Ένας διαφορετικός -όπως θα είναι τότε- Ολυμπιακός μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όλους τους αντιπάλους του στονς Ομίλους. Η Καραμπάκ, ωστόσο, είναι εκείνη που προσφέρει και την "ασφάλεια" της Κόνφερενς στη χειρότερη των περιπτώσεων...

Ολυμπιακός: Τα “αγκάθια” και το “μαξιλαράκι” της Καραμπάκ! Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς. Η ομάδα που είδαμε να φτάνει, ευτυχώς, στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς ούτε μια νίκη, δεν έχει το περιθώριο να αγνοήσει ή να θεωρήσει “ευκολάκι” ούτε την ομάδα από το Αζερμπαϊτσάν. Όμως, ο Ολυμπιακός που θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου τις υποχρεώσεις του στην 2η τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, δε θα είναι ίδιος.

Ήδη έχει δείξει, επί Κορμπεράν, σημεία βελτίωσης -τουλάχιστον τη νοοτροπία και τη διάθεση να παίξει μπάλα. Έχει φέρει καλούς παίκτες, θα έλθουν κι άλλοι. Έχει την εμπειρία και το “όπλο” του Καραϊσκάκης. Με όλα αυτά σε συνδυασμό, μπορεί να κοιτάξει στα μάτια και τη Ναντ και τη Φράιμπουργκ, παρότι εκπροσωπούν ποδοσφαιρικές σχολές πολύ καλύτερες από την ελληνική και “ακονίζουν” τις ικανότητές τους σε πολύ πιο δυνατά πρωταθλήματα.

Τα “καναρίνια” από τη Γαλλία

Η Ναντ είναι στο Γιουρόπα ως Κυπελλούχος Γαλλίας (1-0 στον τελικό τη Νις). Στην περσινή Ligue 1 ήταν 9η, αλλά γενικά είναι από τις ομάδες με ιστορία και επιτυχίες στη χώρα. Έχει 8 Σαμπιονά, 4 Κύπελλα κι ένα Λιγκ Καπ. Εφέτος δεν έχει ξεκινήσει καλά (ήττα από Μαρσέιγ και ισοπαλίες με Λιλ και Ανζέ στο πρωτάθλημα και “τεσσάρα” με μηδέν μπροστά από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Σούπερ Καπ). Είναι 15η στη βαθμολογία αυτή τη στιγμή.

Τα παράξενα χρώματά της, πράσινα και κίτρινα έλκουν καταγωγή από τον Ζιάν λε Γκιλού, εκ των ιδρυτών του συλλόγου, που είχε ιπποφορβείο και μ’ αυτά τα χρώματα έτρεχαν τα άλογά του στις ιπποδρομίες. Η έδρας της είναι το Σταντ ντε Μποζουάρ, με χωρητικότητα 38.000 θέσεων. Στον πάγκο της είναι ο Αντουάν Κομπουαρέ. Τα πιο σημαντικά “γρανάζια” στην ομάδα του είναι ο γκολκίπερ, αλλά και αρχηγός Αλμπάν Λαφόν, ο Λουντοβίκ Μπλας, μεσοεπιθετικός από τη Μαρτινίκα, ο Νιγηριανός εξτρέμ Μόουζες Σιμόν, ο Ισπανός μεσοαμυντικός Πέδρο Κιριβέγια και, φυσικά, ο Γάλλος χαφ Μούσα Σισοκό.

Φράιμπουργκ: Μια ομάδα-μοντέλο

Η Φράιμπουργκ έδειξε πέρυσι στη Bundesliga ότι είναι μια σκληροτράχηλη και υπολογίσιμη αντίπαλος για κάθε ομάδα. Έχασε στο “τσακ” την 4η θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ και ήλθε 6η, με ένα βαθμό διαφορά από την Ουνιόν. Είναι σίγουρα η καλύτερη επαρχιακή ομάδα της Γερμανίας, αλλά και σύλλογος με ωραία φιλοσοφία και σπουδαίες Ακαδημίες. Στα “σημεία” (δηλαδή στα πέναλτι) έχασε και το Κύπελλο Γερμανίας, απέναντι στη Λειψία. Θα ήταν το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της. Αλλά… έχει υπομονή.

Με τον ίδιο προπονητή, την παλιά της δόξα Κρίστιαν Στράιχ, από το 2011 στον πάγκο, η Φράιμπουργκ είναι μια ομάδα-πρότυπο. Παίζει σ’ ένα υπερσύγχρονο, αλλά και τελείως “οικολογικό” γήπεδο (το Europa-Park, 34.700 θέσεων) και στο ρόστερ της συνδυάζει νιάτα και φρεσκάδα, με την εμπειρία κάποιων παικτών. Ξεχωρίζουν στο σύνολό της οι Βιντσέντσο Γκρίφο,  Φίλιπ Λάινχαρτ, Ματίας Γκίντερ, Κριστιάν Γκούντερ, Ρόλαντ Σαλάι, Νιλς Πέντερσεν. Στην Μπουντεσλίγκα είναι αυτή τη στιγμή  5η (νίκες με Άουγκσμπουργκ, Στουτγκάρδη, ήττα 1-3 από τη Ντόρτμουντ), ενώ στο Κύπελλο πέρασε την Καϊζερσλάουτερν με νίκη 1-2 στην παράταση

H “άγνωστη” Καραμπάκ του Αζερμπαϊτζάν

Η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν φτάνει στους Ομίλους του Γιουρόπα ως “θύμα” της ομάδας-φαινόμενο της Τσεχίας, τη Βικτόρια Πλζεν (0-0 και 2-1). Πέρασε όμως, κατά σειρά Λεχ Πόζναν (0-1, 5-1),  Ζυρίχη (3-2, 2-2) και Φερεντσβάρος (1-1, 3-1). Έχει, επίσης, περάσει 6 φορές σε Ομίλους του θεσμού, αλλά δεν έχει προχωρήσει. Έχει 9 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα στη χώρα της. Είναι σίγουρα ο “αδύναμος κρίκος” του Ομίλου και ο Ολυμπιακός θέλει οπωσδήποτε να τερματίσει πιο πάνω απ’ αυτήν για να έχει, αν μη τι άλλο το “μαξιλαράκι” της Conference στη συνέχεια.


“Αιώνιος” προπονητής της είναι, από το 2008, ο Αζέρος Γκούρμπαν Γκουρμπάνοφ. Ο Βραζιλιάνος Καντί και ο Αντελάχ Ζουμπίρ (Γάλλος με καταγωγή από το Μαρόκο) είναι οι σταρ της. Κοστίζει όλή μαζί 14.000.000 ευρώ, αλλά είναι μια σκληροτράχηλη και “στρωμένη” ομάδα, που ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να υποτιμήσει στο παραμικρό. Να θυμήσουμε, άλλωστε, ότι πριν από 6 χρόνια νίκησε μέσα-έξω τον ΠΑΟΚ στον Όμιλο της διοργάνωσης.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι