Το γκολ του Ιταλού έκρινε τον τίτλο στα Τίρανα.

H Ρόμα με τη Φέγενορντ συναντήθηκαν στο «Air Albania Stadium» στον τελικό του Europa Conference League.

Στη διοργάνωση, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά από την UEFA, συμμετείχαν ομάδες από 55 ευρωπαϊκές ενώσεις. Οι Ιταλοί και οι Ολλανδοί έφθασαν μέχρι τέλους και διεκδίκησαν, επί αλβανικού εδάφους, τον πρώτο τίτλο.

Οι «τζιαλορόσι» ηττήθηκαν στις προηγούμενες δύο παρουσίες της σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Το 1984 από τη Λίβερπουλ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και το 1991 από την Ίντερ για το Κύπελλο UEFA.

Ο «σύλλογος του λαού», από το Ρότερνταμ, είχε τρεις κατακτήσεις σε ισάριθμους τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης (1970 Κύπελλο Πρωταθλητριών, 1974 και 2002 Κύπελλο UEFA).

Οι δύο αντίπαλοι, πριν από τον τελικό, είχαν την καλύτερη επίθεση στο Europa Conference League. Στα Τίρανα, όμως, αρκέστηκαν στο ένα γκολ. Το έβαλε η Ρόμα και κατέκτησε την κούπα.

Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο ξεκίνησαν ιδανικά. Στο 32’, έπειτα από γέμισμα του Μαντσίνι, ο Τράουτερ δεν μπόρεσε να φθάσει την μπάλα κι αυτή κατέληξε στον Νικολό Ζανιόλο, ο οποίος έκανε το 1-0 με θαυμάσιο σουτ στην αριστερή πλευρά της εστίας.

Ο 22άχρονος επιθετικός μέσος, μάλιστα, έγινε ο πρώτος Ιταλός σκόρερ σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης μετά τον Φίλιπο Ιντζάγκι το 2007, στη νίκη της Μίλαν απέναντι στη Λίβερπουλ και πάλι για το UEFA Champions League.

Η αντίδραση των Ολλανδών ήρθε στο 47’, με διπλή ευκαιρία. Σε κόρνερ από δεξιά, ο Μαντσίνι προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Εν συνεχεία, επέστρεψε στον Τιλ κι αυτός έκανε αμέσως το σουτ, αλλά απέκρουσε ο Πατρίσιο.

Επίσης, η Φέγενορντ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Κριστάντε, αλλά ο διαιτητής Ίστβαν Κόβατς έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Πελεγκρίνι απείλησε στο 86’. Πήρε μια χαμηλή πάσα ακριβείας μέσα στην περιοχή, κοντρόλαρε την μπάλα και την έστειλε προς το δεξί δοκάρι, αλλά ο Μπίλοου σταμάτησε την προσπάθειά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες τις φορές που ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο προηγήθηκε με 1-0 σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης πανηγύρισε το τρόπαιο. Το ίδιο είχε γίνει και με την Πόρτο το 2003 και το το 2004 και με την Ίντερ το 2010 και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2017.

Ρόμα: Ρούι Πατρίσιο, Κάρσντορπ (89’ Βίνια), Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Ζαλέφσκι (67’ Σπινατσόλα), Κριστάντε, Μχιταριάν (17’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Πελεγκρίνι, Τζανιόλο (67’ Βερετού), Εϊμπραχαμ (89’ Σομουρόντοφ).
Φέγενορντ: Μπίλοου, Γκερτρούιντα, Τράονυερ (74’ Πέντερσεν), Σενέσι, Μαλάσια (88’ Γιάχανμπακς), Άουρσνες, Τιλ (59’ Τούρνστρα), Κοτσκού (88’ Βάλεμαρκ), Σινιστέρα, Νέλσον (74’ Λίνσεν), Ντέσερς, Σινιστέρα.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του τελικού:




Ο πανηγυρισμός του Μουρίνιο για το 5ο ευρωπαϊκό τρόπαιο ως προπονητής:




Οι ‘τζιαλορόσι’ πανηγυρίζουν πλάι στους οπαδούς τους:



Φοβερή παρέμβαση Ιμπάνιεζ προτού πλασάρει ο Ντέσερς:



Απίθανη επέμβαση του Πατρίσιο και δεύτερο δοκάρι για τους Ολλανδούς:




Ο Έιμπραχαμ διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα του Σένεσι:




Τεράστια διπλή ευκαιρία για τους Ολλανδούς με την μπάλα να βρίσκει και το δοκάρι:




Αιφνιδίασε τον Πατρίσιο το ξαφνικό σουτ του Κοκτσού:




1-0, ο Ζανιόλο κοντρολάρει και πλασάρει όμορφα:




Το φανταχτερό τρόπαιο του UECL:



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρόμα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ