Η ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό ήρθε απολύτως φυσιολογικά, αφού οι πράσινοι έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο, αλλά ήταν και σε καλύτερη κατάσταση. Και οι δύο ομαδες είχαν σημαντικές απουσίες, αλλά ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εμφανίζει τα ίδια προβλήματα, και το αρνητικό σερί του συνεχίζεται που έφτασε τις 4 ήττες. Αντίθετα μεγάλη νίκη ψυχολογίας […]

Η ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό ήρθε απολύτως φυσιολογικά, αφού οι πράσινοι έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο, αλλά ήταν και σε καλύτερη κατάσταση. Και οι δύο ομαδες είχαν σημαντικές απουσίες, αλλά ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εμφανίζει τα ίδια προβλήματα, και το αρνητικό σερί του συνεχίζεται που έφτασε τις 4 ήττες. Αντίθετα μεγάλη νίκη ψυχολογίας για τον Παναθηναϊκό. Ο Κάτας πήρε το πορτοφόλι του Μπαρτζώκα. Όλα τα λεφτά ο Μποχωρίδης.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 77 – 88

Ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ από την αρχή του αγώνα και το κράτησε μέχρι τέλους. Πάρτι κάτω από τα καλάθια οι πράσινοι. Μεγάλη η νίκη της ομάδας του Κάτας επί της ομάδας του Μπαρτζώκα που έχει πάρει την κατηφόρα και γκρεμίζει ότι καλό έχτισε στην αρχή της χρονιάς στην Euroleague.

Ένας ψυχωμένος Παναθηναϊκός έβαλε στα… σκοινιά τους Ερυθρόλευκους και έφυγε με” μεγάλο διπλό γοήτρου (77-88) από το ΣΕΦ, καταδικάζοντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό τις ελπίδες των γηπεδούχων για είσοδο στην οκτάδα.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ο Όντεντ Κάτας δεν είχε στη διάθεση του τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολόγιζε στον Κώστα Παπανικολάου και τον Σάσα Βεζένκοφ

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 7-4, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 13-0 και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά πόντων (7-17) με τρίποντο του Σαντ-Ρος.

Ομως ο Ολυμπιακός επέστρεψε άμεσα και με τους ΜακΚίσικ, Τζένκινς και Μάρτιν μείωσαν σε 15-17 με επιμέρους σκορ 8-0. Πάντως, το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες με το σκορ στο 18-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε τη διαφορά και προηγήθηκε με +6 (21-27), όμως, ο Ολυμπιακός είχε και πάλι απάντηση και έφτασε σε απόσταση αναπνοής (28-29) στο 16΄.

Οι φιλοξενούμενοι με ένα επιμέρους σκορ 5-0 μεγάλωσαν και πάλι τη διαφορά στο +6 (28-34) και στο +8 (30-38) με 1:42 για το ημίχρονο. Τελικά, οι δύο «αιώνιοι» πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το τριφύλλι να προηγείται με 35-38. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν στο πρώτο μέρος, ο πρώτος σκόρερ με 11 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Λευτέρης Μποχωρίδης με 9.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα σερί 7-0 μέσα σε τρία λεπτά έφτασε και πάλι σε διψήφια διαφορά (35-45). Στο 24΄, οι πράσινοι ξέφυγαν με +11 (41-52)  και +13 (44-57) στο 27′ .

Ο Ολυμπιακός σε εκείνο το σημείο ξύπνησε με τον Βασίλη Σπανούλη πρωταγωνιστή και με συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 54-59 στο 29′ και ξανά μπήκε στη διεκδίκηση του ματς, με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τις δύο ελληνικές ομάδες στο 54-61.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του ΜακΚίσικ (57-61) και λέι απ του Λαρεντζάκη (59-61) και το ματς έγινε πάλι ντέρμπι. Όμως, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού, ο Σαντ-Ρος έδωσε ανάσα στους πράσινους με τρίποντο γράφοντας το 59-64. Η διαφορά αυξήθηκε στη συνέχεια στο +9 (59-68), αλλά ο Ολυμπιακός με ένα σερί 5-0 μείωσε σε 64-70 στο 34′.

Ο Μήτογλου με ένα τρίποντο έδωσε ανάσα στους φιλοξενούμενους, αλλά ο ΜακΚίσικ απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 67-73, όμως, ένα τρίποντο του Ουάιτ στο 38′ έγραψε το 72-80.

Ο Ολυμπιακός έχασε τρεις συνεχόμενες βολές και 1:21 ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 75-82, αλλά ο Σλούκας με δίποντο έδωσε και πάλι ενδιαφέρον γράφοντας το 77-82 με 40 δευτερόλεπτα για να ακουστεί η κόρνα της γραμματείας. 

Οι πράσινοι με ένα γρήγορο κάρφωμα του Μήτογλου (77-84) καθάρισε την υπόθεση νίκη. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 77-88

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Euroleague

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διοργανώσεις

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι