Ο Κολομβιανός ισοφάρισε στην κανονική διάρκεια του τελικού κι έβαλε το τελευταίο πέναλτι.

Ο φετινός τίτλος στο UEFA Europa League κρίθηκε σήμερα στο «Ramon Sanchez Pizjuan», στη Σεβίλλη.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τέθηκε αντιμέτωπη με τη Ρέιντζερς, με… φόντο το τρόπαιο της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου.

Είναι η πρώτη φορά, στην ιστορία τους, που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Για τους Γερμανούς αυτός ήταν ο τρίτος τελικός. Είχαν χάσει το 1960 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησαν το Κύπελλο UEFA το 1980 κόντρα στην Γκλάντμπαχ.

Οι Σκωτσέζοι έπαιξαν για πέμπτη φορά σε τελικό. Μόνο το 1972 αναδείχθηκαν νικητές, στο Κύπελλο Κυπελλούχων, με αντίπαλο την Ντιναμό Μόσχας. Είχαν παίξει και τότε επί ισπανικού εδάφους.

Μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη του τελικού, συγκεκριμένα στο 6’, ο Σεμπάστιαν Ρόντε στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος.

Μάτωσε στο κεφάλι έπειτα από χτύπημα που δέχθηκε με τις τάπες από τον Λάντστραμ και του έγιναν ράμματα, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει.

Ο Γερμανός μέσος έμεινε πεσμένος στο χορτάρι για περίπου 3-4 λεπτά, πριν το ιατρικό επιτελείο της Άιντραχτ του δώσει τις πρώτες βοήθειες, δένοντάς του το κεφάλι.

Οι παίκτες του Όλιβερ Γκλάσνερ είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, με έντεκα τελικές προσπάθειες αντί μόλις τριών, αλλά δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ.

Στο δεύτερο μέρος η Ρέιντζερς ανέβασε «στροφές». Ο Τζο Αρίμπο αστόχησε στο 55’, αλλά στο 57’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της αντίπαλης άμυνας και άνοιξε το σκορ.

Ωστόσο, ο Ράφαελ Μπορέ ισοφάρισε λίγο αργότερα. Ο Φίλιπ Κόστιτς τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή κι εκείνος, αμαρκάριστος, έστειλε την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία για το 1-1 στο 69’.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας, με τους παίκτες να έχουν αποδεχθεί την προοπτική της παράτασης, στην οποία και πράγματι οδηγηθήκαμε.

Στις σημαντικότερες στιγμές του έξτρα χρόνου, ο Κρίστιαν Γιάκιτς σούταρε από μακριά στο 115’, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Στο 120’ ο Ράιαν Κεντ εξαπέλυσε ένα γρήγορο σουτ στην αριστερή πλευρά της εστίας, όμως ο Κέβιν Τραπ με εξαιρετική απόκρουση αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Έτσι, οδηγηθήκαμε στα πέναλτι. Ο Ταβιερνιέ ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι για τους Σκωτσέζους, όπως και ο Λενς για την Άιντραχτ, για το 1-1. Εύστοχοι ήταν και οι Ντέιβις και Χρούστιτς, για το 2-2.

Ο Άρφιλντ έκανε το 3-2 και ο Καμάντα το 3-3. Ο Ράμσεϊ έστειλε την μπάλα στα πόδια του Τραπ και ο Κόστιτς έκανε το 4-3 για τους Γερμανούς.

Ο Ρούφε ευστόχησε με τη βοήθεια του δοκαριού για το 4-4, αλλά ο Μπορέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για στέψει την ομάδα του πρωταθλήτρια UEFA Europa League.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Εντικά (101′ Λεντς), Τούτα (57′ Χασέμπε), Τουρέ, Κνάουφ, Ρόντε (89′ Γιάκιτς), Σο (106′ Χρούστιτς), Κόστιτς, Καμάντα, Λίντστρεμ (71′ Χάουγκε), Μπορέ.
Ρέιντζερς: ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Μπάσι, Γκόλντσον, Μπάρισιτς (117′ Ρούφι), Λούντσραμ, Καμάρα (91′ Άρφιλντ), Τζακ (74′ Ντέιβις), Κεντ, Ράιτ (74′ Σακάλα, 118′ Ράμσεϊ), Αγιοντέλε Αρίμπο (101′ Σαντς).




Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:

Η διαδικασία των πέναλτι:




Ο Μπορέ ευστοχεί και χαρίζει τον τίτλο στους ‘αετούς’:



Η φάση του τελικού | Η απίστευτη επέμβαση του Τραπ στο 118′:



Η υπερπροσπάθεια του Μπάσεϊ να σταματήσει τον Μπορέ:




Λίγο άουτ η απειλητική σέντρα του Κόστιτς:



Η κούρσα του Κόστιτς και το άστοχο διαγώνιο σουτ:




Κοντά στο γκολ η Άιντραχτ | Κόντραρε το σουτ του Λίντστρεμ:




1-0, σκοράρει ο Αρίμπο μετά το ολέθριο λάθος στην άμυνα των Γερμανών:




Τεράστια ευκαιρία, ο Καμάντα προσπάθησε να κρεμάσει τον ΜακΓκρέγκορ:




1-1, ο Μπορέ ισοφαρίζει μετά τη σέντρα του Κόστιτς:




Απειλεί ο Αρίμπο με ωραίο πλασέ με το αριστερό:




Η κούρσα του Κόστιτς και το άστοχο διαγώνιο σουτ:



Σπουδαία επέμβαση ΜακΓκρέγκορ στο πλασέ του Κνάουφ:




Μάτωσε ο Ρόντε μετά το μαρκάρισμα του Λάντστραμ:




Η είσοδος των δύο ομάδων:




Το… πάρτι ξεκίνησε ήδη στις εξέδρες:



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa league

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ