Η Media Day της Εθνικής μπάσκετ μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε τι σκέφτονται οι πρωταγωνιστές της εθνικής.

Πλησιάζοντας την έναρξη του Eurobasket η Εθνική Ελλάδας εντείνει την προετοιμασία της. Μεγάλους στόχους για το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» και βασικός παράγοντας για μια καλή πορεία είναι η παρουσία του μεγάλου άσου μας Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Mένει κάτι λιγότερο από ένα μήνα για την μεγάλη πρεμιέρα του Eurobasket 2022 (1-18/9) και οι διεθνείς έχουν μπει κανονικά προπονήσεις με στόχο να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στη διοργάνωση.

Η Media Day της Εθνικής μπάσκετ μας έδωσε την ευκαιρία να ακούσουμε τι σκέφτονται οι πρωταγωνιστές της εθνικής.

Δημήτρης Ιτούδης

Για τις προσδοκίες που υπάρχουν για βάθρο είπε: “Προτρέχουμε πάρα πολύ. Η προσδοκία είναι καλή, αλλά πρέπει να βασίζεται σε γνώση, ικανότητες, σε επανάληψη, σε ρυθμό. Ακόμα δεν έχουμε γίνει ομάδα. Ακόμα οι αθλητές δεν ξέρουν εμένα και εγώ τους αθλητές. Σήμερα θα έπρεπε να ήταν η τρίτη προπόνηση που θα κάναμε μαζί και υπάρχουν προβλήματα. Από την αρχή της προετοιμασίας μας λείπει ο Παπαγιάννης και δεν προπονείται μαζί μας. Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα όταν κάποιος δεν είναι στην προπόνηση. Θανάσης, Γιάννης και Τάιλερ μπήκαν στην προπόνηση στις 4 του μηνός. Σήμερα έχουμε κάποια μικροπροβλήματα και δεν θα είναι ο Γιάννης στη σημερινή προπόνηση.

Γιατί τα λέω αυτά. Δεν είναι δικαιολογίες, είναι μια πραγματικότητα. Ο χρόνος είναι λίγος χρειαζόμαστε και το κάθε δευτερόλεπτο. Όταν θα γίνουμε ομάδα τότε θα μπορούμε να μιλάμε για συμπεράσματα. Προφανώς η λέξη βάθρο είναι κάτι που δεν μας αγγίζει. Μας αγγίζει σαν ιδέα ή σαν ένα όνειρο. Είμαστε εδώ για να χρησιμοποιούμε και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Να είμαστε εδώ αν πονάμε λίγο, αν δεν έχουμε όρεξη μια ημέρα, αν έχουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα ώστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Να βρούμε τρόπο να δώσουμε τον δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Αυτό μπορούμε να το υποσχεθούμε”.

Για το τι διαφορετικό θα δούμε σε σχέση με την διαχείριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Πρέπει να προσαρμοστούμε και εμείς στον Γιάννη και αυτός σε εμάς. Έχουμε την τύχη και την χαρά να έχουμε έναν παγκόσμιου επιπέδου αθλητή. Έχουμε ταυτόχρονα πολλούς καλούς αθλητές στο ευρωπαϊκό χώρο που μπορούν να δημιουργήσουν για τον εαυτό τους. Αυτά τα δύο στοιχεία που πρέπει να τα παντρέψουμε, με καλό spacing και κατανόηση του τι μπορεί να κάνει κάποιος στο παρκέ, είτε ο Νικ με την μπάλα στα χέρια, είτε ο Γιάννης, ο Κώστας, ο Τάιλερ. Αυτό χρειάζεται προπονήσεις, δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Εδώ στο γήπεδο, επανάληψη, βίντεο, διόρθωση. Δεν έχουμε να κάνουμε με σεζόν δέκα μηνών, είναι ένα σπριντ και πρέπει να βρούμε τις αποστάσεις μας όταν ο Γιάννης δημιουργεί και ούτω καθεξής”.

Για το εάν η βάση θα είναι η άμυνα: “Απορώ όταν με ρωτάτε αν η βάση είναι η άμυνα. Η άμυνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού. Οι αθλητές ήρθαν όλοι με διάθεση και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σε πιο ιδιαίτερες καταστάσεις, έχουμε κορμιά που μπορούν να γεμίσουν την ρακέτα και να προσαρμοστούν στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα που δεν υπάρχουν τρία δευτερόλεπτα. Κορμιά που μπορούν να αλλάξουνε και να στείλουν τον αντίπαλο σε λάθη. Ένα στοιχείο θα πρέπει να είναι το να οδηγήσουμε τον αντίπαλο σε λάθη. Να δημιουργήσουμε λάθη. Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έχουμε τη δυνατότητα να τρέξουμε, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο. Προφανώς θα έχουμε ταυτότητα αμυντικής ομάδας”.

Για το τι θα αλλάξει στο επιθετικό κομμάτι: “Ο καθένας θα βάλει το κομμάτι του και θα προσπαθήσει να φτιάξει πράγματα για εκείνον και τους συμπαίκτες του. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε συνοχή και να φτιάξουμε καταστάσεις. Μια ομάδα για να χάσει δεν έχει να κάνει μόνο με το επιθετικό ή μόνο με το αμυντικό κομμάτι. Προφανώς αν είσαι καλός στην επίθεση παίρνεις ενέργεια για να παίξεις καλύτερη άμυνα”.

Για τη διαχείριση των προσωπικοτήτων: “Το θέμα είναι κάθε μία από αυτές τις προσωπικότητες είναι πως θα διαχειριστεί την κατάσταση από μόνος του. Να ξέρουμε που πρέπει να βρίσκεται ο καθένας. Όσο μπορούμε να το κάνουμε. Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή. Μεγάλα πράγματα και καλά πράγματα ήρθαν όταν δεν τα περιμένατε. Προσπαθούμε να πάμε βήμα. Πρώτη φορά έχουμε τόσο μεγάλα μίτινγκ με τους προπονητές. Έχουμε μακρά μίτινγκ με τα οποία προσπαθούμε να βρούμε την κατάλληλη χημεία”.

Για τους λόγους που υπάρχουν οι απουσίες: “Το γιατί ανήκει στο ιατρικό τιμ. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να έχουμε τους αθλητές στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όταν ο αθλητής δεν είναι 100% δεν τον διαχειρίζομαι στον αγωνιστικό χώρο. Στη σημερινή προπόνηση είμαστε μείον τρεις. Αυτό που εύχομαι είναι αυτοί που θα μείνουμε είναι να είναι όλοι υγιείς και να είναι δικός μου πονοκέφαλος ποιοι θα πάνε στο Eurobasket.

Αυτή είναι η πρόκληση για εμένα. Να βάλουμε απλά πράγματα τα οποία μπορεί να γίνουν σύνθετα στην πορεία. Να ξεκινήσουμε με κάτι απλό. Πως τρέχουμε, ποιες είναι οι αποστάσεις, ποιες είναι οι γραμμές που τρέχουμε. Οι αθλητές αυτοί είναι σε υψηλό επίπεδο ούτως ή άλλως. Μπορείς να αλλάξεις τη γωνία σε ένα Pick and roll και να είναι ένα νέο σύστημα. Δεν είναι κάτι δύσκολο για αυτού του επιπέδου τους αθλητές. Εγώ πρέπει να προσαρμοστώ στις αδυναμίες και τις δυνατότητες των αθλητών”.

Κώστας Σλούκας

“Έχουμε έναν παίκτη που είναι ο καλύτερος στον κόσμο αυτή τη στιγμή για μένα. Το στοίχημα είναι να προσαρμοστούμε στη φιλοσοφία του προπονητή και γύρω από έναν παίκτη, ο οποίος μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα και όλη την προσοχή”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αγραβάνης

“Έχουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Έχουμε τρεις NBAers, αστέρια της EuroLeague και άλλα πρωταθλήματα. Είμαστε πολύ δυνατοί, έχουμε τον καλύτερο προπονητή, αλλά μένει όλα αυτά να φανούν και στο γήπεδο”.

Παπαπέτρου

“Βλέπεις νέα παιδιά, θέληση και δίψα για διάκριση. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία διάκριση. Υπάρχει ένας φρέσκος αέρας, από το staff, τους προπονητές αλλά και τους παίκτες. Υπάρχει μια φρεσκάδα”.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eurobasket

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ελλάδα

Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ