Ο πρώτος τίλτος επί της εποχής Ποκετίνο στην πρωταθλήτρια Γαλλίας. Σε ένα παλιό παιδί του συλλόγου έδωσαν τα κλειδιά της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Αργεντινός πρώην τεχνικός της Τότεναμ είχε περάσει ως παίκτης από την πόλη του φωτός. Πολύ σύντομα πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με την Γαλλική ομάδα.  Η πολυνίκης του θεσμού Παρί Σεν […]

Ο πρώτος τίλτος επί της εποχής Ποκετίνο στην πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Σε ένα παλιό παιδί του συλλόγου έδωσαν τα κλειδιά της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Αργεντινός πρώην τεχνικός της Τότεναμ είχε περάσει ως παίκτης από την πόλη του φωτός. Πολύ σύντομα πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με την Γαλλική ομάδα. 

Η πολυνίκης του θεσμού Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε τα 10 τρόπαια στην ιστορία της, εκ των οποίων τα εννέα είναι συνεχόμενα, ενώ αντίθετα η Μαρσέιγ απέτυχε να προσθέσει το τέταρτο κύπελλο Super Cup στην τροπαιοθήκη της στον έκτο της τελικό. Η ομάδα του λιμανιού έχει να κατακτήσει κάποιο τίτλο από το 2011!

Παρί – Μαρσέιγ 1 – 0

Ο Αργεντινός τεχνικός την Τετάρτη (13/1) είδε την Παρί Σεν Ζερμέν να κερδίζει 2-1 τη Μαρσέιγ στον τελικό του γαλλικού Super Cup, ο οποίος διεξήχθη στο «Bollaert-Delelis» της Λανς. Τα τέρματα για τους Παριζιάνους πέτυχαν στο 39′ και το 85′ οι Ικάρντι και Νεϊμάρ, αντίστοιχα. Με την ομάδα του Αντρές Βίλας-Μπόας να μειώνει το σκορ στο 89′ με τον Παγέτ.

Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου από την Παρί, η οποία έχει το έχει σηκώσει συνολικά δέκα φορές.

Οι δύο σύλλογοι είχαν αναμετρηθεί για τελευταία φορά στην ίδια διοργάνωση και το 2010, όταν η Μαρσέιγ είχε πανηγυρίσει εις βάρος της αποψινής της αντιπάλου στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 (το ματς είχε τελειώσει 0-0 στην κανονική του διάρκεια).

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ, άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Επίσης το συγκρότημα της γαλλικής πρωτεύουσας διατήρησε την παράδοση που έχει απέναντι στην Μαρσέιγ, από την οποία στα τελευταία 22 ματς που έχουν δώσει έχει ηττηθεί μόλις μία φορά! Η Παρί με τη σημερινή μετρά 18 νίκες, ενώ τρία ματς έχουν τελειώσει χωρίς νικητή. Η μοναδική επιτυχία της Μαρσέιγ σημειώθηκε στις 13/09/2020 με 1-0 μέσα στο «Παρκ ντε Πρενς»!

Να σημειωθεί ότι ο Νεϊμάρ συνδύασε με τον ιδανικότερο τρόπο την επιστροφή του στην ενδεκάδα των νικητών. Ο Βραζιλιάνος σταρ είχε τραυματιστεί σοβαρό στον αστράγαλό του στο ντέρμπι της Ligue 1 με τη Λιόν τον περασμένο Δεκέμβρη από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Τιάγκο Μέντες.

Αφού ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του και, μάλιστα, ο τελευταίος τον έβαλε στο β΄ μέρος αντί του Ντι Μαρία (65΄). Είκοσι λεπτά μετά ο αρχηγός της «Σελεσάο» πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του από την «ασβεστένια βούλα».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Νειμαρ

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παρί Σεν Ζερμέν

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик