«Forest Green – Το πιο «πράσινο» club του πλανήτη έχει γήπεδο από ξύλο, εμφανίσεις από κόκκους καφέ και οικολογική συνείδηση. (Δημοσίευμα από το playboy) Ο πρώτος vegan σύλλογος Τρία φλιτζάνια καφέ και πέντε ανακυκλώσιμα μπουκάλια νερού συνθέτουν μία 100% ανακυκλώσιμη αθλητική εμφάνιση. Όπως αυτή που φορούν οι παίκτες της Forest Green, του συλλόγου που αγωνίζεται […]

«Forest Green – Το πιο «πράσινο» club του πλανήτη έχει γήπεδο από ξύλο, εμφανίσεις από κόκκους καφέ και οικολογική συνείδηση. (Δημοσίευμα από το playboy)

Ο πρώτος vegan σύλλογος

Τρία φλιτζάνια καφέ και πέντε ανακυκλώσιμα μπουκάλια νερού συνθέτουν μία 100% ανακυκλώσιμη αθλητική εμφάνιση. Όπως αυτή που φορούν οι παίκτες της Forest Green, του συλλόγου που αγωνίζεται στην League Two του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ενός club που φέτος δίνει τη μεγάλη μάχη ώστε να πάρει το εισιτήριο της ανόδου για την League One και θέλει να το κάνει με το δικό του τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Ένας 100% οικολογικός, θέλοντας να αφυπνίσει τον πλανήτη αναφορικά με την κλιματική αλλαγή.

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Dale Vince, που δραστηριοποιείται στην «πράσινη επιχειρηματικότητα».  Στοχεύει να ευαισθητοποιήσει ολόκληρο τον πλανήτη αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και θεωρεί πως το ποδόσφαιρο είναι η καλύτερη διαφήμιση ώστε να πετύχει τον σκοπό του.

Μάλιστα επιθυμεί να κάνει κι άλλους συλλόγους να ασχοληθούν με την κλιματική αλλαγή και τον βιγκανισμό.  Αξίζει να σημειωθεί πως δίνει vegan γεύματα σε προπονητικό team, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους της ομάδας.

Την ίδια στιγμή, στα επόμενα τρία χρόνια, το club αναμένεται να μετακομίσει στο «Eco Park». Το πρώτο ξύλινο γήπεδο στον κόσμο με χωρητικότητα 5.000 θεατών.

Αξιοθαύμαστη προσπάθεια από μία ομάδα που το 2018 έγινε η πρώτη ουδέτερου άνθρακα στον κόσμο, πιστοποιημένη από τον ΟΗΕ. Το 2017 η FIFA τής απένειμε τον τίτλο του «πιο πράσινου ποδοσφαιρικού συλλόγου στον πλανήτη».  Λόγω της τεράστιας δράσης της για την προστασία των ζώων και της φύσης.

«Οφείλουμε να εξετάσουμε κάθε τομέα του τρόπου που ζούμε και λειτουργούμε. Οτιδήποτε κάνουμε έχει μια συνέπεια, ακόμη και τα ρούχα που φοράμε ή οι εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών. Αυτό είναι ένα μήνυμα στους φιλάθλους και όλο τον κόσμο, ότι τα ρούχα που φοράμε είναι ένα σημαντικό ζήτημα.

Είναι μια ακόμη σημείωση στον φάκελο που αφορά το τι μπορεί να γίνει, ποια υλικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την κατασκευή μια φανέλας που είναι περισσότερο βιώσιμα και δίνουν επίσης ένα αθλητικό πλεονέκτημα. Επειδή ο καφές βοηθάει την αναπνοή πιο εύκολα από το μπαμπού που παρουσιάσαμε δύο χρόνια πριν. Και φυσικά πολύ πιο εύκολα από το πλαστικό, που είναι ο κανόνας της βιομηχανίας.

Η επιλογή μας αφορά τη βιωσιμότητα, αλλά επειδή είμαστε ποδοσφαιρικός σύλλογος, πρόκειται και για την απόδοση – αυτά τα δύο πρέπει να συμβαδίζουν», τονίζει αρχικά για να προσθέσει εν συνεχεία:

«Ο αθλητισμός, τα σπορ, έχουν μια ευθύνη εξαιτίας του μοναδικού τρόπου που επηρεάζουν τον κόσμο, που βλέπει τι κάνουν οι σύλλογοι και τα αθλητικά του είδωλα, παίρνοντας παράδειγμα. Περνάμε καλά, κάνουμε αυτό που πιστεύουμε με πάθος, δίνοντας ώθηση σε άλλους ανθρώπους να σκεφτούν τον τρόπο που ζουν. Αυτό που έχουμε κάνει είναι λιγότερο ενδιαφέρον από αυτό που μπορούμε να κάνουμε.

Αποκτήσαμε αυτήν την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με ένα τεράστιο κοινό και να φέρουμε αλλαγή, αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό. Νομίζω πως θα διαπιστώσουμε ότι αυτά τα πράγματα που κάνουμε τώρα, θα γίνουν πιο φυσιολογικά σε όλα τα αθλήματα. Πράγματα που έμοιαζαν ριζοσπαστικά πριν από 10 χρόνια, θα είναι απολύτως φυσιολογικά σε πέντε χρόνια.

Έχουμε περίπου 10 χρόνια για να κάνουμε μεγάλες αλλαγές για να αποφύγουμε το χειρότερο από την παγκόσμια θέρμανση, οπότε ελπίζω σε πέντε χρόνια από τώρα να έχουμε κάνει πολλά για να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα», καταλήγει ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου και ήδη έχει καταφέρει να κάνει το γκελ.

Ο άσος της Arsenal, Hector Bellerin, έχει ενθουσιαστεί από τον τρόπο λειτουργίας της Forest Green και έχει επενδύσει ήδη χρήματα στο σύλλογο. Μάλιστα το ποσό που έχει βάλει τα ταμεία της ομάδας, τον καθιστούν ως τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο του club.

Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι Forest Green.»

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик