Σε μια ταραχώδη χρονιά με τις επιπτώσεις από τον covid-19, για την σεζόν 2020-21 στο Champions League και Europa League, οι ομάδες και στις δυο διοργανώσεις έπαιξαν τις τρεις πρώτες αγωνιστικές τους ανά εβδομάδα για να αντισταθμίσουν τον χαμένο χρόνο. Επιμέλεια: Τσιλιώτης Αλικιβιάδης Παρ ‘όλα αυτά, μετά από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ […]

Σε μια ταραχώδη χρονιά με τις επιπτώσεις από τον covid-19, για την σεζόν 2020-21 στο Champions League και Europa League, οι ομάδες και στις δυο διοργανώσεις έπαιξαν τις τρεις πρώτες αγωνιστικές τους ανά εβδομάδα για να αντισταθμίσουν τον χαμένο χρόνο.

Επιμέλεια: Τσιλιώτης Αλικιβιάδης

Παρ ‘όλα αυτά, μετά από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ και  Europa League, αρκετές ομάδες έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση και ορισμένες είναι στην κορυφή των ομίλων τους. Σε αυτό το σημείο, ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε ομάδες που έχουν κερδίσει όλα τα παιχνίδια τους στις διοργανώσεις που αγωνίζονται αυτή τη σεζόν, έχοντας και μερικά ακόμα ξεχωριστά ρεκόρ.

Χόφενχαιμ (Europa League)

Hoffenheim

Η TSG 1899 Hoffenheim δεν τα πάει καθόλου καλά στην Bundesliga – είναι η 12η στην βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά από οκτώ αγώνες – αλλά εχει περάσει ήδη στην φάση των 32 στο UEFA Europa League και να απομένουν ακόμα δύο παιχνίδια. Αφού τερμάτισε το μεγάλο σερί  32 νικών της Bayern Munich σε όλους τις διοργανώσεις κερδίζοντας τους πρωταθλητές 4-1, αλλά η Χοφενχάιμ δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα από τα επόμενα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, ήταν μια διαφορετική ιστορία για αυτούς η Ευρώπη, στον όμιλο με  τους Crvena Zvezda, Gent και Slovan Liberec, σημειώνοντας 13 γκολ σε τέσσερα παιχνίδια ενώ δέχθηκε μόνο ένα, και εχουν προκριθεί στην φάση των νόκ αουτ.

Ο  Moanes Dabbur σκόραρε τέσσερις φορές στο Europa League αυτή τη σεζόν και ακόμα δύο στην Bundesliga.

Άρσεναλ (Europa League

Arsenal

Όπως και ο Χόφενχαϊμ, η Άρσεναλ είναι επίσης 12η στο εγχώριο πρωτάθλημά της, κερδίζοντας μόνο τέσσερα από τα εννέα παιχνίδια τους αυτή τη σεζόν. Ωστόσο, στην Ευρώπη, η Άρσεναλ ήταν μια διαφορετική ομάδα. Κέρδισαν και τα τέσσερα παιχνίδια στο Europa League 2020-21 για να προχωρήσουν στον Γύρο των 32 με δύο ακόμη παιχνίδια να απομένουν. Οι Gunners κέρδισαν στην Νορβηγία τη Μολντέ και επίσης κέρδισαν τις Rapid Wein και Dundalk για να σφραγίσουν την θέση τους στην επόμεη φάση της διοργάνωσης.

Ο Γάλλος Nicolas Pepe σκόραρε τρεις φορές, ενώ ο μέσος Joe Willock έχει βρει δίχτυα δύο, και η Άρσεναλ όπως και η  Χόφενχαϊμ είναι οι μόνες ομάδες στο Europa League αυτή τη σεζόν που έχουν κερδίσει όλους τους αγώνες τους.

Μπαρτσελόνα (Champions League)

Barcelona

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε πολύ μέτρια με τον νέο προπονητή της Ρόναλντ Κομάν. Μετά από οκτώ αγώνες πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, οι Blaugrana βρίσκονται στην 13η θέση στην βαθμολογία της La Liga 2020-21. Ωστόσο, η μέτρια μέχρι τώρα πορεία τους δεν συμβαδίζει με την  Ευρώπη, όπου η Μπάρτα έχει κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια της φέτος για να προκριθεί στον Γύρο 16 του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο ακόμη παιχνίδια να απομένουν. Οι ποδοσφαιριστές του Koeman ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή τους διαδρομή το 2020-21 με νίκη εντός 5-2 επί του Ferencvaros, συνέχισαν με 2-0 στη Γιουβέντους στο Τορίνο, που έπαιζε χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα πήρε εκτός έδρας νίκη επί της Dynamo Kyiv για να περάσει στην φάση των 16. Όπως συνήθως συμβαίνει, ο Lionel Messi ήταν μεταξύ των σκόρερ στο Champions League αυτή τη σεζόν, με το πρώτο από τα τρία γκολ του Αργεντίνου σούπερ σταρ να τον κάνει τον πρώτο παίκτη στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει για 16 συνεχόμενες σεζόν.

Μάντσεστερ Σίτι (Champions League)

Manchester City

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια ακόμη ομάδα  της οποίας οι επιδόσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη έχουν μεγάλη αντίθεση . Οι Cityzens βρίσκονται στο κάτω μισό της Premier League με 12 πόντους μετά από οκτώ αγώνες, και στην 13η του πρωταθλήματος. Ωστόσο, στο Champions League, οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εντελώς διαφορετικοί. Αφού νίκησαν την Πόρτο 3-1 εντός στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε τα τρία επόμενα παιχνίδια της στον διαγωνισμό χωρίς να δεχτεί γκολ για να σφραγίσει τη θέση της στην φάση των 16 με δύο επιπλέον αγώνες να απομένουν.

Η νέα εποχή του Ferran Torres ξεκίνησε στο Etihad. Αν και δεν σημείωσε γκολ σε έξι αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ, ο νεαρός Ισπανός έχει σημειώσει τρία γκολ σε τέσσερα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ για να βοηθήσει την ομάδα του να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μπάγερν Μονάχου (Champions League)

Bayern Munich

Οι περισσότερες κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη δεν κατάφεραν να συνδυάσουν με επιτυχία την πορέια τους σε πρωτάθλημα και Ευρώπη αυτή τη σεζόν, αλλά η πρωταθλητρια της Μπουντεσλίγκα Μπάγερν Μονάχου είναι μια μεγάλη εξαίρεση. Οι γίγαντες της Βαυαρίας έχουν σημειώσει 28 γκολ σε μόλις οκτώ αγώνες πρωταθλήματος για να είναι στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, ενώ στο Champions League, ήταν αναμφισβήτητα ακόμη πιο εντυπωσιακοί. Η Μπάγερν Μονάχου σημείωσε 14 γκολ σε τέσσερις αγώνες αυτή τη σεζόν για να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της στο Τσάμπιονς Λιγκ σε 15 συνεχόμενα παιχνίδια, κάτι που είναι κατά 4 αγώνες μεγαλύτερο από το προηγούμενο ρεκόρ στην διοργάνωση.

Όπως συμβαίνει συνήθως, ο Robert Lewandowski ήταν μεταξύ των σκόρερ για τη Μπάγερν Μονάχου το 2020-21. Παρόλο που έχει πυροβολήσει «μόνο» τρεις φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη σεζόν, έχει ήδη σκοράρει 11 φορές σε  επτά παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα. Για άλλη μια χρονιά, η Μπάγερν Μονάχου δείχνει να είναι η ομάδα που θα κατακτήσει τόσο στην Μπουντεσλίγκα όσο και το Champions League.

Η χρονιά ακόμα είναι μεγάλη και μπορεί να δούμε κάτι διαφορετικό για την συνέχεια;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ