Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Αυστραλιναού Όπεν επί του Ναδάλ και ήταν σίγουρα η νίκη της καριέρας του, αφού είχε απέναντι του τον Ισπανό με τα 20  Grand Slam. Στον ημιτελικό έχασε από τον κακό του δαίμονα Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος με την 20 σερί νίκη του προκρίθηκε […]

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Αυστραλιναού Όπεν επί του Ναδάλ και ήταν σίγουρα η νίκη της καριέρας του, αφού είχε απέναντι του τον Ισπανό με τα 20  Grand Slam. Στον ημιτελικό έχασε από τον κακό του δαίμονα Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος με την 20 σερί νίκη του προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

Αλλά η ανοδική του πορεία συνεχίζεται εδώ και χρόνια, και σίγουρα μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό του αυστραλιανού Open καθώς αποκλείστηκε από τον Μεντβέντεφ με 3-0 σετ. Ο “κρυπτονίτης” του Έλληνα τενίστα θα αναμετρηθεί με τον Τζόκοβιτς στο μεγάλο τελικό με φόντο και ο δικός μας Στέφανος θα πρέπει να περιμένει τον Μάιο ώστε να διεκδικήσει το Ρολάν Γκαρός, το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ωστόσο, βρίσκεται στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου τένις και πρόκειται για το Νο 6 στην κατάταξη. 

Αυτό μόνο τυχαία δεν έχει γίνει. Εκτός από το ταλέντο, χρειάζεται πολλές ώρες δουλειά και σκληρή προπόνηση. Το τένις είναι ατομικό άθλημα οπότε είσαι εκτεθειμένος κάθε δευτερόλεπτα και δεν επιτρέπεται καμία στιγμή αδράνειας. Ένας αγώνας μπορεί να κρατήσει 3-4 ώρες και πρέπει να είσαι σε εκπληκτική φυσική κατάσταση.

Αν έπρεπε να βάλουμε σε μια πρόταση τα σωματικά προσόντα που χρειάζεται να έχει ένας αθλητής τένις για να βρίσκεται πάντα σε τοπ επίπεδο, αυτά θα ήταν δύναμη, έκρηξη, αντοχή, ευελιξία, ταχύτητα και όλα αυτά να τα “μοιράζει” διαφορετικά σε κάθε αγώνα, ή και μέσα στο ίδιο ματς, ανάλογα τη ροή που μπορεί να παίρνει κάθε φορά το παιχνίδι. Δεν ακούγεται αρκετά εύκολο. 

Παρακάτω λοιπόν, παρουσιάζουμε την προπόνηση που ακολουθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στο τένις χρειάζεται ένα δυνατό κορμί αλλά δεν πρέπει να παίρνουμε βάρος ή μυϊκή μάζα. Πως γίνεται αυτό; Κάνοντας σετ και επαναλήψεις λιγότερες από 5 φορές και κάνοντας 2 λεπτά διάλλειμα ανάμεσα από κάθε σετ.   

Αναλυτικά το πρόγραμμα γυμναστικής

Half Turkish Getup

1 σετ των 5 επαναλήψεων για κάθε χέρι. Προτεινόμενα κιλά 25-35 pounds.

Goblet Squat

5 σετ των 5 επαναλήψεων. Προτεινόμενα κιλά 35-45 pounds 

Lateral Squat 

5 σετ των 5 επαναλήψεων για κάθε πόδι.  Προτεινόμενα κιλά 35 pounds.

Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό που χρειάζεται ένα κορυφαίος τενίστας είναι να έχει ίδια επίπεδα αντοχής και δύναμής σε όλα τα σετ.

Barbell High Pull

5 σετ, 5 επαναλήψεων. Προτεινόμενα κιλά 65 pounds.

Iso Dynamic Squat Jump

5 σετ, 5 επαναλήψεις. Προτεινόμενα κιλά 30 pounds.

Kettlebell Swing

10 σετ, 5 επαναλήψεις. Προτεινόμενα κιλά 35 – 50 pounds.

Versaclimber

Για 15 δευτερόλεπτα, πήγαινε όσο πιο γρήγορα μπορείς. Μετά σιγά σιγά μέχρι οι παλμοί σου να επανέλθουν και μετά πάλι όσο πιο γρήγορα μπορείς για άλλα 15 δευτερόλεπτα. Συνολικός χρόνος, περίπου 20 λεπτά ημερησίως. Ο σκοπός είναι να έχεις όσα περισσότερα σετ μπορείς μέσα σε αυτά τα 20 λεπτά.  

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик