Το γκολ φάντασμα που οδήγησε στην δημιουργία του VAR Ενώ το VAR δέχεται έντονη κριτική σήμερα, στο παρελθόν υπήρξε μια εποχή που όλοι το ήθελαν. Ποδοσφαιριστές, προπονητές, ακόμα και οι φίλαθλοι. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ήταν η μεγάλη αφορμή για να έχουμε σήμερα το VAR.  Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, η Αγγλία αντιμετώπισε την […]

Το γκολ φάντασμα που οδήγησε στην δημιουργία του VAR

Ενώ το VAR δέχεται έντονη κριτική σήμερα, στο παρελθόν υπήρξε μια εποχή που όλοι το ήθελαν. Ποδοσφαιριστές, προπονητές, ακόμα και οι φίλαθλοι.
Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ήταν η μεγάλη αφορμή για να έχουμε σήμερα το VAR. 

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, η Αγγλία αντιμετώπισε την Γερμανία σε μια πολύ δυνατή αναμέτρηση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Αλλά ένα γεγονός που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα οδηγούσε στη δημιουργία της τεχνολογίας Goal-line technology που χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τους διαιτητές και ήταν η πρώτη επέμβαση της τεχνολογίας στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Τα “πάντσερ” προηγήθηκαν νωρίς με τα γκολ των Κλόζε και Ποντόλσκι, ο Άπσον μείωσε και οι Άγγλοι ουσιαστικά ισοφάρισαν στο 38′ με τον Λάμπαρντ, αλλά ο διαιτητής και ο επόπτης δεν είδαν ότι η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του τέρματος και δεν έδειξαν σέντρα, και οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές έμειναν με τους πανηγυρισμούς. Παρά τις διαμαρτυρίες τους ο διαιτητής δεν έδειξε σέντρα, πιστεύοντας ότι η μπάλα δεν είχε περάσει πλήρως τη γραμμή.

BBC Sport - Football - World Cup 2010: Fifa evades technology questions

Συγκεκριμένα ο Λάμπαρντ σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, χτύπησε στο έδαφος καθαρά μέσα από την τελική γραμμή, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε σέντρα, ούτε κινήθηκε ο βοηθός του προς αυτήν. Μοιάζει λοιπόν οι Γερμανοί να παίρνουν εκδίκηση για το γκολ του Τζεφ Χερστ στο τελικό του Μουντιάλ 1966 στην παράταση, όπου τα “πάντσερ” ισχυρίζονται ότι η μπάλα δεν πέρασε ποτέ την γραμμή και κακώς μέτρησε το τέρμα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο πίεσε, αλλά με δύο αντεπιθέσεις ο Τόμας Μίλερ πέτυχε ισάριθμα γκολ μέσα σε 4 λεπτά και διαμόρφωσε το τελικό 4-1, στέλνοντας τους Άγγλους πίσω στο νησί. 

Μια ήττα που ήταν εξαιρετικά πικρή για τα Three Lions που ένιωσαν ότι είχαν αδικηθεί κατάφορα από τον διαιτητή.

Αυτό το διαιτητικό σκάνδαλο θα οδηγούσε στη δημιουργία αυτής της τεχνολογίας Goal-line technology και αργότερα το γνωστό μας VAR, που κάποτε το ήθελαν όλοι, αλλά σήμερα υπάρχουν παρά πολλοί επικριτές.

Η επίμαχη φάση στο 4:28

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για World Cup

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ