Σε μια περίοδο που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές χρειάζονται ξεκούραση, η επίσημη πρεμιέρα του Γκουστάβο Πογέτ στο Nations League έχει δύο ιδιαιτερότητες. Αλλά η μία τουλάχιστον, είναι ευχάριστη -αν αξιοποιηθεί σωστά...

Εθνική ομάδα: Σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον σταυροδρόμι… Από τις 2 ως τις 12 Ιουνίου, η Ελλάδα δίνει 4 από τα έξι παιχνίδια της στον 2ο  Όμιλο της Γ’ Λίγκας του Nations League. Παίζει εκτός με Βόρειο Ιρλανδία και Κόσοβο (2 και 5 Ιουνίου) και εντός, στο Βόλο, με Κύπρο και Κόσοβο (9 και 12/6). Είναι η επίσημη πρεμιέρα του Γκουστάβο Πογέτ ως ομοσπονδιακού προπονητή. Και η ομάδα, θέλει όσο τίποτε ένα καλό ξεκίνημα μαζί του.

Ο Ουρουγουανός έχει συγχρόνως ένα πολύ δύσκολο έργο, αλλά και μια ευχάριστη πρόκληση στα χέρια του. Το δύσκολο έργο είναι να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο σε μια “ακατάλληλη” χρονική στιγμή. Ένα σωρό ποδοσφαιριστές είναι, κυριολεκτικά εξαντλημένοι και αυτό που θα ήθελαν πιο πολύ απ’ όλα είναι ξεκούραση. Κάποιοι άλλοι, επίσης, είναι ακόμη “στον αέρα” σε ό,τι αφορά το μέλλον τους και όχι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση.

Η ευχάριστη πρόκληση, απ’ την άλλη είναι ότι πάει πολύς καιρός από τότε που η Εθνική είχε στις τάξεις της υλικό με τόσο πλούσιες παραστάσεις και διεθνείς επιτυχίες στη σεζόν που τελειώνει το Σάββατο με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Απ’ αυτόν, μάλιστα, ο Κώστας Τσιμίκας μπορεί να έλθει και ως τροπαιούχος, όχι μόνο φιναλίστ!




Οι εκλεκτοί του Πογέτ με τις ωραίες παραστάσεις…

Οι 26 εκλεκτοί του Πογέτ είναι οι Γιώργος Αθανασιάδης, Σωκράτης Διούδης, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Δημήτρης Γιαννούλης, Δημήτρης Γούτας, Παντελής Χατζηδιάκος, Γιάννης Κώτσιρας, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Λάζαρος Ρότα, Κώστας Τσιμίκας, Γιώργος Τζαβέλλας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Τάσος Μπακασέτας, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Κουρμπέλης, Πέτρος Μάνταλος, Γιάννης Παπανικολάου, Μανώλης Σιώπης, Τάσος Χατζηγιοβάνης, Δημήτρης Λημνιός, Τάσος Δουβίκας, Ταξιάρχης Φούντας, Γιώργος Γιακουμάκης (φωτογραφία), Γιώργος Μασούρας και Βαγγέλης Παυλίδης.

Έχουν, μέσα στη χρονιά, τίτλους σε Ελλάδα, Αγγλία, Σκοτία, Τουρκία, Πολωνία. Κι αν αυτή η αυτοπεποίθηση και η καλή ψυχολογία τους βγει στο χορτάρι, η Εθνική αποκτά ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Πογέτ. Στην Ελλάδα, κάθε ομάδα, δυστυχώς και το ομοσπονδιακό συγκρότημα έχει αμέριστη αγάπη όταν φέρνει επιτυχίες. Αν ο Ουρουγουανός το θυμάται αυτό από το πρώτο πέρασμά του στην Ελλάδα, έχει στα χέρια του ένα ατού.

Πρέπει να πείσει όλους τους παίκτες -ευτυχείς από την πορεία της σεζόν ή ανήσυχους για το αύριό τους- ότι αυτή θα είναι η ομάδα “τους”! Η ομάδα μέσα απ’ την οποία θα κάνουν το όνομά τους μεγαλύτερο και σπουδαιότερο. Δεν είναι εύκολο. Αλλά δεν είναι και αδύνατο. Υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί παίκτες στην αποστολή. Σύνολο, φυσικά, δεν υπάρχει ακόμη. Υπάρχει ωστόσο υλικό για να υπηρετήσει οποιοδήποτε σύστημα. Και αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν κάτι να (απο)δείξουν. Είναι μια καλή ευκαιρία. Δεν πρέπει να χαθεί…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν