Έπιασε τα 22 στην Eredivisie αλλά 25 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις (22 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο σε συνολικά 23 συμμετοχές) και συνεχίζει ακάθεκτος. Πλέον, ο Γιακουμάκης είναι στο κυνήγι του τοπ-σκόρερ στην Ευρώπη, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και του 2ου Πολ Ονουάτσου. Τα 25 γκολ στη σεζόν έφτασε ο Γιώργος Γιακουμάκης που σκόραρε και έδωσε την […]

Έπιασε τα 22 στην Eredivisie αλλά 25 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις (22 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο σε συνολικά 23 συμμετοχές) και συνεχίζει ακάθεκτος. Πλέον, ο Γιακουμάκης είναι στο κυνήγι του τοπ-σκόρερ στην Ευρώπη, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και του 2ου Πολ Ονουάτσου.

Τα 25 γκολ στη σεζόν έφτασε ο Γιώργος Γιακουμάκης που σκόραρε και έδωσε την ασίστ για το νικητήριο γκολ της Φένλο επί της Ναϊμέγκεν στέλνοντας την ομάδα του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας.

με το νέο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Ναϊμέγκεν έφτασε τα 25 στη σεζόν (22 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο σε συνολικά 23 συμμετοχές).

Ο Έλληνας επιθετικός, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 23′ στο εκτός έδρας ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ολλανδίας, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 57′ και το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος με το ματς να οδηγείται στην παράταση. Εκεί ο Γιακουμάκης έδωσε στον Σαμπανί την ασίστ για το νικητήριο γκολ στο 105′, με την Φένλο να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Χέρενφεϊν – Άγιαξ. 

Ο 26χρονος είναι ασταμάτητος, συνεχίζει να «ματώνει» τα ολλανδικά δίχτυα με τη φανέλα της Φένλο, στην οποία έχει βρει την υγειά του, βγάζοντας το καλύτερό του εαυτό, και την Κυριακή (14/02), μάλιστα, σκόραρε ξανά, φτάνοντας τα 22 τέρματα στο πρωτάθλημα!

Είναι, δηλαδή, ήδη πάνω από τον Γκέκα και έχει βάλει πλώρη για να αφήσει πίσω του -και πολύ μάλιστα- τον τελευταίο Έλληνα που «μάτωνε» τα δίχτυα σαν αυτόν!

Ποιος είναι αυτός; Ο Δημήτρης Ναλιτζής!

Ο Γιακουμάκης έχει ήδη 22 και προβλέπουμε, με βάση τη… φόρα που έχει, ότι θα φτάσει σύντομα και θα ξεπεράσει τον Ναλιτζή, για τα περισσότερα γκολ Έλληνα επιθετικού στην πρώτη κατηγορία οποιουδήποτε πρωταθλήματος στην Ευρώπη εδώ και 21 χρόνια!

Ακόμα μια μεγάλη διάκριση για τον Έλληνα επιθετικό που χορεύει πεντοζάλι της άμυνες στην Ολλανδία. Ήταν ο κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο για τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Πλέον το να σκοράρει είναι μια συνήθεια, ακόμα και τα δύο γκολ, ή και το χατ-τρικ είναι ρουτίνα. Αλλά τώρα τελευταία πετάει καρέ γκολ στους αγώνες και ετοιμάζεται για πενταρέ;

Ο Ελληνας επιθετικός της Φενλο, μπορεί να έχει τα ίδια γκολ με τον Αλγερινό επιθετικό της Αλ Σαντ, Μπαγκντάντ Μπουνετζάχ, αφού αμφότεροι έως 31 Ιανουαρίου πέτυχαν από 11 τέρματα, όμως είναι πρώτος στην κατάταξη, αφού το πρωτάθλημα της Eredivisie είναι πιο ψηλά στην κατάταξη της IFFHS, από τη Star League του Κατάρ.

«Ο Γιακουμάκης πέτυχε μόνο 10 γκολ συνολικά για 3 προηγούμενες σεζόν (σε όλες τις διοργανώσεις). Τώρα κυριαρχεί στην Eredivisie έχοντας σημειώσει 22 γκολ για την Φένλο, σχεδόν δύο φορές περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο πρωτάθλημα»

«Εντεκα από αυτά σημειώθηκαν τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένων δύο φορών από τέσσερα γκολ, εναντίον Ντεν Χαγκ (4: 1, 13 Ιανουαρίου) και Φίτεσε (επίσης 4: 1, 27 Ιανουαρίου). Η Φένλο είναι μόλις στη 14η θέση στην Eredivisie και έχει σημειώσει συνολικά 34 γκολ στο πρωτάθλημα. Μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε το ποσοστό του Γιακουμάκη. Πολύ σπάνια περίπτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!».

Μακράν ο πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία, ο τρίτος στην Ευρώπη. Την έκανε λαχείο η Φένλο που τον πήρε για ένα κομμάτι ψωμί από την ΑΕΚ και ετοιμάζεται να τσεπώσει πολλα εκατομμύρια.

Έπιασε τα 22 στην Eredivisie και συνεχίζει ακάθεκτος.

Τα ρεκόρ, όμως, δεν σταματούν εδώ! Ο Ηρακλειώτης φορ κατάφερε να φτάσει τα 20 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα μετά από 19 αγωνιστικές, όντας ο παίκτης που το πέτυχε πιο γρήγορα από κάθε άλλον τα τελευταία 64 χρόνια! Για την ακρίβεια, ο προηγούμενος και μοναδικός που το κατόρθωσε νωρίτερα (σε 18 αγωνιστικές) ήταν ο Τόνι Φαν Ντερ Λίντεν με τη DOS Ουτρέχτης από το μακρινό 1956-57!

https://www.youtube.com/watch?v=1kog9dIqfmA

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eredivisie

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Super League 2

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч
Uncategorized

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα