Ο Μέμφις από τα 11 βήματα έβαλε από νωρίς την ομάδα του Ντε Μπουρ μπροστά στο σκορ (11’, 1-0). Kαι δημιούργησε μία συνθήκη που δεν άλλαξε ποτέ. Όχι, οι γηπεδούχοι (το ματς έγινε στο Άμστερνταμ) δεν έκαναν κάτι φοβερό. Με προσεκτικό πρέσινγκ ακύρωσαν τον αντίπαλο. Kαι έψαχναν με υπομονή το κενό. Kάθε φορά που οι […]

Ο Μέμφις από τα 11 βήματα έβαλε από νωρίς την ομάδα του Ντε Μπουρ μπροστά στο σκορ (11’, 1-0). Kαι δημιούργησε μία συνθήκη που δεν άλλαξε ποτέ.

Όχι, οι γηπεδούχοι (το ματς έγινε στο Άμστερνταμ) δεν έκαναν κάτι φοβερό. Με προσεκτικό πρέσινγκ ακύρωσαν τον αντίπαλο. Kαι έψαχναν με υπομονή το κενό. Kάθε φορά που οι Αυστριακοί ανέβαζαν την άμυνα τους μερικά μέτρα πιο ψηλά.

Όπως για παράδειγμα έγινε στο 40ό λεπτό. Ο Βέγχορστ έφυγε στην πλάτη της άμυνας. Θέλησε με παράλληλη πάσα να σιγουρέψει το γκολ, όμως ο Ντεπάι σχεδόν σε κενή εστία. Δεν είχε καλή ισορροπία στο σώμα του και πλάσαρε άουτ.

Οι Αυστριακοί βγήκαν με περισσότερο θάρρος στην επανάληψη. Ομως για να βρεις τρόπο να διασπάσεις μία τέτοια κλειστή άμυνα, θέλεις ποιότητα. Κι εκείνοι δεν την είχαν.

Το ματς πήρε ληθαργικό ρυθμό από τον οποίο βγήκαμε μετά από εκτέλεση κόρνερ (60’) και τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία από Ντε Λιχτ και Ντε Φράι, σε μία φάση που οι Ολλανδοί έπαιξαν βόλεϊ με κεφαλιές στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Φράνκο Φόντα προσπάθησε με αλλαγές να φρεσκάρει την επιθετικότητα της ομάδας του, όμως το 2-0 ήταν πάντα πιο κοντά από το 1-1, όπερ και εγένετο. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Μάλεν έφυγε στην πλάτη της άμυνας από μπαλιά του Ντεπάι, στην κατάλληλη στιγμή έσπασε στον Ντάμφρις και ο δεξιός μπακ των Ολλανδών που είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα έκανε το 2-0 (67’) για το game over.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο θυμήθηκαν να εμφανιστούν στο γήπεδο και οι Αυστριακοί. Ένα φαρμακερό σουτ του Αλάμπα πέρασε ξυστά άουτ (80’), τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ονισίβο άγγιξε το 2-1, όμως δεν τα κατάφερε.

Το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Ουκρανία θα είναι σαν τελικός για αυτούς…

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ (64’ Ακέ), Φαν Άανχολτ (65’ Βάινταλ), Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Ντε Ρόον (74’ Γκράβενμπερχ), Ντεπάι (82’ Λουκ Ντε Γιονγκ), Βέγκχορστ (64’ Μάλεν).

ΑΥΣΤΡΙΑ: Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς (84’ Λίενχαρτ), Χιντερέγκερ, Ούλμερ, Λάιμερ (62’ Γκρίλιτς), Σλάγκερ (84’ Ονισίβο), Μπαουμγκάρντνερ (70’ Λαζάρο), Αλάμπα, Γκρέγκοριτς (61’ Κάλαϊτζιτς), Σάμπιτσερ.

Τα highlights της αναμέτρησης

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για EURO

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ