Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, όπου και θα αντιμετωπίσει την Φενερ επιθυμώντας να πάει χαλαρός και ήρεμος στις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έτσι δεν λένε? Εκεί λοιπόν θα διεκδικήσει την νίκη και θα ρεφάρει την χασούρα μετά την κακή διαβολοβδομάδα στην οποία έκανε 2/2 ήττες. Σαφώς και η […]

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, όπου και θα αντιμετωπίσει την Φενερ επιθυμώντας να πάει χαλαρός και ήρεμος στις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έτσι δεν λένε? Εκεί λοιπόν θα διεκδικήσει την νίκη και θα ρεφάρει την χασούρα μετά την κακή διαβολοβδομάδα στην οποία έκανε 2/2 ήττες. Σαφώς και η ήττα απέναντι στην Ρεάλ ήρθε στις λεπτομέρειες. Όμως το αποτέλεσμα μετράει. Και εξ αυτού ορμώμενοι κρίνουμε όλοι εμείς.

Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς

Από την άλλη θα βρει απέναντι του μια ομάδα η οποία όχι μόνο δεν έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό αλλά ούτε καν αγωνιστικό χαρακτήρα. Τουλάχιστον αυτό παρουσιάζει. Άνευρη, χωρίς μπασκετική λογική και φυσικά χωρίς την παραμικρή στοιχειώδη μπασκετική νοοτροπία η οποία διέπει ομάδες τόσο υψηλού επιπέδου. Βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ευρωλίγκα και δεν ξέρω πως έχει καταφέρει να κάνει ακόμα και αυτές τις 5 νίκες. Η ομάδα του Κοκόσκοφ επιστρέφει στην έδρα της ερχόμενη από ακόμα μια εκκωφαντική σφαλιάρα στην έδρα της Ζάλγκιρις σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και ηττήθηκε με κάτω τα χέρια και με 37 πόντους στο κεφάλι (99-62).

Επομένως, ο Ολυμπιακός οφείλει να πατήσει το restart και το παιχνίδι αυτό είναι σημείο καμπής. Ευκαιρία, λοιπόν, να κάνει μια εύκολη νίκη. Έτσι, πιστεύω εγώ. Αυτό πρέπει να πιστέψουν και οι Ερυθρόλευκοι χωρίς φυσικά να αφήσουν περιθώρια υποτίμησης γιατί δεν είναι και δύσκολο να πάθεις ζημιά εάν πας με ψηλά τον αμανέ. Έχει, ωστόσο, προβάδισμα και πρέπει να το εκμεταλλευτεί τώρα που είναι…καιρός.

Η τουρκική ομάδα ένα βασίζεται φέτος αγωνιστικά σε τέσσερις παίκτες. Αναφέρομαι στο Λορέντζο Μπράουν, τον Μουχάμεντ Άλι (είναι ο Αμερικάνος Μπόμπι Ντίξον ο οποίος έχει πάρει την τουρκική υπηκοότητα), τον Νάντο ΝτεΚολό και το πεντάρι τον Γιαν Βέσελι.

Ξεκινώντας από τους γκαρντ της ομάδας, αυτοί αποτελούν ίσως τον μοναδικό κίνδυνο από την περιφέρεια. Από αυτούς εξαρτάται εν πολλοίς και η παρουσία του Βέσελι στον αγωνιστικό χώρο, καθώς από αυτούς τους τρείς τροφοδοτείται. Ο ΝτεΚολό σκοράρει 11,9 πόντους και μοιράζει 3,2 ασίστ. Από την άλλη ο Μπράουν συνεισφέρει 10,4 πόντους και 4 ασίστ στο παιχνίδι της Φενέρ ενώ κλείνοντας με τον Άλι εκείνος προσφέρει 6,6 πόντους και 1,8 ασίστ.

Αντιλαμβανόμαστε, συνεπώς, πόσο κομβικοί είναι αυτοί οι τρείς και φυσικά πόσο σπουδαίο ρόλο θα παίξουν τα μαρκαρίσματα και η αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Ο κόουτς Μπαρτζώκας, πάντως, θα βρει εκ νέου τις λύσεις και δεν νομίζω να αντιμετωπίσει προβλήματα. Είτε χρησιμοποιηθεί ο ΜακΚίσικ, είτε ο Σλούκας, ακόμα και ο Λαρεντζάκης με τον Σπανούλη.

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 88-96: Τρίτη νίκη στη Βαρκελώνη στα τελευταία πέντε ματς | Ειδήσεις | gazzetta.gr

Αξίζει να κάνουμε μια μπασκετική παρατήρηση, πως και οι τρεις μαζί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αγωνιστικό σχήμα αφού δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος εκ των τριών να παίξει στην θέση “3” ως φόργουορντ. Αρά, ότι δούμε θα είναι κάποιος συνδυασμός δυο παικτών.

Για τον Βέσελι, επίσης γνωρίζουμε καθώς αποτελεί τον πυλώνα της ομάδας χρόνια τώρα. Τραβάει πολύ μακριά αυτή η βαλίτσα. Ο Τσέχος κλείνει αισίως τα 6 χρόνια στην ομάδα και η παρουσία του μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να θεωρηθεί. Και λόγω εξαιρετικής αγωνιστικής παρουσίας και εξαιτίας του σωματότυπου. Ο πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκας για την σεζόν 2019 αποτελεί δύσκολο εμπόδιο για τους υψηλούς των Ερυθρόλευκων και εκεί τα πράγματα θα δυσκολέψουν καθώς εάν πάρει την μπάλα κοντά στο καλάθι δύσκολα σταματιέται. Τόσο ο Έλις, όσο και ο Μάρτιν οφείλουν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση του. Ο ψηλός σκοράρει 10,8 πόντους ενώ μαζεύει 5,5 ριμπάουντ.

Οι τέσσερις αυτοί, λοιπόν, σκοράρουν κάτι λιγότερο από τους μισούς πόντους που πετυχαίνει η Φενέρ σε όλη την διοργάνωση. Όλα, όμως, ξεκινάνε από την περιφερειακή άμυνα και εκεί πρέπει να τα δώσουν όλα οι Πειραιώτες. Αυτά και όλα θα πάνε καλά. Αρκεί να είναι όπως και την Παρασκευή ανεξάρτητα από την έκβαση του τελευταίου αγώνα.

Ρόστερ πλήρες διαθέτει (μοναδικός απών ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος δεν ταξίδεψε με την αποστολή λόγω τραυματισμού). Λύσεις από τον πάγκο επίσης έχει και μπορεί να βρει. Όπως και παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τον ρυθμό και την κατάσταση εάν κάτι στραβώσει. Προσοχή και εφαρμογή του πλάνου το οποίο θα θέσει ο κόουτς και τα υπόλοιπα θα έρθουν……Άλλωστε αυτή η πόλη του πάει, του αρέσει και είναι το μέρος στο οποίο γιγαντώθηκε και επανήλθε στην κορυφή των αθλητικών διοργανώσεων. Από εκεί, λοιπόν, θα γίνει και η επανεκκίνηση του. Το ευχόμαστε και το ελπίζουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=cq7KkZN7xbs

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик