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο του ισραηλινού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή. Φτιάχνει όλο το παιχνίδι της και μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο μπροστά και τον “γερόλυκο” Ζάχαβι, αλλά και τον εντυπωσιακό πέρυσι σκόρερ της, Ντζόρτζε Γιοβάνοβιτς.

Το καλό είναι ότι ο Χερμάν Μπούργος έχει ξεκινήσει τη μελέτη της Μακάμπι μετά το τέλος του… πρώτου ματς με τη Γκόμελ ήδη. “Ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο”, ήταν τα λόγια του Αργεντινού κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Ισραήλ. Τα παιχνίδια των δύο ελληνικών ομάδων που… πρέπει να μπουν με το δεξί στα πρώτα ματς έχουν ως εξής:

  • Πέμπτη (4 Αυγούστου)

Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός (20:00 – CosmoteSport2HD)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης (20:00 – Novasports)

  • Πέμπτη (11 Αυγούστου)

Παναθηναϊκός – Σλάβια Πράγας (20:30 – CosmoteSport)

Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:00 – Novasports)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα