Η πρώτη γυναίκα που «γκρέμισε» το απόρθητο κάστρο των ανδρών διαιτητών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η Αν Πάντερ μπορεί πολλοί να σκέπτεστε γυναίκα και τρέχα γύρευε αλλά είναι από τις καλές σφυρίχτρες της Ευρωλίγκα, και σίγουρα πολύ καλύτερη από πολλούς πολλούς άνδρες διαιτητές. Η Euroleague δεν πατάει φρένο και συνεχίζεται με «διαβολοβδομάδα» με τον […]

Η πρώτη γυναίκα που «γκρέμισε» το απόρθητο κάστρο των ανδρών διαιτητών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η Αν Πάντερ μπορεί πολλοί να σκέπτεστε γυναίκα και τρέχα γύρευε αλλά είναι από τις καλές σφυρίχτρες της Ευρωλίγκα, και σίγουρα πολύ καλύτερη από πολλούς πολλούς άνδρες διαιτητές.

Η Euroleague δεν πατάει φρένο και συνεχίζεται με «διαβολοβδομάδα» με τον Ολυμπιακό να παίζει στην Τρίτη 26 Ιανουαρίου με την Αρμάνι στο Μιλάνο και διαιτητές θα είναι η Γερμανίδα, Αν Πάντερ και οι Ρίζικ, Ντιφάλα συμπληρώνουν την διαιτητική τριάδα.

Μια μέρα μετά, το ματς της Ρεάλ με τον Παναθηναϊκό (27/1, 22:00) θα σφυρίξουν οι Μπελόσεβιτς (Σερβία) Πατέρνικο (Ιταλία) και Χορντόφ (Κροατία), ενώ για την 23η αγωνιστική τους πράσινους κόντρα στη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ θα διευθύνει η γυναίκα διαιτητής, Αν Πάντερ μαζί με τους Λάτισεβς (Λετονία) και Παστούσιακ (Πολωνία).

Ο ύμνος της Euroleague είναι το «I feel devotion». Ωστόσο θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και η τεράστια επιτυχία του Τζέιμς Μπράουν «This is a man’s world». 

Είτε με τα παλιό, είτε με το νέο format (οι 16 ομάδες αγωνίζονται σε ένα κανονικό πρωτάθλημα) η Euroleague ήταν μια καθαρά ανδρική υπόθεση καθώς πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι (οκ για ανδρική διοργάνωση μιλάμε), οι γυναικείες παρουσίες περιορίζονταν στις φιλάθλους στις κερκίδες, στις τσιρλίντερς, στις γραμματείες των αγώνων και στις δημοσιογράφους…

Ο αγωνιστικός χώρος στη διάρκεια των αγώνων έμοιαζε με το… άβατο του  Αγίου Όρους, ωστόσο κι αυτό το ανδρικό κάστρο (λίγο αργά είναι η αλήθεια) έπεσε και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μνημονεύουν σίγουρα την 10η Νοεμβρίου 2016 ως μια (ακόμη) ξεχωριστή ημέρα για τις γυναίκες.

Πριν από τέσσερις μήνες λοιπόν, στις 10 Νοεμβρίου, στο «Palau Blaugrana» της Βαρκελώνης η Μπαρτσελόνα (των Γιώργου Μπαρτζώκα, Στράτου Περπέρογλου) υποδέχθηκε την Ζαλγκίρις Κάουνας στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Euroleague και στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία) βρισκόταν και η Αν Πάντερ.

Έγινε μέλος ενός ξεχωριστού κλαμπ, καθώς στο Ρίο έγινε μόλις η τέταρτη γυναίκα διαιτητής η οποία διηύθυνε αγώνες του Ολυμπιακού τουρνουά ανδρών, αλλά καμαρώνει και για δύο προσωπικά της ρεκόρ.

Από το 2009 είναι η πρώτη διαιτητής στο γερμανικό πρωτάθλημα ανδρών κι από τις 10 Νοεμβρίου 2016 έγινε και η πρώτη γυναίκα που ορίστηκε να διευθύνει αγώνες της Euroleague.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague (W)

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν