Με ανακοίνωσή τους, οι 55 Ομοσπονδίες έστειλαν το δικό τους κοινό μήνυμα, στο 45ο Τακτικό Συνέδριο της UEFA. Στο 45ο Τακτικό Συνέδριο της UEFA, που πραγματοποιήθηκε στο Μοντρέ της Ελβετίας, συμφώνησαν μεταξύ τους 55 Ομοσπονδίες-μέλη. Στο πράγμα το οποίο συμφώνησαν, δεν ήταν κάτι άλλο από την καταδίκη της νέας ευρωπαϊκής λίγκας, τη European Super League. […]

Με ανακοίνωσή τους, οι 55 Ομοσπονδίες έστειλαν το δικό τους κοινό μήνυμα, στο 45ο Τακτικό Συνέδριο της UEFA.

Στο 45ο Τακτικό Συνέδριο της UEFA, που πραγματοποιήθηκε στο Μοντρέ της Ελβετίας, συμφώνησαν μεταξύ τους 55 Ομοσπονδίες-μέλη.

Στο πράγμα το οποίο συμφώνησαν, δεν ήταν κάτι άλλο από την καταδίκη της νέας ευρωπαϊκής λίγκας, τη European Super League.

Μάλιστα, έκαναν και μια κοινή δήλωση. Την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

«Οι 55 ομοσπονδίες-μέλη και οι συμμετέχοντες στο συνέδριο της UEFA καταδικάζουν τη διακήρυξη της λεγόμενης «Super League». Το συνέδριο της UEFA επιμένει ότι η κλειστή «Super League» έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την έννοια του τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος: ενωτικός, ανοιχτός, υποστηρικτικός και βασισμένος στις αθλητικές αξίες. Η UEFA και οι ομοσπονδίες-μέλη της πιστεύουν σε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό μοντέλο που βασίζεται σε ανοιχτές διοργανώσεις, αλληλεγγύη και αναδιανομή για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης του παιχνιδιού προς όφελος όλων και την προώθηση ευρωπαϊκών αξιών και κοινωνικών αποτελεσμάτων.

Οι σύλλογοι που συνομώτησαν, προφανώς απέτυχαν να δουν ότι το καθεστώς τους σήμερα δεν επιτεύχθηκε μεμονωμένα. Αλλά μάλλον ήταν μέρος ενός δυναμικού ευρωπαϊκού συστήματος όπου όλοι οι μεγάλοι, μεσαίοι και μικροί σύλλογοι έχουν συνεισφέρει στις επιτυχίες και τις απώλειες όλων.

Είναι προσβολή των ευρωπαϊκών αξιών και της αθλητικής αξίας, υποθέτοντας ότι έχουν το δικαίωμα να «χωρίσουν» και να διεκδικήσουν την κληρονομιά που όλοι έχτισαν.

Η UEFA, οι ομοσπονδίες-μέλη της και όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο στέκονται σταθερα. Και θα αντισταθούν σθεναρά και θα πολεμήσουν ενάντια σε αυτήν την κίνηση των ιδιοκτητών αυτών των συλλόγων και των υποστηρικτών τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Γνωρίζουμε, ηθικά, τι διακυβεύεται και θα προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από μια εγωιστική φυλή που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το παιχνίδι. Εμείς είμαστε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτοί δεν είναι».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ