Μάγκες καλησπέρα και καλή διαβολοβδομάδα να έχουμε. Η νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάγερν ήταν νίκη ουσίας αλλά και παροχής θεάματος. Ωραίο μπάσκετ και αποτέλεσμα. Θέλετε κάτι άλλο? Εγώ πάντως όχι… Και πολλοί ακόμα θα πουν. Μα καλά κερδίζεις την Μπάγερν, μια ομάδα χωρίς ιστορία, μπασκετικό υπόβαθρο, και γενικότερη μπασκετική παιδεία με 2 μόνο πόντους […]

Μάγκες καλησπέρα και καλή διαβολοβδομάδα να έχουμε. Η νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάγερν ήταν νίκη ουσίας αλλά και παροχής θεάματος. Ωραίο μπάσκετ και αποτέλεσμα. Θέλετε κάτι άλλο? Εγώ πάντως όχι… Και πολλοί ακόμα θα πουν. Μα καλά κερδίζεις την Μπάγερν, μια ομάδα χωρίς ιστορία, μπασκετικό υπόβαθρο, και γενικότερη μπασκετική παιδεία με 2 μόνο πόντους και είναι λόγος να πανηγυρίζουμε. Δεν έχετε και άδικο αλλά, φανέλα είχε και η Μπαρτσελόνα, ιστορία έχει και η ΤΣΣΚΑ αλλά τις βγήκε η ψυχή από την όπισθεν για να κερδίσει αφού πήρε διαφορά στο τελευταίο δίλεπτο (και με πολλά παράπονα για την διαιτησία από την πλευρά των Γερμανών) και φυσικά μην ξεχνάτε ότι στην Γερμανία ο Ολυμπιακός έχασε. Μην τα ξεχνάμε αυτά.

Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς

Σε όλα αυτά να προσθέσω και την απίστευτη πορεία που έχει διανύσει η γερμανική ομάδα μέχρι στιγμής καθώς ακόμα και μετά την ήττα από τον ΟΣΦΠ βρίσκεται ακόμα στα υψηλά στρώματα και συγκεκριμένα στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Όμως το χθες είναι παρελθόν και δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Επικεντρωνόμαστε στο σήμερα! Βασιζόμενοι, ωστόσο στην εικόνα του παρελθόντος. Αντιφατικό ε? Οξύμωρο θα έλεγα. Μην ανησυχείτε, όμως, θα αιτιολογήσω. Βλέποντας το τελευταίο παιχνίδι του ΟΣΦΠ στο μυαλό όλων μένει χαραγμένη η εντυπωσιακή εμφάνιση του ¨μελλοντικού” αρχηγού των Πειραιωτών, Κώστα Σλούκα. Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση του με τα Ερυθρόλευκα μετά την επιστροφή του από την Φενέρ, ο Σλούκι Λουκ αποδείχθηκε το πιο “γρήγορο πιστόλι” χωρίς ίχνος υπερβολής. 24 πόντοι 3 ριμπάουντ 7 ασίστ και 3 κλεψίματα και 29 στο σύστημα αξιολόγησης. 10 πόντοι από τον αρχηγό, 13 από τον πάντα αξιόπιστο Σάσα Βεζένκοφ και 11 από τον ανεβασμένο Έλις. Οι 4 αυτοί, 58 πόντους έβαλαν! Απίστευτο και όμως ερυθρόλευκο.

LIVE: Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 85-82 (ΤΕΛΙΚΟ) | SPORTS | thepressroom.gr

Μην ξεχάσουμε και τον Χάρισον ο οποίος έβαλε και εκείνος 11 πονταλάκια. Ο Αμερικάνος γκαρντ, δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αυριανό παιχνίδι απέναντι στους Ισραηλινούς. Η απουσία του αποτελεί πλήγμα για την ομάδα του Μπαρτζώκα αφού η συνεισφορά του στο επιθετικό παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Μάλιστα θα ήταν καλό να υπήρχε ακόμα ένας σουτερ ο οποίος θα μπορεί να ανοίξει άμυνες με το μακρινό σουτ.

Από την πλευρά της, η Μακάμπι θα στερηθεί των υπηρεσιών του βασικού της σέντερ, Οθέλο Χάντερ, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού. Επομένως, ο κόουτς Σφαιρόπουλος έχει έναν πολύ μεγάλο πονοκέφαλο να αντιμετωπίσει καθώς δεν μπορεί να αγωνιστεί 40 λεπτά με τον έτερο σέντερ Άντε Ζίζιτς. Θα πρέπει να προσαρμόσει τις ανάγκες του λοιπόν στις ανάγκες του παιχνιδιού. Θεωρώ δεδομένο, συνεπώς, την χρήση χαμηλών σχημάτων αφού αλλιώς δεν βγαίνει η δουλειά….Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, όπως λέει και το τραγούδι.

Εκεί πρέπει να χτυπήσει αύριο ο Ολυμπιακός. Θεωρώ, πως είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το δικό του παιχνίδι στην ρακέτα, από την στιγμή μάλιστα που ο Μάρτιν θα βρίσκεται στην αποστολή των Πειραιωτών. Και με Βεζένκοφ και με Πρίντεζη, αντιλαμβάνεστε πως μιλάμε για ένα σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο δημιουργείται.

Από την άλλη το πρόβλημα το οποίο θα κληθεί να λύσει ο Mr. Μπαρτζώκας ακούει στο όνομα Σκότι Γουίλμπεκιν. Ο εγκέφαλος των Ισραηλινών από τον οποίο αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Αυτός είναι όλα τα λεφτά. Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η άμυνα του ΟΣΦΠ. Όχι τόσο στο σουτ αλλά στην δημιουργικές εξάρσεις του. Ο παίκτης που θα πάει πάνω του πρέπει να διατεθειμένος να τον πιέσει στα 4/4 του γηπέδου. Διαρκώς, ακατάπαυστα. Να τον αναγκάσει να πάρει όσο το δυνατόν γίνεται λιγότερες φορές την μπάλα στα χέρια του.

Μακάμπι: Ο Σφαιρόπουλος έπιασε δουλειά στις πωλήσεις εισιτηρίων! (pic) | Έθνος

Παίκτης καμικάζι στην ομάδα των Ερυθρόλευκων υπάρχει και είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικάνος δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάγερν εξαιτίας τραυματισμού. Συμμετείχε μάλιστα και στις δυο τελευταίες προπονήσεις σύμφωνα με ρεπορτάζ των ρεπόρτερ του Ολυμπιακού. Υγιής να είναι και να είναι σε θέση να αναλάβει μέρος του μαρκαρίσματος πάνω στον Γουίλμπεκιν με σκοπό να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα γκαρντ του ΟΣΦΠ και τον Ολυμπιακό δεν τον φοβάμαι, ακόμα και με Ισραηλινούς διαιτητές που θα σφυρίζουν αύριο στο παιχνίδι.

Αρχή διαβολοβδομάδας, λοιπόν, και ευχόμαστε τα καλύτερα και για τους δυο εκπροσώπους του ελληνικού μπάσκετ, αρχής γενομένης από αύριο στις 21:05.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι