Με 74 τίτλους στην τροπαιοθήκη της και την τιμή να είναι η πρώτη από τη χώρα της που πέτυχε πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η βουλγαρική ομάδα ασφαλώς και δεν είναι φόβητρο για τον "Δικέφαλο του Βορρά". Θα είναι όμως λάθος και να την υποτιμήσει.

Λέφσκι Σόφιας: Μια… ηρωική ομάδα στο δρόμο του ΠΑΟΚ! Ο Βασίλ Λέφσκι είναι, για τους Βούλγαρους, ο πιο σημαντικός τους εθνικός ήρωας. Ο ηγέτης -μεταξύ άλλων- της επανάστασης για την απαλλαγή από το ζυγό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η ομάδα με το όνομά του, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 2ο Προκριματικό Γύρο της Conference, όπου έκανε πέρυσι σπουδαία πορεία, σίγουρα δεν είναι η πιο εύκολη απ’ όσες θα μπορούσαν να βγούν από την κληρωτίδα.

Τζουγκάρντεν (Σουηδία), Φλοριάνα (Μάλτα) – Πεκτροκούμπ (Μολδαβία), Ακαδημία Πούσκας (Ουγγαρία) και Ρασίνγκ Ουνιόν (Λουξεμβούργο), ασφαλώς και θα ήταν προτιμότεροι αντίπαλοι από την Κυπελλούχο Βουλγαρίας. Η Λέφσκι είναι, άλλωσε και η μοναδική ομάδα στη χώρα που δεν έχει ποτέ πέσει στη 2η κατηγορία, αλλά και η πρώτη στην ιστορία που κατάφερε και πέρασε σε Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πέτυχε το 2006-7, αλλά έτυχε σε όμιλο-φωτιά με Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Βέρντερ Βρέμης.

Μια ομάδα με 74 τίτλους και ευρωπαϊκές παρουσίες

Η Λέφσκι είναι, μετά την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, η πιο δυνατή βουλγαρική ομάδα. Έχει κατακτήσει 26 πρωταθλήματα και 26 Κύπελλα, 13 φορές την ίδια χρονιά. Το 2005-6 απέκλεισε την Ουντινέζε και έφτασε ως τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί, όμως, της έκοψε το δρόμο η Σάλκε. Το ίδιο έκανε και το 1975-76 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, τότε), αλλά, τρεις φορές και στο Κύπελλο Κυπελλούχων (σημερινή Κόνφερενς). Το 1969-70, το το 1976-77 και το 1986-87. Tο 2010-11, έφτασε στους Ομίλους του Γιουρόπα με αντιπάλους Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Λιλ και Γάνδη.
Στην εφετινή Conference η Λέφσκι προκρίθηκε ως 4η του βουλγαρικού πρωταθλήματος σε μια σεζόν όχι ιδιαίτερα καλή, που, ωστόσο, είχε ως κερασάκι στην τούρτα την κατάκτηση του Κυπέλλου, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

Σε ρηχά νερά, εγέτος, αλλά πήρε το Κύπελλο

Σύμφωνα με το Transfermarkt η Λέφσκι έχει αξία 11.750.000 ευρώ, με μοναδικό παίκτη της με 7ψήφιο αριθμό δίπλα από το όνομά του (1.300.000) να είναι ο 30χρονος εξτρέμ της Γκεόργκι Μιλάνοφ. Κορυφαίος σκόρερ της ήταν ο Γάλλος Μπιλάλ Μπαρί (6 γκολ, 2 ασίστ). Γενικά, όμως και αυτοί, όπως και όλη η ομάδα, δεν είχαν πολύ καλή χρονιά. Να τονίσουμε ότι η Λέφσκι έχει καυτή έδρα και “διάσημους” χούλιγκαν επίσης.

Ο προπονητής της, Στάνιμιρ Στόιλοφ έκλεισε τα 55 του το Φλεβάρη. Από πέρυσι το Σεπτέμβριο κάθεται για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον πάγκο της. Στο πρώτο, από το 2004 ως το 2008 πέτυχε μαζί της την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, το 2005-6 και την ιστορική πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006-7. Πήρε επίσης μαζί της 2 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα (με το εφετινό) και 2 Σούπερ Καπ. Εξι τίτλους πήρε και με την Αστάνα στο Καζακστάν (4 πρωταθλήματα, Κύελλο και Σούπερ Καπ). Έφτασε μαζί της και στους Ομίλους του Γιουρόπα το 2016-17.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΠΑΟΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ