Η Ουκρανία επέστρεψε από το 2-0 μέσα σε ένα 4λεπτο στο φινάλε. Αλλά η Ολλανδία ήταν ανώτερη και δικαιώθηκε με την καρφωτή κεφαλιά του Ντούμφριζ στο 85′. Παίρνοντας σπουδαίο τρίποντο στο Άμστερνταμ (3-2) για την πρωτιά στον όμιλο. Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ ήταν ανώτερη από την αρχή της αναμέτρησης, είχε καθαρές ευκαιρίες και […]

Η Ουκρανία επέστρεψε από το 2-0 μέσα σε ένα 4λεπτο στο φινάλε. Αλλά η Ολλανδία ήταν ανώτερη και δικαιώθηκε με την καρφωτή κεφαλιά του Ντούμφριζ στο 85′. Παίρνοντας σπουδαίο τρίποντο στο Άμστερνταμ (3-2) για την πρωτιά στον όμιλο.

Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ ήταν ανώτερη από την αρχή της αναμέτρησης, είχε καθαρές ευκαιρίες και παρότι δεν σκόραρε στο πρώτο μέρος, κυρίως λόγω του αντίπαλου keeper, Μπουσάν, έκανε τη δουλειά στη επανάληψη παρότι αγχώθηκε… πολύ στο φινάλε.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες όμως δεν βρήκαν το γκολ, ενώ από την άλλη, η Ουκρανία έδειξε στοιχεία ενός συμπαγούς συνόλου έδειξε σε σημαντικό κομμάτι του ματς. Ομως ο δεξιός μπακ-χαφ της Ολλανδίας, Ντάμφρις, πλήγωσε την ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο σε δύο περιπτώσεις στο ξεκίνημα της επανάληψης. Οι Οράνιε είχαν περισσότερες τελικές, είχαν τον έλεγχο, είχαν το σκορ στο 2-0, αλλά μέσα σε τέσσερα λεπτά πέταξαν στα σκουπίδιαν το σημαντικό προβάδισμα που απέκρησαν.

Ξέφρενος ρυθμός από την αρχή

Χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν

Ευτυχώς για το σύνολο του Ντε Μπουρ, είχε τον Ντάμφρις σε εκπληκτικό βράδυ. Και μετά τα δύο γκολ στα οποία συμμετείχε, πέτυχε και το νικητήριο. Ετσι, οι Οράνιε πάτησαν στην κορυφή του group μαζί με την Αυστρία, η οποία νωρίτερα είχε επικρατήσει της Βόρειας Μακεδονίας. Παρά τη νίκη στο φινάλε, τα προβλήματα στην άμυνα είχε ένα θέμα για την Ολλανδία, ειδικά όταν θα κληθεί να αντιμωτωπίσει πιο δυνατές ομάδες.

Ολλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντούμφρις, Τίμπερ (88′ Φέλτμαν), Ντε Φράι, Μπλιντ (64′ Άκε), Φαν Άανχολτ (64′ Βάινταλ), Ντε Ρόον, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Βέχορστ (88′ Ντε Γιονγκ), Ντεπάι (90′ Μάλεν).

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούσχαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Μαλινόβσκι, Σιντόρτσουκ, Γιαρμόλενκο, Ζούμπκοβ (13′ Μάρλος, 65′ Σαπαρένκο), Γιάρεμτσουκ.

Τα highlights της αναμέτρησης:

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για EURO

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι