“Νομίζω αυτή την εβδομάδα κάναμε καλή δουλειά” ήταν τα λόγια του κόουτς Μπαρτζώκα μετά την νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα. Εγώ θα πω πως δεν ήταν απλά καλή δουλειά αλλά σκέτη κα#@λα! Τόσο η νίκη στην Μπαρτσελόνα σκοράροντας 96 πόντους στην καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας όσο και η νίκη κόντρα στον Ερυθρό […]

“Νομίζω αυτή την εβδομάδα κάναμε καλή δουλειά” ήταν τα λόγια του κόουτς Μπαρτζώκα μετά την νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα. Εγώ θα πω πως δεν ήταν απλά καλή δουλειά αλλά σκέτη κα#@λα! Τόσο η νίκη στην Μπαρτσελόνα σκοράροντας 96 πόντους στην καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας όσο και η νίκη κόντρα στον Ερυθρό μέσα στην Σερβία ήταν το αποτέλεσμα συνδυασμού τακτικής και κατάθεσης ψυχής. Μυαλού και καρδιάς. Και φυσικά, επιστέγασμα επανάκτησης της νοοτροπίας “REFUSE TO LOSE”. Το μότο το οποίο καθιέρωσε τον Ολυμπιακό μέσα στις 5 κορυφαίες ομάδες της δεκαετίας που κλείνει στην διοργάνωση της Ευρωλίγκας.

Επιμέλεια: Μίλτος Μεταξάς

Όλα αυτά προσαρμόζοντας το παιχνίδι του ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, στην Βαρκελώνη ήξερε πως την αθλητικότητα της Μπαρτσελόνα την αντιμετωπίζεις με αθλητικότητα και τρεξίματα. Τι έκανε, λοιπόν, ο κόουτς Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε αυτά τα δυο στοιχεία σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Πως? Με ελάχιστη χρήση των Σπανούλη και Πρίντεζη και την μέγιστη χρήση των ΜακΚίσικ, Σλούκα στα γκαρντ.

Μετά την εντυπωσιακή και επιβλητική νίκη στην Καταλονία ταξίδεψε στο Βελιγράδι. Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα έπρεπε να παίξει με την εμπειρία και την ποιότητα. Και ετούτο έπραξε! Σπανούλης, Πρίντεζης χρησιμοποιήθηκαν τόσο όσο απαιτούντο! Αναφέρομαι, φυσικά, στις ανάγκες του παιχνιδιού. Λίγο η καρδία του αρχηγού, πολύ τα μεγάλα σουτ του διαμόνιου Χάρισον δεν άργησε να δέσει….το γλυκό. Στις εξαιρετικές εμφανίσεις περιλαμβάνεται και εκείνη του συγκλονιστικού Γιαννούλη Λαρεντζάκη με 11 πόντους και 3 στα 4 τρίποντα, καθώς και του ολοένα καλύτερου μελλοντικού αρχηγού των Πειραιωτών Κώστα Σλούκα.

Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 79-81: Τα highlights (video) – RedNews – Οι  ερυθρόλευκες ειδήσεις

Σειρά έχουν τώρα Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης (η οποία θα δώσει δυο παιχνίδια επί ελληνικού εδάφους). Αρχής γενομένης από την Τετάρτη και το παιχνίδι με την Βαλένθια, οι Ερυθρόλευκοι οφείλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και να διευρύνουν το σερί των νικών τους.

Όπως, εξάλλου, είπε και ο Γιώργος Πρίντεζης μετά τις δυο σερί νίκες “το έργο μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολο”. Σαφώς. Άλλωστε, ποιος είμαι εγώ για να αμφισβητήσω τον AirGeorge? Όμως, φίλοι του Ολυμπιακού μπορείτε να διανοηθείτε τι έχει συμβεί εάν καταφέρει ο Θρύλος να κερδίσει και τα δυο παιχνίδια με τις δυο ισπανικές ομάδες. Νομίζω, μπορείτε και εγώ μπορώ και οι αντικειμενικοί (όσοι μπορούν) παρατηρητές αλλά ακόμα και όλοι οι Ευρωπαίοι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας. Με δυο νίκες ο ΟΣΦΠ δεν βρίσκεται απλά σε τροχιά οκτάδας αλλά θέτει στιβαρά θεμέλια για να εξασφαλίσει μια από τις προνομιούχες θέσεις των play off.

Ας είμαστε, όμως, εγκρατείς. Ένα παιχνίδι, την φορά. Έτσι δεν είναι? Πρώτα την Βαλένθια και μετά η Ρεάλ. Όσον αφορά την ομάδα της Βαλένθια εστιάζουμε την προσοχή μας στους εξής πέντε παίκτες κλειδιά. Αναφέρομαι στους Πρέπελιτς, Ντουμπλιεβιτς, Κάλινιτς, Σαν Εμετέριο και Γουίλιαμς. Αυτοί αποτελούν τους παίκτες στους οποίους βασίζεται όλη η επιθετική λειτουργία των Ισπανών. Σαφώς και ο βαθμός δυσκολίας για τον κάθε έναν εξ αυτών είναι διαφορετικός, δεν πρέπει ωστόσο να παραβλέψουμε το γεγονός ότι πρόκεται περί μιας πολύ ποιοτικής ομάδας και η οποία έχει τον ίδιο ακριβώς στόχο με τους Πειραιώτες. Επομένως, μιλάμε για ένα παιχνίδι σημαντικό το οποίο θα κρίνει πολλά.

Εάν μπορώ ίσως να επισημάνω κάτι για ένα από τους παίκτες που ανέφερα σίγουρα αυτό θα ήταν για τον υψηλόσωμο Μαυροβούνιο σέντερ, τον Ντουμπλιεβιτς. Ογκώδης όχι όμως πολύ αθλητικός, αρέσκεται να παίζει με πλάτη στο καλάθι. Του αρέσει το παιχνίδι στον “ζωγραφιστό” και είναι παίκτης δύναμης και ποιότητας. Σκοράρει 11 πόντους κατά μέσο όρο και μαζεύει 5,2 ριμπάουντ. Επίσης, κάτι που θα μπορούσαμε επιπρόσθετα να αναφέρουμε είναι πως του αρέσει να σουτάρει μετά από συνεργασίες με τους κοντούς της ομάδας. Συγκεκριμένα, μετά από πικ εν ρολ, δεν είναι λίγες οι φορές που μένει πίσω δέχεται την πάσα από τον γκάρντ και σουτάρει είτε για 3 πόντους είτε για 2 από την κορυφή στο σημείο περίπου των βολών.

Ο Κάλινιτς στο 4 και ο Σαν Εμετέριο στην περιοχή των γκαρντ είναι παίκτες γνωστοί σε όλους τους μπασκετικούς. Είναι παίκτες ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και με πλούσιο ρεπερτόριο κινήσεων και σκοραρίσματος. Κίνδυνος για την ομάδα του Πειραιά όμως είναι και οι άλλοι δυο (Πρέπελιτς και Γουίλιαμς). Δεν διστάζουν να σουτάρουν πολλές φορές από την περιφέρεια και εάν βρεθούν σε καλή μέρα μοιάζουν ικανοί για μεγάλες ζημιές. Ιδιαίτερα ο Σλοβένος, που με τα τρίποντα βγάζει το ψωμί του χρόνια ολόκληρα στην Ευρώπη.

Από την πλευρά, του ο Ολυμπιακός, οφείλει να κάνει το εξής: Να εξακολουθεί να παίζει το μπάσκετ που έπαιξε την προηγούμενη εβδομάδα (με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο στην Σερβία στο οποίο παρουσιάστηκε νωχελικός, άνευρος και κουρασμένος). Αυτό και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Και ευχόμαστε, στο τέλος της εβδομάδας οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα να είναι του τύπου: “Η Διαβολοβδομάδες μας ταιριάζουν καλύτερα”

Την τελευταία παράγραφο του κειμένου, θέλω να την αφιερώσω στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία στο παιχνίδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα αφού κατάφερε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση στην λίστα με τους κορυφαίους σκόρερς όλων των εποχών τόσο στην διοργάνωση της Ευρωλίγκας (σημερινό φορματ) όσο και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ξεπέρασε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο ο οποίος είδε τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή να σπάει ακόμα ένα δικό του ρεκόρ και να τον αφήνει πίσω του. Κυνηγάει πλέον μόνο τον κορυφαίο όλων. ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ! Ο “γκάνγκστερ” έχει σκοράρει στο σύνολο των διοργανώσεων 4.894 πόντους και ευχόμαστε στον V-Span να καταφέρει να πετύχει ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα.

Μπαρτζώκας για το ματς με Μπασκόνια : Η απουσία πέντε παικτών και η έλλειψη  ρυθμού θα παίξουν το ρόλο τους | in.gr

Σε μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις, κύπελλα, πρωταθλήματα, Ευρωλίγκες, Βραβεία πολυτιμότερου παίκτη, μετάλλια και Ευρωπαϊκό με την Εθνική ένα είναι σίγουρο. Πως για εκείνον έχει σημασία το μπάσκετ. Ακόμα και στα 38 του χρόνια αποτελεί πηγή έμπνευσης και ζωής. Τον θρέφει, τον αναγεννά και τον κάνει να νιώθει πιτσιρίκι στα μάτια των υπολοίπων. Ζει και αναπνέει μπάσκετ. Σκέφτεται και λειτουργεί σαν να βρίσκεται σε παρκέ όλο το 24ωρο. Αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, η διάρκεια και η έντιμη συμπεριφορά τόσο στο άθλημα αυτό καθ’ αυτό όσο και απέναντι στους φιλάθλους του. Ακόμα και αυτά που γράφω, συνοψίζονται στα δικά του λεγόμενα. Σε όσα είπε στην κάμερα της Νοβα μετά το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

«αγαπάω πολύ το μπάσκετ, έχω μεγάλο κίνητρο και φλόγα μέσα μου γιατί αυτό το άθλημα είναι ζωή μου και γι’ αυτό ακόμη και τώρα υπάρχουν βράδια που σκέφτομαι τι δεν πήγε καλά και δεν μπορώ να κοιμηθώ!»

Και ίσως για αυτό τον λόγο είναι τόσο αγαπητός από όλον τον κόσμο. Γιατί δεν σκέφτεται συμφεροντολογικά κρατώντας μια μπάλα. Θέλει να βρίσκεται εκεί. Δεν είναι κομμάτι της ζωής του, το ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ. Για αυτό θα μνημονεύεται από όλους σε 50, σε 100, σε 200 χρόνια και για αυτό ήδη έχει καπαρώσει μια θέση στον πάνθεον των Ελλήνων αθλητών. Γιατί είναι τόσο σπουδαίο το έργο του και η παρακαταθήκη την οποία αφήνει στις επόμενες γενιές που είναι απίθανο να μην βρίσκεται στο μυαλό και την σκέψη των ανθρώπων σε 200 χρόνια από τώρα. ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΕ, και θέλουμε να μην σταματήσεις το μπάσκετ ποτέ γιατί από εσένα μόνο να μαθαίνουμε και να παραδειγματιζόμαστε μπορούμε.

ΥΓ. Μας χρωστάς κάτι ακόμα. Μια παρουσία με την φανέλα της Εθνικής. Δεν θα πω στο Προολυμπιακό τουρνουά θα πω στους Ολυμπιακούς αγώνες και φυσικά ένα μετάλλιο ακόμα. Αναμένουμε……Πάντως ένα είναι βέβαιο, πως ο δικός σου “τελευταίος χορός” θα αργήσει πολύ ακόμα να έρθει, και δεν είναι μομφή αλλά επιθυμία όλων.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι