Ο Κρίστιαν Έρικσεν σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη το βράδυ του Σαββάτου (12/6). Kατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020. Kαι ο Σίμον Κίερ ήταν εκεί, για να ενορχηστρώσει μια «παράσταση» που θα πρέπει να δούμε όλοι και να μάθουμε από αυτή.. . Ήταν 19:40 περίπου, όταν ο 29χρονος […]

Ο Κρίστιαν Έρικσεν σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη το βράδυ του Σαββάτου (12/6). Kατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020. Kαι ο Σίμον Κίερ ήταν εκεί, για να ενορχηστρώσει μια «παράσταση» που θα πρέπει να δούμε όλοι και να μάθουμε από αυτή.. .

Ήταν 19:40 περίπου, όταν ο 29χρονος Δανός χαφ της Ίντερ έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο. Παγώνοντας συμπαίκτες, αντιπάλους, τον κόσμο στις εξέδρες κι όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Τα λεπτά που πέρασαν μέχρι ο Έρικσεν να ανακτήσει τις αισθήσεις φάνηκαν σαν αιώνας, Με τον χρόνο να παγώνει και τον κόσμο να βρίσκεται σε σοκ.

Κανείς δεν ήξερε πως να αντιδράσει στα πρώτα δευτερόλεπτα.

Κανείς εκτός από τον αρχηγό της Δανίας. Τον Σίμον Κίερ,

Ο ήρωας της βραδιάς. Ο άνθρωπος που έπαιξε το σημαντικό ρόλο. Ωστε να σωθεί ο συμπαίκτης του, Κρίστιαν Έρικσεν.

Ο Κίερ ήταν ο πρώτος που έτρεξε κι έφτασε στο σημείο. Όπου ο άτυχος Δανός χαφ είχε καταρρεύσει. Ήταν αυτός που δεν επέτρεψε να γυρίσει η γλώσσα του Έρικσεν και που τον γύρισε σε θέση ανάτασης. Ενώ ήταν αυτός που έκανε τις πρώτες μαλάξεις μέχρι να έρθουν οι γιατροί και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Κατάφερε, δηλαδή, να δώσει τα πρώτα πολύτιμα δευτερόλεπτα στους γιατρούς, σώζοντας ουσιαστικά τη ζωή του συμπαίκτη του.

Ο Κίερ δεν έμεινε μόνο εκεί κι απέδειξε γιατί είναι ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας, πρωταγωνιστώντας σε μία από τις πιο ιστορικές φωτογραφίες του Euro. Κάλεσε τους συμπαίκτες του να δημιουργήσουν μία ασπίδα προστασίας μπροστά από τον Έρικσεν, προκειμένου να αφήσουν τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους, μακριά από τις κάμερες, τα φώτα και τα ΜΜΕ που προσπαθούσαν να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Τέλος, ήταν αυτός που συγκράτησε τη γυναίκα του Έρικσεν, η οποία ούσα σε κατάσταση σοκ, κατέβηκε από τις κερκίδες και θέλει να πλησιάσει το σημείο, όπου είχε καταρρεύσει ο σύζυγος της.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για EURO

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ