Ο Τάσος Δουβίκας κατακτά την Ολλανδία! Η Ουτρέχτη τον απέκτησε πέρυσι από τον Βόλο, και φέτος έχει βάλει στο… μάτι έναν άλλον Έλληνα. Ο λόγος για τον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, αλλά ζήτησε ο ίδιος να μη συνεχίσει στην ομάδα. Οι Ολλανδοί έχουν ήδη έρθει σε μια πρώτη επαφή με τους «ερυθρολεύκους» για […]

Ο Τάσος Δουβίκας κατακτά την Ολλανδία! Η Ουτρέχτη τον απέκτησε πέρυσι από τον Βόλο, και φέτος έχει βάλει στο… μάτι έναν άλλον Έλληνα. Ο λόγος για τον Μάριο Βρουσάι, ο οποίος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, αλλά ζήτησε ο ίδιος να μη συνεχίσει στην ομάδα.

Οι Ολλανδοί έχουν ήδη έρθει σε μια πρώτη επαφή με τους «ερυθρολεύκους» για τον 24χρονο πλάγιο μέσο.

Κάπου εδώ μπαίνει στο… κάδρο το όνομα του 22άχρονου επιθετικού, ο οποίος αγωνίζεται μεν σε μια θέση που οι Πειραιώτες είναι πλήρεις, ωστόσο στον Ολυμπιακό είναι πάντα ανοιχτοί σε ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Αλλά και στην ΑΕΚ όπως λέγεται δεν είναι καθόλου αδιάφοροι για την περίπτωση Δουβίκα, και τον έχουν υπό παρακολούθηση και σκεψη.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη συζήτηση, οι διαπραγματεύσεις άλλωστε είναι σε αρχικό στάδιο. Πρόκειται, όμως, για μια ιδέα που δεν αποκλείεται να συζητηθεί, εφόσον το ευνοήσουν οι συνθήκες.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν είναι προς πώληση από την Ολλανδική ομάδα που κρίνει πως του χρόνου τέτοια εποχή μπορεί να ΄χει φτάσει μέχρι και στα δέκα εκατομμύρια η αξία του, και πιστεύουν ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους.

Ο (νέος) Έλληνας που κατακτά την Ολλανδία!

Στα 22 του, ο Τάσος Δουβίκας έκανε το περασμένο καλοκαίρι το άλμα από τον Βόλο στην Ουτρέχτη. Η ολλανδική ομάδα έδωσε 1.200.000 για να τον αποκτήσει. Σήμερα, πρέπει να… συγχαίρει τον εαυτό της γι’ αυτή την κίνηση.

Αν και χωρίς εμπειρία από εξωτερικό, ο Δουβίκας προσαρμόστηκε αμέσως στην ομάδα, αλλά και στο Ολλανδικό πρωτάθλημα. Μια διοργάνωση που… ταιριάζει στους Έλληνες παίκτες, αν κρίνουμε από τον Βαγγέλη Παυλίδη, αλλά και τον Γιώργο Γιακουμάκη.

Σταθερή αξία ο Παυλίδης, 26 γκολ σε 30 ματς ο Γιακουμάκης

Ο Παυλίδης έκλεισε πια τριετία στην Ολλανδία. Με Βίλεμ και Άλκμααρ έχει γράψει πλέον 110 συμμετοχές και 44 γκολ και αποτελεί σταθερή αξία της κατηγορίας. Η χώρα της τουλίπας, όμως, ήταν εξαιρετικό πεδίο δράσης και για τον Γιακουμάκη.

Ο Ηρακλειώτης επιθετικός πέτυχε 26 γκολ σε 30 ματς στην Eredivisie με τη Φένλο άλλα και τρία ακόμη στο Κύπελλο. Και έτσι, η μεταγραφή του στη Σέλτικ για 2.500.000 ευρώ (12,5 φορές τα λεφτά που κόστισε στην ολλανδική ομάδα!) ήλθε απολύτως φυσιολογικά.

Στο… δρόμο τους και ο Τάσος Δουβίκας!

Εφέτος όμως, ήλθε η σειρά του Τάσου Δουβίκα να… διαφημίσει τους Έλληνες επιθετικούς στην κατηγορία. Ο Δουβίκας έκανε ιδανικό ξεκίνημα, με γκολ στο ντεμπούτο του, απέναντι στη Σπάρτα. Ως τώρα έχει φτάσει τις 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στις 18 ξεκίνησε βασικός.

Από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ως τώρα έχει σκοράρει άλλες έξι φορές, αλλά έχει συνολικά και 3 ασίστ. Τα προηγούμενα πέντε γκολ του ήλθαν σε ματς που η ομάδα κέρδισε με μεγάλο σκορ. Αυτό με τη Σπάρτα έληξηε 4-0. Με τη Φέγενορντ, 3-1. Με Ναϊμέγκεν 0-3 , Τσβόλε 5-1 και Σπάρτα στο β γύρο 0-3.

Επιστροφή στα γκολ και… οι σκέψεις για το αύριο

Στο ματς με την Καμπούρ, όμως, ήλθαν και τα πρώτα καθοριστικά του γκολ, δύο τον αριθμό. Η Καμπούρ προγήθηκε με 2-0 πολύ νωρίς, από το 12′, αλλά ο Δουβίκας, με κεφαλιά στο 33′ και δεξί σουτ στο 38′ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Το καλύτερο; Από δική του ασίστ, στο 68′ η Ουτρέχτη πήρε μια πολύτιμη νίκη που την κρατάει στη ζώνη των πλέι οφ. Ήταν μια εμφάνιση εξαιρετική και για το ηθικό του Έλληνα φορ που, μετά από ένα “διάλειμμα” καλών αλλά άσφαιρων εμφανίσεων για 12 αγωνιστικές, σκοράρει σε δύο απανωτά ματς και μάλιστα ως απόλυτος πρωταγωνιστής στο δεύτερο.

Το κάρφωσε… ξανά

Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως η Έμεν έκανε την ανατροπή και έφτασε στη νίκη με 3-2.

Ο Δουβίκας φτιάχνει όνομα, αλλά και ανδρώνεται ποδοσφαιρικά στην Ολλανδία. Και δείχνει ότι πολύ καλά έκανε και πήρε -και εκείνος- το δρόμο της… ξενιτειάς. Τον Αύγουστο κλείνει τα 23 του. Κι αν συνεχίσει έτσι, μάλλον θα έχει πορεία… Γιακουμάκη -όχι απαραιτήτως προς Σκοτία, φυσικά…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eredivisie

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι