Το μεγάλο γεγονός της χρονιάς είναι δίχως άλλο ο μεγάλος 55ος τελικός Super Bowl που διεξάγεται τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πόλη της Τάμπα, στην πολιτεία της Φλόριντα. Τάμπα Μπέι εναντίον Κάνσας ή αλλιώς Μπρέιντι εναντίον Μαχόουμς σε σύγχρονη «Τιτανομαχία»  Το κορυφαίο αθλητικό event στις ΗΠΑ θα το παρακολουθήσουν, την Κυριακή, μόλις 24.700 θεατές. Ανάμεσά τους, […]

Το μεγάλο γεγονός της χρονιάς είναι δίχως άλλο ο μεγάλος 55ος τελικός Super Bowl που διεξάγεται τα ξημερώματα της Δευτέρας στην πόλη της Τάμπα, στην πολιτεία της Φλόριντα. Τάμπα Μπέι εναντίον Κάνσας ή αλλιώς Μπρέιντι εναντίον Μαχόουμς σε σύγχρονη «Τιτανομαχία» 

Το κορυφαίο αθλητικό event στις ΗΠΑ θα το παρακολουθήσουν, την Κυριακή, μόλις 24.700 θεατές. Ανάμεσά τους, 7.500 υγειονομικοί. Ο κορονοϊός «χτύπησε», επίσης, τα περιβόητα διαφημιστικά σποτ του μισού λεπτού, που μεταδίδονται στη διάρκεια της δράσης εδώ και 54 χρόνια, αλλά και τη 15λεπτη μίνι συναυλία στο ημίχρονο

Η 55η έκδοση του Super Bowl θα φιλοξενηθεί στην Τάμπα, την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Φλόριντα, και θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που μια ομάδα -οι Tampa Bay Buccaneers- θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο γήπεδό της. Αυτή η ιδιαιτερότητα θα έδινε στον αγώνα ένα ξεχωριστό «χρώμα», όμως εφέτος υπάρχει και μια άλλη, πολύ πιο σημαντική: η πανδημία, που θα χαμηλώσει τα φώτα της γιορτής. Στο «Ρέιμοντ Τζέιμς Στέιντιουμ» των 65.000 θέσεων, που μπορεί να χωρέσει έως και 75.000 ανθρώπους, οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 24.700.

Από αυτούς, 7.500 θα προέρχονται από το υγειονομικό προσωπικό της χώρας (με την προϋπόθεση πως θα έχουν εμβολιαστεί). Ο αμερικανικός λαός θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, να τιμήσει γιατρούς και νοσηλευτές που εδώ και ένα χρόνο δίνουν σκληρή μάχη με τον φονικό ιό. Τα υπόλοιπα 17.200 εισιτήρια διατέθηκαν στις συνήθεις, εξωφρενικές τιμές: από 6.750 δολάρια τα φθηνότερα, έως 460.000 δολάρια τα ακριβότερα. Λόγω του περιορισμένου αριθμού τους, η «μαύρη αγορά» οργίασε, εφέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. 

Στο γήπεδο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη «μονομαχία» του Τομ Μπρέιντι (Tamba Bay Buccaneers) με τον Πάτρικ Μαχόμς (Kansas City Chiefs). Ο Μπρέιντι, το πιο λαμπρό αστέρι του NFL, έχει κατακτήσει έξι τίτλους, όλους με τους New England Patriots, και στα 43 του χρόνια θα εμφανιστεί σε Super Bowl για δέκατη φορά. Πέρυσι πήρε μεταγραφή στους Buccaneers, έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή θέλει να ζήσει στη Φλόριντα, μαζί με τη σύντροφό του και διάσημο μοντέλο, Ζιζέλ Μπούντχεν. Τον Δεκέμβριο αγόρασαν μια έπαυλη στο Μαϊάμι, αξίας 17 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Πάτρικ Μαχόμς, από την άλλη, είναι ο περυσινός MVP του πρωταθλήματος. Το περασμένο καλοκαίρι, στα 24, υπέγραψε νέο 10ετές συμβόλαιο με τους Kansas City Chiefs, έναντι συνολικής αμοιβής 503 εκατ. δολαρίων – το πιο γενναιόδωρο που προσφέρθηκε, ποτέ, στο αμερικανικό φούτμπολ

Η «Χρυσή Βίβλος»

Οι πολυτιμότεροι τις περισσότερες φορές

Ο Τομ Μπρέιντι είναι ο πολυνίκης κουόρντεμπακ με 4 βραβεία MVP, με τους Πάτριοτ. Ακολουθεί ο θρυλικός Τζόε Μοντάνα, με τους 49ερς, με 3 και από 2 έχουν οι: Μπαρτ Σταρ με τους Γκριν Μπέι Πάκερ, Τέρυ Μπράτσοου με τους Πιτσμπουργκ Στίλερ και Έλι Μάνιγκ με τους Νιου Γιορκ Τζάιαν

Ο αντικαταστάτης των Σακίρα και Τζέι Λο στο ημίχρονο

Ο Weeknd θα έχει την τιμή να εμφανιστεί στο ημίχρονο στο Super Bowl 55, και ναι είναι γραμμένο σωστά, δεν του λείπει κάποιο γράμμα.
Ο Άμπελ Μακόνεν Τεσφάγε ο Καναδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός γνωστός ως και The Weeknd. Θα πάρει τη σκυτάλη από το περυσινό σούπερ δίδυμο στο σόου του ημιχρόνου, στο Super Bowl 54 με τις Σακίρα και Τζένιφερ Λόπεζ.

Ο Καναδός, που μετά το σόου της γνωστής μάρκας εσωρούχων Βικτόρια Σίκρετ θα βρεθεί στο μεγαλύτερο αθλητικό σόου.
Ο Weeknd πάντως έχει περγαμηνές καθώς είναι κάτοχος τριών Grammy με μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών, για να διαλέξετε από εκείνα που έφτασαν στην κορυφή, από τα χορευτικά ποπ τραγούδια έως τις mellower R&B μελωδίες

Τα τρία Grammy που έχει ο Weeknd είναι:
Καλύτερο άλμπουμ Urban Contemporary: Beauty Behind The Madness (2016)
Καλύτερη απόδοση R&B: Earned It (2016)
Καλύτερο αστικό σύγχρονο άλμπουμ: Starboy (2018)

Ποιοι θα τραγουδήσουν τον Εθνικό ύμνο

Από το NFL ανακοίνωσε στις 19 Ιανουαρίου ότι οι εθνικοί τραγουδιστές του ύμνου στο Super Bowl 55 θα είναι οι Έρικ Τσέρτς και Τζασμίν Σάλιβαν. Ο Τσερτς είναι ένας πολύ διάσημος της μουσικής κάντρι, στις ΗΠΑ, ενώ η Σάλιβαν υπήρξε κορυφαία τραγουδίστρια των R&B charts το παραδοσιακό «America the Beautiful», που θα ερμηνεύσει η Γκαμπριέλα Σαρμιέντο Γουίλσον, κατά κόσμο H.E.R, τραγουδίστρια της R&B, με 13 υποψηφιότητες Grammy τα τελευταία τρία χρόνια.

Το Στάδιο της Τάμπα Μπέι

Την Κυριακή στις 7 Φεβρουαρίου 2021 το Super Bowl θα διεξαχθεί στην έδρα των Τάμπα Μπέι Μπακανίερ, αλλά δεν είναι αυτό το όνομα της πόλης, είναι μόνο μια κατασκευή που χρησιμοποιείται από επαγγελματικές αθλητικές ομάδες. Το Στάδιο «Ρέιμοντ Τζειμς», βρίσκεται στην Τάμπα της Φλόριντα, όπου για τρίτη φορά θα διεξαχθεί το Super Bowl σε αυτό το στάδιο και πέμπτη συνολικά, στην Τάμπα.

Το παιχνίδι είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Λος Άντζελες, αλλά ορισμένες κατασκευαστικές καθυστερήσεις οδήγησε τους ιδιοκτήτες του NFL να ψηφίσουν το Μάιο του 2017, να γίνει τελικά το Super Bowl 55 στην Τάμπα και το επόμενο το Super Bowl 56, θα γίνει στο LA

Το NFL σπάνια δίνει τα Super Bowls σε οτιδήποτε θεωρείται ξεπερασμένο, επομένως το Στάδιο «Ρέιμοντ Τζειμς», ανακαινίστηκε πρόσφατα και πλέον περιλαμβάνει ένα προηγμένο σύστημα βίντεο HD, με δύο μεγάλες βιντεοθόνες (μία σε κάθε άκρο του σταδίου) και τέσσερις HD tower walls, κατατάσσοντας το ως το τρίτο μεγαλύτερο βίντεο σύστημα στο NFL.

Το Στάδιο «Ρέιμοντ Τζειμς», μπορεί να φιλοξενεί 65.000 κόσμο και μπορεί να επεκταθεί και σε 75.000, αν και το 2020, λόγω της πανδημίας Covid-19. οι Μπακανίαρ δεν έχουν φιλοξενήσει στις κερκίδες τους, πάνω από 20.000 οπαδούς.

Στο ίδιο Στάδιο διεξήχθη το Super Bowl 18 (Ράιντερ-Ουάσινγκτον 38-9) ήταν το πρώτο παιχνίδι, που έγινε στην Τάμπα στο παλιό Στάδιο της Τάμπα, το οποίο φιλοξένησε επίσης και το Super Bowl 25 (Τζάιανς-Μπιλ 20-19). Στο Στάδιο «Ρέιμοντ Τζειμς», επέστρεψε το Super Bowl 35 (Ρέιβεν-Τζάιαν 34-7) και το Super Bowl 43 (Στίλερ-Κάρντιναλ 27- 23).

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για NFL

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι