Ακόμα ένα παράσημο για την κορυφαία γυναίκα διαιτητή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θα διευθύνει αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα στο Τορίνο μεταξύ Γιουβέντους – Ντιναμό Κιέβου. Μετά το Europa League, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και στην καταξιωμένη πορεία της στην Γαλλία γκρεμίζει ακόμα ένα ανδρικό κάστρο, και μπράβο της. Η Στεφανί Φραπάρ είναι Γαλλίδα […]

Ακόμα ένα παράσημο για την κορυφαία γυναίκα διαιτητή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που θα διευθύνει αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα στο Τορίνο μεταξύ Γιουβέντους – Ντιναμό Κιέβου. Μετά το Europa League, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και στην καταξιωμένη πορεία της στην Γαλλία γκρεμίζει ακόμα ένα ανδρικό κάστρο, και μπράβο της.

Η Στεφανί Φραπάρ είναι Γαλλίδα διαιτητής ποδοσφαίρου. H 35χρονη έγραψε ιστορία αφού διαιτήτευσε τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι, και τώρα γίνεται η πρώτη γυναίκα που ορίστηκε για αγώνα ομίλων στο Champions League, στην συνάντηση Γιουβέντους – Ντιναμό Κιέβου. Η Γαλλίδα είναι έτοιμη να τους πείσει πως μπορεί. Και πως μπορούν και άλλες γυναίκες να κάνουν μία δουλειά που λογίζεται ως ανδρικό… ταμπού. 

Στεφανί Φραπάρ: Σπάζοντας τα στερεότυπα

Η  36χρονη Γαλλίδα, η οποία είχε οριστεί και επικεφαλής διαιτητής του αγώνα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League μεταξύ της Λέστερ και της Ζόρια για τον όμιλο που βρίσκεται και η ΑΕΚΠ. Οι βοηθοί της ήταν οι Σιρίλ Μουνιέ και Μπένταζιν Πάτζε

Έτσι, άλλο ένα «κάστρο» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πέφτει, με τον ορισμό της Στεφανί Φραπάρ, αφού είχε διευθύνει και τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ το 2019 μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι.

Apimages

Τον Απρίλιο του 2019 διαιτήτευσε για πρώτη φορά αγώνα για τη Ligue 1 στη Γαλλία μεταξύ της Αμιάν και της Στρασμπούρ. Πάντως,δεν είναι η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε διοργάνωση της UEFA, καθώς η Νικόλ Πετινιά είχε διαιτητεύσει αγώνες προκριματικών του Κυπέλλου UEFA μεταξύ του 2004 και του 2009.

H 35χρονη Στεφανί Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα ρέφερι στην ιστορία που σφύριξε σε τελικό ποδοσφαίρου ανδρών σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

«Το μόνο που έχει αλλάξει στη ζωή μου, είναι ότι πλέον με ξέρουν περισσότεροι άνθρωποι. Το ποδόσφαιρο παραμένει ποδόσφαιρο, η διαιτησία παραμένει διαιτησία» δήλωσε στους δημοσιογράφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Στεφανί Φραπάρ υπήρξε επίσης η πρώτη Γαλλίδα που σφύριξε στη Ligue 1 τον περασμένο Απρίλιο στον αγώνα Αμιάν – Στρασμπούρ.
Tο βράδυ της 14ης Αυγούστου ήταν ιστορικής σημασίας τόσο για την Στεφανί Φραπάρ όσο και για τη γυναικεία διαιτησία γενικότερα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Champions League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Europa League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик