Δυο πρώην άσοι των γηπέδων, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Γκαΐθκα Μεντιέτα μίλησαν χαλαρά για την κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα

Δυο πρώην άσοι των γηπέδων, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Γκαΐθκα Μεντιέτα μίλησαν χαλαρά για την κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα, καθώς και για το πόδοσ έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο όλο αυτόν τον καιρό.

Ο 48χρονος Μεντιέτα μάλιστα δεν διστασε να αστειευτεί και να πει πως αν έπαιζε τότε, σε εκείνη την διοργάνωση, δεν θα το είχε σηκώσει η Ελλάδα.

Εσύ έπαιξες στο Euro 2000, στη Γαλλία;

«Όχι, την Ολλανδία και το Βέλγιο». Και αργότερα στο Μουντιάλ στη Νότια Κορέα το 2002, όταν και αποσύρθηκες από την εθνική. «Ναι, μετά το Μουντιάλ, έπαιξα μεν κι άλλα παιχνίδια.» Αλλά ήταν το τελευταίο σου τουρνουά. «Ακριβώς.» Όταν αποσύρθηκες εσύ, ξεκίνησα εγώ. «Γι΄ αυτό κερδίσατε το Euro. Αν ήμουν εγώ, δεν θα κερδίζατε».

Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι με την Εθνική ομάδα. Ήμουν ο πιο μικρός. Έχεις παίκτες πιο μεγάλους, βετεράνους, με εμπειρία. «Θέλω να πω πως όταν αναφέρεις τη χώρα, ο περισσότερος κόσμος δεν συνειδητοποιεί την ομάδα που είχε τότε. Γι’ αυτό λέω ότι το 2004 ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Λένε ότι για να νικήσεις, πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Και παίξατε σίγουρα με τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Που φιλοδοξούσαν να κερδίσουν.»

Κερδίσαμε την Πορτογαλία δυο φορές. Και ήταν η διοργανώτρια χώρα. «Η ομάδα σας είναι η ομάδα του κόσμου που αγαπά το ποδόσφαιρο. Ήσασταν μια ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Όχι με κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως άλλες. Αλλά ήσασταν ομάδα. Για την εθνική ομάδα αυτό έχει μεγαλύτερη αξία, από πολλά άλλα. Όλοι είχατε μια ξεκάθαρη ιδέα, όλοι παίζατε το ίδιο.










Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για EURO

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ