Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι το μεγάλό αθλητικό γεγονός του πλανήτη και οι χώρες σφάζονται ποια θα πάρει την διοργάνωση τους. Αλλά τι να πει κανείς για την Ιαπωνία που για δεύτερη φορά στην ιστορία της τους ανέλαβε μεν, αλλά  κινδυνεύει να μην του κάνει δε. Απίστευτο και όμως Ιαπωνικό, και λίγο καταραμένο. Θα γίνουν τελικά […]

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι το μεγάλό αθλητικό γεγονός του πλανήτη και οι χώρες σφάζονται ποια θα πάρει την διοργάνωση τους. Αλλά τι να πει κανείς για την Ιαπωνία που για δεύτερη φορά στην ιστορία της τους ανέλαβε μεν, αλλά  κινδυνεύει να μην του κάνει δε. Απίστευτο και όμως Ιαπωνικό, και λίγο καταραμένο.

Θα γίνουν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι στο Τόκιο εν μέσω πανδημίας; Το ερώτημα πλανάται όχι μόνο στη σκέψη αθλητών, φιλάθλων και μη, αλλά απασχολεί πλέον σοβαρά τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την κυβέρνηση και τους κατοίκους της Ιαπωνίας, καθώς και τηλεοπτικά δίκτυα, χορηγούς και διαφημιστές, που έχουν επενδύσει τεράστια ποσά και τώρα βλέπουν ότι μπορεί και να χάσουν τα προσδοκώμενα κέρδη τους.

Σε περίπτωση που γίνουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι διαφορετικοί. Ίσως οι αθλητές έρθουν αργότερα και αναχωρήσουν γρηγορότερα και να κρατηθούν μακριά από το κοινό. Τη λύση ίσως δώσει η τηλεόραση που θα εστιάζει στο αγώνισμα για να δίνεται η εντύπωση ότι τίποτα δεν άλλαξε από προηγούμενους Αγώνες. Σε αυτήν τη λύση φαίνεται να προσανατολίζεται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Καταραμένο» χαρακτήρισε το Τόκιο όποτε αναλαμβάνει Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Τάρο Ασο.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, μιλώντας στο Κοινοβούλιο, σχολίασε πως «ιστορικά αν το δει κανείς, είναι καταραμένοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες για την χώρα».

Ο Ασο έκανε αυτή τη δήλωση με αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την διοργάνωση φέτος, που είναι να φιλοξενηθεί στο Τόκιο. Η Ιαπωνική πρωτεύουσα είχε αναλάβει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1940, όμως αυτοί δεν έγιναν ποτέ λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την διοργάνωση να μεταφέρεται στο Ελσίνκι πριν τελικά ακυρωθεί οριστικά, όπως έχασαν και την διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων την ίδια χρονιά.
Προς το παρόν, η Οργανωτική Επιτροπή και η κυβέρνηση αρνείται να δεχτεί το ενδεχόμενο αναβολής των Αγώνων, όμως η τοποθέτηση του Ασο θεωρείται πως κρύβει σκέψεις ή φόβο, πως οι Αγώνες ενδεχομένως δεν διεξαχθούν φέτος.

Την ώρα που η φλόγα ταξίδευε από την Ελλάδα στην Ιαπωνία, μετά από μία τελετή με ελάχιστους προσκεκλημένους, σε Αεροπορική βάση στην περιοχή Ματσουσίμα, οι διοργανωτές ελπίζουν να αλλάξει το… γούρι.

«Ελπίζουμε ότι η φλόγα θα λάμψει τις καρδιές των πολιτών μας και θα διώξει αυτό το μαύρο σύννεφο που βρίσκεται πάνω από τον πλανήτη και θα οδηγήσει στον ενθουσιασμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο Γιοσίρο Μόρι, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ