Με την λήξη των προκριματικών του επερχόμενου Ευρωπαϊκού αρκετές ομάδες νιώθουν χαρούμενες ενώ άλλες είναι στεναχωρημένες. Αν κάποιοι πάντως δικαιούνται να νιώθουν αδικημένοι, αυτοί είναι οι παίκτες του Μαυροβουνίου. Γράφει ο Ιάσωνας Μίσχος Το «story» αυτό έχει να κάνει με τον έβδομο όμιλο των προκριματικών του Eurobasket. Ως γνωστόν από κάθε «τετράδα» ομάδων, οι τρεις […]

Με την λήξη των προκριματικών του επερχόμενου Ευρωπαϊκού αρκετές ομάδες νιώθουν χαρούμενες ενώ άλλες είναι στεναχωρημένες. Αν κάποιοι πάντως δικαιούνται να νιώθουν αδικημένοι, αυτοί είναι οι παίκτες του Μαυροβουνίου.

Γράφει ο Ιάσωνας Μίσχος

Το «story» αυτό έχει να κάνει με τον έβδομο όμιλο των προκριματικών του Eurobasket. Ως γνωστόν από κάθε «τετράδα» ομάδων, οι τρεις καλύτερες έπαιρναν το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης. Έτσι οι Γάλλοι και οι Βρετανοί με ρεκόρ 4-2 ήταν οι πρώτοι που έκοψαν το νήμα, και θα περίμενε κάποιος να ακολουθήσει το Μαυροβούνιο με 3 νίκες και 3 ήττες.
.
Και όμως οι Μαυροβούνιοι έμειναν εκτός συνέχειας, καθώς το τρίτο εισιτήριο του ομίλου πήραν οι Γερμανοί παρά το ότι πήραν μόλις μία νίκη, μετρώντας πέντε ήττες! Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή η Γερμανία είναι μία από τις τέσσερις χώρες (μαζί με Γεωργία, Εσθονία και Τσεχία) που θα διοργανώσει το επερχόμενο Eurobasket.
.
Το να δίνεις στους διοργανωτές το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά μιας διοργάνωσης δεν είναι ούτε πρωτάκουστο, ούτε περίεργο. Περίεργη -έως ακατανόητη- όμως είναι η συνολική προσέγγιση της FIBA πάνω στο θέμα. Για κάποιον περίεργο λόγο η παγκόσμια ομοσπονδία είχε αποφασίσει να βάλει κανονικά τις διοργανώτριες χώρες στην «μάχη» των προκριματικών, χωρίς όμως να τίθεται θέμα αποκλεισμού τους!
.
Ουσιαστικά οι τέσσερις διοργανωτές έκαναν… τουρισμό, έχοντας την ευκαιρία να χάσουν όσα παιχνίδια θέλουν δοκιμάζοντας σχήματα, και ενδεχομένως να παίξουν ρόλο ρυθμιστή για το ποιος θα παίρνει τις προκρίσεις.
.
Από την άλλη επίσης τίθεται ξεκάθαρο θέμα αδικίας χωρών. Δεν γίνεται η τρίτη θέση του Μαυροβουνίου να σημαίνει αποκλεισμό, την στιγμή που Πολωνία, Τουρκία, Φινλανδία, Ουγγαρία και Βουλγαρία πέρασαν στην τελική φάση, κατακτώντας τις τρίτες θέσεις των δικών τους ομίλων. Μάλιστα οι τρεις πρώτες από τις παραπάνω ομάδες είχαν τις ίδιες νίκες με το Μαυροβούνιο, ενώ οι Βούλγαροι είχαν και μία νίκη λιγότερη.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Eurobasket

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν