Η 15η θέση της χώρας στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, μοιάζει πια με απατηλό όνειρο. Κι όσο για τις ομάδες μας, ρεαλιστικά, μόνον ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει ότι, με λίγο καλύτερο πρόσωπο μπορεί να συνεχίσει στην Ευρώπη. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για Παναθηναϊκό και Άρη...

Ελλάδα στην Ευρώπη; “Μανάρια μου, τα κάναμε σαλάτα…” Πάνε σχεδόν 40 χρόνια από τότε που η Αρλέτα έκανε πασίγνωστη τη “Σερενάτα” του Λάκη Παπαδόπουλου και της Μαριανίνας Κριεζή… Ταιριάζει γάντι, δυστυχώς, σ’ αυτά που είδαμε χθες από τις τρεις εκπροσώπους μας σε Conference και Europa League. Δύο ήττες και μια ισοπαλία σημαίνει μόλις 125 βαθμούς στο σακούλι. Και η 15η θέση μοιάζει, πλέον, με όνειρο απατηλό, με Τσέχους (4 στις 5 ομάδες συνεχίζουν) και Δανούς (5 στις 5 συνεχίζουν) να είναι πια σε απόσταση αναπνοής…

  • 12η Ρωσία 26.215 (0)
  • 13η Νορβηγία 25.875 (4/4)
  • 14η Ουκρανία 25.500 (4/5)
  • 15η Ελβετία 24.675 (4/4)
  • 16η Ελλάδα 23.975 (3/4)
  • 17η Τσεχία 23.925 (3/4)
  • 18η Δανία 23.225 (5/5)
  • 19η Κροατία 23.150 (2/4)
Ολυμπιακός: Δύσκολο έργο, αλλά μπορεί να πάρει νίκη-πρόκριση

Το θέμα, λοιπόν, τώρα, είναι πολύ απλό. Μπορούν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης να δείξουν τόσο διαφορετικό πρόσωπο στις ρεβάνς ώστε να αντιστρέψουν την κατάσταση; Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Η ισοπαλία του πρωταθλητή με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας έχει, κατ’ αρχάς, το θετικό ότι… δεν είναι ήττα, όπως στις άλλες δύο περιπτώσεις. Έχει όμως και το αρνητικό ότι ήλθε από εμφάνιση που δεν έπεισε ότι -αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον- η θεωρητική ανωτερότητα του Ολυμπιακού σε ποιότητα και υλικό μπορεί να βγει “εμφατικά” στο γήπεδο.

Τα γνωστά προβλήματα στη δημιουργία δεν έλειψαν και πάλι. Διάθεση υπήρξε, αρκετή. Αλλά, αναπόφευκτα ίσως, όχι και οι απαραίτητοι αυτοματισμοί για να μεταφραστεί σε απειλητικές φάσεις. Ο Κάρλος Κορμπεράν, πάντως, κυρίως με τις αλλαγές του, έδειξε ότι κατανοεί πλήρως τις αδυναμίες της ομάδας, επιδιώκει σύγχρονο ποδόσφαιρο κατοχής και επενδύει στα σωστά ατού του ρόστερ. Με πρώτο πρώτο, την εμπειρία και την ποιότητα του… σωτήριου διδύμου ΒαλμπουενάΕλ Αραμπί. Εν ολίγοις, με μια βδομάδα ακόμη στα πόδια του, ο Ολυμπιακός δε θα έχει εύκολο έργο στη Σλοβακία. Αλλά με λίγη τύχη στο πλευρό του, μπορεί να πάρει πολύτιμη για την Ελλάδα νίκη -πρόκριση.

Παναθηναϊκός: Για να περάσει πρέπει να ανέβει “βουνό”…

Ο Παναθηναϊκός, πάλι, έχει πολύ πιο δύσκολο έργο, κυρίως λόγω σκορ. Η Σλάβια Πράγας δεν είναι αντικειμενικά εκφοβιστικός αντίπαλος. Ήταν, ωστόσο, πολύ πιο έτοιμη και στρωμμένη ως ομάδα. Και, σίγουρα ευνοήθηκε πάρα πολύ από την αστεία διαιτησία του Μπουκέ, αλλά και από τις απουσίες των “πρασίνων”. Η ανεκδιήγητη αποβολή του Παλάσιος άλλαξε τελείως τα σχέδια του Γιοβάνοβιτς για παιχνίδι αντεπιθέσεων. Και, δυστυχώς, ο Σάρλια ήταν, απλώς “παίκτης παραπάνω” για τη Σλάβια.

Στη ρεβάνς… δεν θα υπάρχει ο Μπουκέ. Αλλά θα υπάρχει ο Σένκεφελντ, θα υπάρχει ο Χουάνκαρ, θα υπάρχει ο Αλεξανδρόπουλος και ο Σπόραρ θα είναι πιο έτοιμος. Η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Βαγιαννίδη είναι επίσης ένας λόγος αισιοδοξίας για τον Γιοβάνοβιτς. Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το 3-0 είναι ένα σκορ που έρχεται πολύ δύσκολα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ένας ολοκληρωμένος Παναθηναϊκός με ματς στα πόδια του θα μπορούσε να το πετύχει. Αλλά αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό εναντίον του.

Μόνο ένας τελείως διαφορετικός Άρης έχει ελπίδες στη ρεβάνς…

Η… “φόνισσα” των ελληνικών ομάδων, Μακάμπι Τελ Αβίβ (έχει κερδίσει εκεί Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο) πήρε κι αυτή -δίκαια όπως πήγε το ματς- σκορ ασφαλείας για τη ρεβάνς με τον Άρη. Η εμφάνιση των “κιτρίνων” στο τελευταίο 15λεπτο δεν πρέπει να ξεγελάει. Με τον Ζάχαβι μέσα, η Μακάμπι άφησε επίτηδες χώρο για να “πιάσει στον ύπνο” τον Άρη με μια αντεπίθεση -όπως και έγινε.

Πρέπει και σ’ αυτή την περίπτωση να είμαστε ρεαλιστές. Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να είναι μια τελείως άλλη ομάδα στην Ελλάδα, αν θέλουν να έχουν την παραμικρή ελπίδα για ένα 3-0. Και, ακόμη κι αν το 3 μπροστά δεν είναι παράλογη προσδοκία, το μηδέν πίσω μάλλον είναι, με βάση τη χθεσινή εμφάνιση. Ο Κουέστα έπαιξε… μπακότερμα στο παιχνίδι. Και η αμυντική λειτουργία του Άρη, ξεκινώντας από το κέντρο, ήταν παιδαριώδης. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, φυσικά. Αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους “κίτρινους”. Όπως λέγαμε και στην αρχή, δυστυχώς, μάλλον τα κάναμε σαλάτα…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Conference League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρης

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι