Η οικογένεια Μπολ έχει ακούσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια. Αρκετά από αυτά δικαίως, μερικά αδίκως. Το σίγουρο είναι ότι φέτος παίρνει την… εκδίκηση της, κλέβοντας την παράσταση στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Συντάκτης: Ιάσωνας Μίσχος Ας γνωρίσουμε την οικογένεια Μπολ Από το 2016 έχει μπει στις ζωές μας και στην καθημερινότητα μας η οικογένεια […]

Η οικογένεια Μπολ έχει ακούσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια. Αρκετά από αυτά δικαίως, μερικά αδίκως. Το σίγουρο είναι ότι φέτος παίρνει την… εκδίκηση της, κλέβοντας την παράσταση στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Συντάκτης: Ιάσωνας Μίσχος

Ας γνωρίσουμε την οικογένεια Μπολ

Από το 2016 έχει μπει στις ζωές μας και στην καθημερινότητα μας η οικογένεια των «Μπολ». Ο μεγαλύτερος γιος, Λόνζο ήταν ίσως το κορυφαίο prospect που έμπαινε στο draft εκείνης της χρονιάς, με τους Σέλτικς να είναι η πρώτη ομάδα στην διαδικασία επιλογής και οι Λέικερς οι δεύτεροι. Σε μία πρωτοφανή κίνηση ο Λόνζο αρνήθηκε να συναντηθεί με την ομάδα της Βοστόνης, με τον πατέρα του να διατυμπανίζει ότι ο γιός του θα παίξει μόνο στο LA!
.
Αλλά το συγκεκριμένο συμβάν -ασυνήθιστο μα όχι πρωτάκουστο- ήταν μόνο η αρχή της ιστορίας. Ακολούθησαν συνεχείς παρεμβάσεις του Λαβάρ (που μέσα σε όλα υποστηρίζει ότι ήταν καλύτερος από τον Τζόρνταν). Έλεγε για τον γιό του ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, πάνω από Λεμπρόν, Ντουράντ, Κάρι και φυσικά πως οι Λέικερς πρέπει να επενδύσουν πάνω του.
Έχει ενδιαφέρον ότι όταν οι λιμνάνθρωποι τον αντάλλαξαν ο Λαβάρ… τους καταράστηκε, πράγμα που δεν πήγε πολύ καλά, δεδομένου ότι πήραν το πρωτάθλημα την ίδια χρονιά. Μάλιστα ο Λόνζο Μπολ ως παίκτης των Πέλικανς έβγαλε και… ραπ τραγούδι για να «επιτεθεί» στην πρώην ομάδα του.
.
Παράλληλα δημιουργήθηκαν το Big Baller Brand και το JBA. Μία λίγκα η οποία είχε σκοπό να αντικαταστήσει ουσιαστικά το παραδοσιακό NCAA το οποίο προετοιμάζει (μέχρι και σήμερα) την συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών οι οποίοι ετοιμάζονται για το ντραφτ του ΝΒΑ. Αυτή η κίνηση όχι μόνο δεν πέτυχε αλλά ο συνεργάτης τους κατάφερε να εξαπατήσει την οικογένεια Μπολ!
.

Δύσκολα χρόνια για τα δύο αδέρφια, ατυχία και κριτική πριν πάει καν στο ΝΒΑ για Λαμέλο

Oι πρώτες χρονιές της οικογένειας Μπολ ήταν… cult. Ένας Λαβάρ που έκανε κριτική στο προπονητή των Λέικερς και συνολικά στον οργανισμό, ένας Λόνζο που δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να προσαρμοστεί και είχε προβλήματα τραυματισμών και ένας ΛιΆντζελο που ποτέ δεν πήρε ευκαιρία στο ΝΒΑ. Για τον τελευταίο, ότι πιο κοντινό σε συμβόλαιο είναι μία συμμετοχή στο καμπ των Πίστονς, της χειρότερης ίσως ομάδας του ΝΒΑ, κάτι που για να έρθει έπρεπε να φτάσουμε στο 2020!
.
Μέσα σε όλα ήταν και ο Λαμέλο Μπολ. Ένας παίκτης που θεωρούταν από τους κορυφαίους της φουρνιάς του. Παρόλα αυτά το… επώνυμο του τον είχε κάνει να δεχθεί μεγάλη κριτική. Σαν να μην έφτανε η κριτική που δεχόταν, είχε και έναν σοβαρό τραυματισμό παίζοντας στην Αυστραλία και οι μετοχές του έπεσαν αρκετά. Επιλέχθηκε πίσω από τους Έντουαρντς και Γουάισμαν, ενώ μερικές κακές εμφανίσεις στην preseason τον έβαλαν στο επίκεντρο της κριτικής.
.
Φτάνοντας λοιπόν στον Δεκέμβριο του 2020 η οικογένεια Μπολ είναι περισσότερο… meme και λιγότερο ένα σεβαστό κομμάτι του ΝΒΑ. Και ακόμη και αν σε μεγάλο βαθμό το προκάλεσαν στους εαυτούς τους, αγωνιστικά δεν άξιζαν αυτή την κριτική
.

Είναι καλή στιγμή να είσαι… Μπολ

Παρά τα όσα έγιναν όμως οι Λόνζο και Λαμέλο Μπολ έχουν ταλέντο και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο ΝΒΑ. Ο πρώτος φέτος αγωνίζεται με την φανέλα των Πέλικανς και είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας. Είναι από τα βασικά γρανάζια της μηχανής του Βαν Γκάντι, σκοράροντας 15 πόντους ανά αγώνα με 5,5 ασίστ, και μόλις δύο λάθη, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ στο παρελθόν.
.
Ακόμη σουτάρει με 38% στα τρίποντα και έχει τραβήξει βλέμματα πολλών ομάδων πάνω του, με τους Κλίπερς μάλιστα να θεωρούν ότι μία ενδεχόμενη προσθήκη του μπορεί να είναι αυτό που χρειάζονται για να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο του NBA στην ιστορία τους. Ενδεχομένως να μην γίνει ποτέ Super Star, φέτος όμως δίνει τις απαντήσεις του. Επίσης έχει κρατηθεί μακριά από τον κακό του εαυτό και στο εξω-αγωνιστικό κομμάτι. Ίσως η ηρεμία που έχει σε αυτό το κομμάτι τον βοήθησε να κάνει το βήμα παραπάνω.
.
Από την άλλη ο Λαμέλο Μπολ έχει αφήσει τους πάντες με ανοιχτό το στόμα. Έχει έρθει στην λίγκα με αυτοπεποίθηση βετεράνου και είναι ο άνθρωπος που προσθέτει… μαγεία στην ομάδα των Χόρνετς, την οποία έχει βοηθήσει να είναι σε τροχιά οκτάδας. Με 16 πόντους, 5,8 ριμπάουντ, 6 ασίστ με 2,8 λάθη και 37,5% στα δίποντα είναι μακράν ότι καλύτερο έδειξε το φετινό draft class.
.
Ο τραυματισμός του τον αφήνει εκτός της σεζόν, αλλά στον σύγχρονο αθλητισμό υπάρχει η τεχνογνωσία για να επιστρέψει πιο δυνατός, και αναμένεται να δώσει πολύ σημαντικές ανάσες στην ομάδα των Χόρνετς που δείχνουν να έχουν βρει επιτέλους τον τρόπο να αλλάξουν το franchise τους..
.
Υ/Γ Ο μόνος που δεν δείχνει να έχει βελτίωση είναι ο πατέρας της οικογένειας, αλλά τουλάχιστον οι παρεμβάσεις του δεν είναι τόσο συχνές όπως παλιά. Ίσως αυτό να έχει βοηθήσει και τα παιδιά του…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΝΒΑ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι