Ο Βέλγος δεν είναι βέβαια... "προστατευόμενος μάρτυρας" σε καμιά παράξενη ιστορία. Είναι όμως ο μόνος παίκτης της Γάνδης που έχει προσωπική εμπειρία από το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά από Τούμπα. Και σίγουρα θα βοηθήσει σ' αυτό την ομάδα όπου έχει βρει την Ιθάκη του...

Οτζίτζα-Οφόε: Ο… whistleblower της Γάνδης για τον ΠΑΟΚ! Η έννοια του whistleblower είναι αυτή του ανθρώπου με εσωτερική πληροφόρηση -για παράνομες, κατά κανόνα, δραστηριότητες- που αποφασίζει να μιλήσει ανοιχτά -κατά κανόνα με τις αρχές. Οπότε, ΟΚ. Δεν είναι ακριβώς τέτοιος ο Βάντις Οντίτζε-Οφόε. Δεν έχουν τίποτε… παράνομο, άλλωστε, οι αναμετρήσεις της Γάνδης με τον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους 8 του Conference League.

Ούτε, βέβαια, θα πάει στις… δικαστικές αρχές να πει το και το ο 33χρονος Βέλγος. Απλώς, στις 10 Μαρτίου, η Γάνδη, όπου παίζει από το καλοκαίρι του 2018, θα μάθει για πρώτη φορά τι εστί… Τούμπα! Η βελγική ομάδα δεν έχει ιστορικό αναμέτρησης με καμία ελληνική ομάδα. Και με τον ΠΑΟΚ έχει δώσει απλώς ένα-δυο φιλικά προετοιμασίας, με το τελευταίο στις 12 Ιουλίου του 2018, λίγες μέρες πριν αποκτήσει τον Οφόε από τον Ολυμπιακό.

Πολλά έχουν αλλάξει από τότε και για τις δύο ομάδες, κυρίως όμως για τον ΠΑΟΚ. Αλλά ο Οφόε είναι ο μοναδικός παίκτης της Γάνδης με εμπειρία από το ελληνικό ποδόσφαιρο και, βέβαια, με εμπειρία από την “καυτή” ατμόσφαιρα του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Και, λογικά, αυτός που θα “μαρτυρήσει” στις αρχές… της ομάδας του το τι και πώς.

Ο Χάσι, οι αλλαγές προπονητών και η ληστεία…

Ο Οφόε ήλθε στην Ελλάδα με πολύ καλές περγαμηνές από τη Λέγκια Βαρσοβίας το καλοκαίρι του 2017. Ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού, Μπέζνικ Χάσι είχε εξαιρετική άποψη για τον παίκτη, από τις εποχές της Άντερλεχτ. Και το ξεκίνημά του ήταν όντως καλό. Μέχρι τον ερχομό του Μαρτίνς, όμως, τον Ιούλιο του 2018, ο Ολυμπιακός είχε πάει απο τον Χάσι στον Τάκη Λεμονή, τον Χρήστο Κόντη, τον Όσκαρ Γκαρθία και πάλι στον Κόντη. Το όλο σκηνικό είχε επιπτώσεις και για τον παίκτη.

Το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου του 2017, δόθηκε και η χαριστική βολή για τη συνέχιση της παρουσίας του στη χώρα μας. Εκείνο το βράδι διαρρήκτες λήστεψαν το σπίτι του Οφόε. Αν και στο σπίτι δε βρισκόταν ούτε η σύντροφός του και η 5μηνη τότε κόρη τους, το γεγονός επηρέασε πολύ τον Βέλγο χαφ. Στην ουσία από τότε έψαχνε για επόμενο σταθμό στην καριέρα του, μετά από Άντερλεχτ, Αμβούργο, Μπριζ, Νόριτς, Ρόδερχαμ και Λέγκια Βαρσοβίας.

Στη Γάνδη ο Οφόε βρήκε την… Ιθάκη του. Έχει συμπληρώσει 147 ματς με 15 γκολ και 30 (!) ασίστ με την ομάδα. Είναι μεταξύ των αρχηγών της και, γενικά, μια από τις ηγετικές της μορφές στο κέντρο. Ειδικά εφέτος έχει μια εξαιρετική σεζόν με συνολικά 35 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ και ποδοσφαιρικά είναι πιο ώριμος από ποτέ.

Καιρός είναι να… μάθει και τι πάει να πει ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ…

Είναι πολύ λογικό ότι οι άνθρωποι της ομάδας θα πάρουν τη γνώμη του για τις αναμετρήσεις της 10η και 17ης Μαρτίου. Ο Οφόε δεν ήταν στην αποστολή για το παιχνίδι της Τούμπας, το Φλεβάρη του 2018 (0-3), είχε όμως ολόκληρο 90λεπτο στο ματς του Καραϊσκάκης, στον πρώτο γύρο (1-0). Φυσικά, ωστόσο, πέρασε μήνες στην Ελλάδα και έμαθε αρκετά. Έχει όμως και προσωπική εμπειρία από τη… “θερμότητα” της έδρας του ΠΑΟΚ, από τη σεζόν 2010-11, την εποχή που έπαιζε στη Μπριζ.

Εκείνα τα δύο ματς για το Europa League είχαν έλθει ισόπαλα 1-1 και στην Τούμπα (16 Σεπτεμβρίου) και στο Βέλγιο (2 Δεκεμβρίου). Και υπό αυτή την έννοια, ο Οφόε είναι… προσωπικά αήττητος από τον ΠΑΟΚ. Συμπαθέστατος μας είναι και χίλια συγγνώμη, αλλά μάλλον έχει έλθει ο καιρός να… μάθει και τι πάει να πει ήττα από το Δικέφαλο του Βορρά. Τι λέτε κι εσείς;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Jupiler League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι