Ενδιαφέρουσα η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League. Η Μίντιλαντ είναι μια ομάδα με δομή που θα συζητηθεί. Κυρίως ομως με έναν πρόεδρο που έχει πολύ…ζουμάκι. Ο Μάθιου Μπέναμ είναι ένας τύπος από εκείνους που μπορεί να μην τον γνωρίζεις, αλλά αν σου πουν τα κατορθώματά του, θα τα έχεις ακούσει και απλά δε […]

Ενδιαφέρουσα η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League. Η Μίντιλαντ είναι μια ομάδα με δομή που θα συζητηθεί. Κυρίως ομως με έναν πρόεδρο που έχει πολύ…ζουμάκι.

Ο Μάθιου Μπέναμ είναι ένας τύπος από εκείνους που μπορεί να μην τον γνωρίζεις, αλλά αν σου πουν τα κατορθώματά του, θα τα έχεις ακούσει και απλά δε θα έχεις συγκρατήσει το όνομά του.

Η πορεία του είναι αξιοπρόσεκτη.

Ένας επαγγελματίας τζογαδόρος που έφτασε να γίνει ιδιοκτήτης στοιχηματικής εταιρίας.

Στηρίχθηκε πάνω στην ικανότητά του στα μαθηματικά και την χρησιμοποίησε και στο ποδόσφαιρο, στις δυο ομάδες που τον ανήκουν. Την Μπρεντφορντ και την Μίντιλαντ.

Και στις δυο, αποφάσισε να λειτουργήσει με το περιβόητο μοντέλο του moneyball. Το πως ξεκίνησε να λειτουργεί Μίντιλαντ, το είχε εξηγήσει ο Γκλεν Ρίντερσχολμ, ο οποίος προπονούσε αρχικά τους νέους της Εθνικής Δανίας και στη συνέχεια τους νέους της Μίντιλαντ.

Πριν βρεθεί στον πάγκο της ανδρικής ομάδας από το 2011 ως το 2015:

«Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Μόλις ο Μάθιου Μπέναμ ανέλαβε την ομάδα, δημιουργήσαμε ένα φανταστικό σύστημα σκάουτινγκ, το οποίο επικεντρώνεται σε 60 διαφορετικά πρωταθλήματα. Σε αυτά τα πρωταθλήματα, μελετάμε τους παίκτες από στατιστική και μαθηματική σκοπιά. Συνήθως, κάποιος προπονητής ή σκάουτερ βλέπει έναν παίκτη, του αρέσει και πιστεύει ότι μπορεί να τον προσαρμόσει στο τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Αυτό, όμως, είναι δεν είναι πάντα ρεαλιστικό, ενώ το δικό μας σύστημα είναι αναλυτικό και βασίζεται σε αυτό που εμείς αποκαλούμε “βασικοί δείκτες απόδοσης”.

Προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στους δύο τομείς: Τον στατιστικό και τον ανθρώπινο. Για παράδειγμα, δουλεύουμε με προφίλ συμπεριφοράς. Με βάση αυτά ελέγχουμε το πώς συμπεριφέρονται οι παίκτες μας στην οικογενειακή και στην κοινωνική τους ζωή. Μας ενδιαφέρει τόσο η συμπεριφορά τους εντός, όσο και εκτός γηπέδου.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας και παίκτες που έχουν έρθει από το εξωτερικό (Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο), τους αρέσει ο τρόπος που δουλεύουμε.

Νιώθουν πως τους σεβόμαστε, πως αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες τους καθενός ξεχωριστά. Όλο αυτό μας έχει βοηθήσει, γιατί βλέπουμε πως ο χρόνος προσαρμογής των νέων παικτών είναι ελάχιστος.

Δεν χρειάζεται να περάσουν μήνες προσαρμογής, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες άλλες ομάδες.

Το να εντοπίζουμε, να αποκτάμε και να αξιοποιούμε ταλαντούχους αλλά και υποτιμημένους από τις άλλες ομάδες παίκτες είναι μόνο ένα κομμάτι της δουλειάς που κάνουμε στην Μίντιλαντ.

Κάνουμε λεπτομερή προετοιμασία πριν τους αγώνες, ενώ αναλύουμε λεπτομερώς και τα παιχνίδια που έχουμε ήδη παίξει. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Πριν από κάθε ματς έχω στη διάθεσή μου έναν μεγάλο όγκο αναλυτικών πληροφοριών για την ομάδα που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε.

Το ίδιο συμβαίνει και στο ημίχρονο. Μόλις ο διαιτητής σφυρίξει, λαμβάνω ένα sms με διάφορα στατιστικά σχετικά με το παιχνίδι, την απόδοση των δύο ομάδων και των παικτών. Πάντα υπάρχει κάτι πάνω στο οποίο μπορείς να δουλέψεις και εγώ σαν προπονητής έχω στη διάθεση μου ό,τι μπορεί να χρειαστώ.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα μεταγραφικά έσοδα και έξοδα της Μίντιλαντ, θα καταλάβει τη νοοτροπία της….

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ