Μικρή ευρωπαϊκή (οδυνηρή κι αυτή) εμπειρία, αλλά και μια πολύ μέτρια πορεία στο εφετινό πρωτάθλημα Λευκορωσίας (ξεκίνησε το Μάρτιο) είναι δύο μόνον λόγοι για τους οποίους ο Άρης πρέπει να αισθάνεται μια χαρά με την αντίπαλό του στα προκριματικά της Κόνφερενς. Υπάρχουν κι άλλοι...

Γκόμελ: Ο Άρης έχει κάθε λόγο να χαμογελάει! Με πιθανές αντιπάλους μια από τις Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ), Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) και τον νικητή του ζευγαριού Γκζίρα Γιουνάιτεντ (Μάλτα)-Ατλέτικ Κλαμπ Ντ’ Εσκάλντ (Ανδόρα), η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε, φυσικά, να έχει και πιο δύσκολη κλήρωση από τη Λευκορωσική Γκόμελ. Και οι λόγοι είναι αρκετοί.

Ο πρώτος είναι βέβαια ότι έχει ελάχιστη ευρωπαϊκή εμπειρία -η πιο… ένδοξα οδυνηρή, οι δυο ήττες από τη Λίβερπουλ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ το 2012 (0-1 και 3-0). Έχει επίσης συμμετοχή σε 5 προκριματικούς Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ/Γιουρόπα Λιγκ και 1 στο Ιντερτότο. Ο δεύτερος είναι ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Άρης θα παίξει με τη Γκόμελ είτε στην Αρμενία είτε στο Αζερμπαϊτσάν (όπως έχει ζητήσει η Γκόμελ). Και, πάντως, σίγουρα σε γήπεδο εκτός Λευκορωσίας. Και ο τρίτος είναι… η ίδια η Λευκορωσία.

Σ’ ένα πρωτάθλημα που έχει συνολική αξία ούτε 70.000.000 ευρώ, η Γκόμελ των 3.450.000 ευρώ κατάφερε και βγήκε 4η. Και, μάλιστα, με μόλις 1 βαθμό περισσότερο από τη Ρουκ Μπρεστ. Μάζεψε 59, με 17 νίκες, 8 ισοπαλίες και 5 ήττες. Ήταν, για τα κυβικά της μια πολύ καλή χρονιά. Κι αυτό χάρη στο Κύπελλο (2-1 τη Μπάτε Μπορίσοφ στον τελικό). Τον πρώτο της τίτλο από το Σούπερ Καπ του 2012 -το 2011 είχε πάρει το 2ο της Κύπελλο και το 2003 το ένα και μοναδικό της πρωτάθλημα.

Νεανικό, φτηνό ρόστερ, κακή πορεία εφέτος, άπειρος κόουτς

Το ρόστερ της Γκόμελ έχει μόλις 5 ξένους (από Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ακτή Ελεφαντοστού και Νιγηρία). Εφέτος έκανε μεταγραφές μόνον ελεύθερων παικτών. Μεταξύ τους και τον 26χρονο Ιβοριανό σέντερ Μπακ Γιαν Εμανουέλ Άφι.  Με χρηματιστηριακή αξία 350.000 ευρώ είναι ο πιο ακριβός όλων στο έμψυχο δυναμικό.

Το νεανικό σύνολο (25,2 μ.ο. ηλικίας) προπονεί ο Βλαντιμίρ Νεβίνσκι, που μετά από 60 ματς στον πάγκο της, ήταν ο αντικαταστάτης, πέρυσι το Δεκέμβριο του Ιβάν Μπίοντσικ. Λίγους μήνες πριν κλείσει τα 49 του, ο Νεβίνσκι έχει κάνει κυρίως βοηθός προπονητής σε Μπάτε Μπορίσοφ και Νεμάν Γκρότο. Πρώτος ήταν μόλις για ένα χρόνο, στην Τορπέντο Μινσκ, από τον Αύγουστο του 2018 ως τον Αύγουστο του 2019 και για μόλις 29 ματς.

Ίσως αυτός είναι και ο… 4ος λόγος που ο Άρης πρέπει να χαμογελά. Με τον Νεβίνσκι στον πάγκο της, η Γκόμελ κατέκτησε μεν το Κύπελλο τον περασμένο Μάιο. Aλλά στο πρωτάθλημα (που ξεκίνησε στις 20 Μαρτίου) έχει ως τώρα 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 9 ματς. Είναι 10η στις 16 ομάδες και απέχει 9 βαθμούς από την κορυφή. Είναι, με λίγα λόγια, μια ομάδα όχι απλώς βατή, αλλά που ο Άρης θα πρέπει να έχει… τάσεις αυτοκτονίας για να μην περάσει με άνεση…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα