Η ήττα σοκ του Ολυμπιακού από την Βιλερμπαν στο ΣΕΦ τον έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες για την οχτάδα, και τώρα τρέχει. Με στόχο δύο νίκες σε Γαλλία και Λιθουανία πέτυχε στην πρώτη αποστολή του. Κέρδισε έστω και με μεγάλη δυσκολία στην παράταση την Γαλλική ομάδα και έμεινε ζωντανός. Με τα κλασικά προβλήματα και στο σημερινό […]

Η ήττα σοκ του Ολυμπιακού από την Βιλερμπαν στο ΣΕΦ τον έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες για την οχτάδα, και τώρα τρέχει. Με στόχο δύο νίκες σε Γαλλία και Λιθουανία πέτυχε στην πρώτη αποστολή του. Κέρδισε έστω και με μεγάλη δυσκολία στην παράταση την Γαλλική ομάδα και έμεινε ζωντανός. Με τα κλασικά προβλήματα και στο σημερινό παιχνίδι, αλλά η εμπειρία και η ποιότητα του Σλούκα του έδωσαν την νίκη.

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε το… κάζο στη Γαλλία με το τρίποντο του Σλούκα να στέλνει το ματς στην παράταση και στον έξτρα χρόνο κατάφερε να νικήσει τη Βιλερμπάν (93-101) – Ξεχώρισαν Σλούκας (23π) και ΜακΚίσικ (23π). 

Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 93-101

Η ήττα στο ΣΕΦ ήταν ένα καλό… καμπανάκι και ο Ολυμπιακός δεν φρόντισε να το ακούσει. Παρά το καλό ξεκίνημα και το +7 στο ημίχρονο (37-44), οι Πειραιώτες δεν «καθάρισαν» τον αγώνα και η μαχητική Βιλερμπάν πάλεψε στα ίσια και μέχρι το τέλος για τη νίκη.

Τελικά το ντέρμπι στο Astroballe έφτασε μέχρι την παράταση και κατέληξε στην ομάδα με την μεγαλύτερη ποιότητα και εμπειρία: Ο Ολυμπιακός επιβίωσε την κανονική διάρκεια με ένα μεγάλο τρίποντο του Κώστα Σλούκα και στην παράταση έκανε αυτά που έπρεπε για να πανηγυρίσει ένα δύσκολο, αλλά σίγουρα σημαντικό διπλό (101-93).

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 93-101: «Πήρε το αίμα του πίσω» στη Γαλλία - Τα  καλύτερα στιγμιότυπα - Sputnik Ελλάδα

Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» έβαλε την υπογραφή του στη νίκη με το σουτ στο 40′ και τις σωστές αποφάσεις στο έξτρα πεντάλεπτο, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 23 πόντους και 6 ασίστ. Σπουδαίο παιχνίδι και από τον Χασάν Μάρτιν (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ), έδωσε μεγάλες βοήθειες ο Σακίελ ΜακΚίσικ (23 πόντοι).

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 11-9 και παρέμεινε σταθερά στο κυνήγι για τα πλέι-οφ. Αντίθετα, η Βιλερμπάν έμεινε χαμηλά και στο 6-14 και δεν πήρε αυτό που άξιζε μετά από μία πραγματικά σπουδαία προσπάθεια, που είχε σε πρώτο πλάνο τους Νόρις Κόουλ (21 πόντοι, 6 ασίστ) και Ντέιβιντ Λάιτι (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ).

Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως οι Γάλλοι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αφού άφησαν τον Σλούκα να σουτάρει και δεν έστειλαν κάποιον «ερυθρόλευκο» στις βολές. Έτσι έχασαν και την ευκαιρία για να… καθαρίσουν τον αγώνα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι