Ο Μίλτος Τεντόγλου φορούσε ροζ μάσκα στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τι σημαίνει όμως αυτή του η κίνηση; Για να μάθουμε θα πάμε πρώτα σε μια άλλη ιστορία που αφορά στους αγώνες: Η Ολυμπιακή ομάδα ξιφασκίας των ΗΠΑ φορούσε ροζ μάσκες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έναν συμπαίκτη της. Που κατηγορείται […]

Ο Μίλτος Τεντόγλου φορούσε ροζ μάσκα στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τι σημαίνει όμως αυτή του η κίνηση;

Για να μάθουμε θα πάμε πρώτα σε μια άλλη ιστορία που αφορά στους αγώνες:

Η Ολυμπιακή ομάδα ξιφασκίας των ΗΠΑ φορούσε ροζ μάσκες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έναν συμπαίκτη της. Που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση. Και του απαγορεύτηκε η είσοδος στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ο Τζ’έικ Χόιλ, ο Κάρτις ΜακΝτόουαλντ και ο Γέισερ Ραμίρες φορούσαν ροζ μάσκες προσώπου. Πριν από τον αγώνα τους με την Ιαπωνία, ενώ ο Άλεξ Χάντζιτς, ο οποίος ήταν ο κατηγορούμενος φορούσε μαύρη.

Κατηγορούμενος για υποτιθέμενη σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά

Τον Ιούνιο, ο 29χρονος Χάντζιτς τέθηκε σε αναστολή από το Κέντρο SafeSport των ΗΠΑ. Εν μέσω μιας έρευνας για υποτιθέμενη σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά από τρεις γυναίκες. Οταν ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια μεταξύ 2013-15. Ο αθλητής αρνείται τα όσα υποστηρίζουν.

Ο Κάρτις ΜακΝτόουαλντ έδωσε ροζ μάσκες στους συμπαίκτες του, αλλά έδωσε στον Χάντζιτς μια μαύρη μάσκα.
Ο Χάντζιτς σκέφτηκε ότι θα ήταν ανόητο αν ξεχώριζε εκεί με μια μαύρη μάσκα . Και τους ρώτησε αν είχαν επιπλέον ροζ, και του είπαν όχι.

“Ποτέ δεν μου ζήτησαν την πλευρά μου της ιστορίας. Ποτέ δεν ζήτησαν στοιχεία ή πώς ένιωθα” είπε ο ξιφομάχος. Και μια δικαστής έκρινε “ακατάλληλη για τους ισχυρισμούς” την κατηγορία. Και υποστήριξε επίσης ότι η εμφάνιση του Χάντζιτς στο Τόκιο “δεν θα ήταν επιζήμια για τη φήμη των Ηνωμένων Πολιτειών ή του αθλήματός του”.

Οι ροζ μάσκες

Έτσι τρεις Αμερικανοί ξιφομάχοι κατέβηκαν στους αγώνες φορώντας ροζ μάσκα. Για να διαμαρτυρηθούν για τη συμμετοχή του Χάντζιτς στην Ολυμπιακή Ομάδα. Ο Χάντζιτς ήταν αναπληρωματικός και δεν αγωνίστηκε, ενώ η αμερικανική ομάδα ηττήθηκε από την Ιαπωνία.
Επίσης, αναγκάστηκε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο 25 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ολυμπιακό Χωριό και να προπονηθεί μόνος του.

Βλέπουμε πως ο Χρυσός Έλληνας Ολυμπιονίκης δεν επιλέγει τίποτα στην τύχη. Όσο τον μελετούμε τόσο “τυπάρα” αποδεικνύεται και μας δίνει όλο και περισσότερες ιστορίες για να ανακαλύψουμε!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι