Αγγλία-Σουηδία, απόψε και Γερμανία-Γαλλία αύριο, αναδεικνύουν τις φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών που έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής στα αγγλικά γήπεδα και με τα ρεκόρ προσέλευσης κόσμου και με το υψηλής ποιότητας θέαμα που προσφέρουν οι ομάδες...

EURO Γυναικών: Ο δύσκολος δρόμος για το τρόπαιο! Απόψε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η μια φιναλίστ της μεγάλης διοργάνωσης θα είναι γνωστή. Αγγλία και Σουηδία διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να ετοιμάζονται, παράλληλα, για τη δική τους, άλλη μεγάλη μάχη, αύριο, επίσης στις 22:00. Οι Αγγλίδες φτάνουν εδώ μετά την πρόκριση-θρίλερ επί της Ισπανίας. Και οι Σουηδέζες ήταν αυτές που έκλεισαν το δρόμο στο Βέλγιο.


Η οικοδέσποινα Αγγλία έκανε το 3 στα 3 στη φάση των Ομίλων, με 14-0 γκολ! Έβαλε 8 στη Νορβηγία, 5 στη Βόρειο Ιρλανδία και 1 στην Αυστρία. Η Μίλι Μπράιτ έχει αποδειχθεί αμυντικός “βράχος”, η Μπεθ Μιντ “killer” μπροστά, όπως και η Σαρίνα Βίγκμαν “μαέστρος” στον πάγκο. Στο παιχνίδι με την Ισπανία, το πρώτο στο οποίο η Αγγλία είδε τη μπάλα στα δίχτυα της, στο 0-1, η Βίγκμαν έδωσε ρεσιτάλ. Η είσοδος της Άλεξ Γκρίνγουντ στη θέση της Ρέιτσελ Ντέιλι, έκανε το “κλασικό” της 4-2-3-1, ένα “κυριαρχικό στο κέντρο 3-5-2, με την Μπράιτ μπροστά, πλέον, να δημιουργεί προβλήματα. Και η πρόκριση ήλθε με γκολ στο 84′ και στο 96′.

Σουηδία: Με στόχο τον τίτλο και σταρ την Άσλανι

Η αποψινή αντίπαλός της, πάλι, έχει πάει στο EURO με ξεκάθαρο -όπως και ειπωμένο- στόχο την κατάκτησή του. Παρά τις απουσίες που προέκυψαν στην πορεία, η ομάδα του Πίτερ Γκέρχαρντσον, έφτασε στα ημιτελικά με σταθερά καλή απόδοση. Με 2 νίκες, αλλά και μια ισοπαλία στους Ομίλους, οι Σουηδέζες νίκησαν δύσκολα στις καθυστερήσεις το Βέλγιο. Με την Κόσοβαρ Άσλανι να έχει κλέψει ως τώρα την παράσταση στο δημιουργικό κομάτι (κορυφαία σε ασίστ), η Σουηδία είναι μια ομάδα που προσαρμόζει το παιχνίδι της στην αντίπαλο. Βγάζει πολλές παίκτριες μπροστά στις επιθέσεις και έχει πολύ επικίνδυνα στημένα. Η αποψινή μάχη θα είναι αμφίρροπη.

Γερμανία: Το φαβορί με το ομαδικό πνεύμα…

Στον αυριανό ημιτελικό, η πολυνίκης των EURO Γυναικών Γερμανία, φτάνει ως εδώ “τρένο”. Έχει μόνο νίκες, μ’ αυτήν στους 8 επί της Αυστρίας να ξεχωρίζει. Παρά τη -συνήθη για την ομάδα της Μαρτίνα Βος Τέγκλενμπεργκ– μεγάλη κατοχή της μπάλας (62%) και το γρήγορο γκολ στο 25 από τη Λίνα Μάγκουλ, οι Αυστριακές ήταν σκληρά καρύδια. Στο παιχνίδι μίλησε, όμως, εν τέλει και η ατομική κλάση πολλών από τις Γερμανίδες, αλλά και το πνεύμα συνεργασίας τους. Είναι μια ομάδα με όλη την έννοια της λέξης. Πολλά τρεξίματα, αλληλοκάλυψη και πληθώρα παικτριών και στην άμυνα και στην επίθεση, είναι τα χαρακτηριστικά της. Είναι σίγουρα το πιο γερό φαβορί της διοργάνωσης, με πιο επικίνδυνες μπροστά την Αλεξάντρα Ποπ και τη Λία Σούλερ.

Γαλλία: Δύσκολη αντίπαλος για κάθε ομάδα…

Τέλος, η Γαλλία, φτάνει στον ημιτελικό μετά από έξι συνεχόμενους αποκλεισμούς στη φάση των “8”. Στους Ομίλους έκανε δύο νίκες και μια ισοπαλία με την Ισλανδία. Το εμφατικό 5-1 επί της Ιταλίας  (με το σκορ στο 5-0 στο 45′ και χατ-τρικ της Γκρέις Γκεγιορό) ανέβασε πολύ το ηθικό. Όμως, τραυματισμός της Μαρί Αντουανέτ Κατότο έφερε μια μικρή απογοήτευση. Η Μέλβιν Μαλάρντ, ωστόσο, δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα. Σπουδαίο τουρνουά κάνει επίσης και η Καντιντιατού Ντιανί -είναι μάλλον η καλύτερη δεξιά εξτρέμ της διοργάνωσης ως τώρα, ενώ είναι και… γουρλίδικη. Σε 15 ματς στα οποία έχει σκοράρει, η Γαλλία της Κορίν Ντιάκρ παίρνει τη νίκη. Στο αυριανό ματς, η Γαλλία δεν είναι το φαβορί, αλλά έχει δείξει ως τώρα και ότι εύκολος αντίπαλος δεν είναι για καμία ομάδα. Φτάνει, άλλωστε, εδώ, έχοντας αποκλείσει την κάτοχο Ολλανδία

Τα αποτελέσματα στους “8” και το πρόγραμμα:
Αγγλία – Ισπανία 2-1
Γερμανία – Αυστρία 2-0
Σουηδία – Βέλγιο 1-0
Γαλλία – Ολλανδία 1-0

Ημιτελικοί:
Τρίτη 26 Ιουλίου: Αγγλία – Σουηδία (22:00, Σέφιλντ)
Τετάρτη 27 Ιουλίου: Γερμανία – Γαλλία (22:00, Μίλτον Κέινς)

Τελικός:
Κυριακή 31 Ιουλίου (19:00, Γουέμπλεϊ)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για EURO

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!
Bundesliga

Μυθικό… αυτό που κάνει η Λεβερκούζεν: Αήττητη για 49 συνεχόμενους αγώνες!

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!
Conference League

Φιορεντίνα: Τι κάνουν οι Ιταλοί, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους!

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»
Ποδόσφαιρο

Μαρινάκης: «Και… τη σουίτα θα έδινα αν χρειαζόταν!»

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!
Conference League

Απίθανος… Ελ Κααμπί, σε ρυθμούς Φαλκάο!

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!
Conference League

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2-0: Θρύλος… μαγεία, και πάει για το Ευρωπαικό!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 2-1: Γι’ αυτό είναι η… Βασίλισσα!