Το Copa Africa αναμένεται να «κλέψει» αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη με τους συλλόγους τους. Σίγουρα, οι ευρωπαίοι θα νιώσουν παράξενα, καθώς το Copa Africa αναμένεται να «κλέψει» τη δόξα από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Φανταστείτε μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όπως η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Νάπολι χωρίς τους Αφρικανούς παίκτες. Όμως, μην πάμε […]

Το Copa Africa αναμένεται να «κλέψει» αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη με τους συλλόγους τους.

Σίγουρα, οι ευρωπαίοι θα νιώσουν παράξενα, καθώς το Copa Africa αναμένεται να «κλέψει» τη δόξα από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Φανταστείτε μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, όπως η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Νάπολι χωρίς τους Αφρικανούς παίκτες.

Όμως, μην πάμε και πολύ μακριά. Ας μείνουμε και στην Ελλάδα, καθώς και στις Ελληνικές ομάδες υπάρχουν αρκετοί Αφρικανοί διεθνείς παίκτες.

Πόσο εύκολα ή δύσκολα θα βγάλουν εις πέρας το πρόγραμμα; 

Κάντε μια σκέψη για το πώς θα ήταν η Λίβερπουλ δίχως τους Σαλάχ, Μανέ, Ματίπ για περίπου δύο μήνες, μεσούσης της σεζόν. Ή πώς θα ήταν η Άρσεναλ δίχως τους Ομπαμεγιάνγκ, Παρτεϊ, ή η Νάπολι χωρίς τους Κουλιμπαλί και Όσιμεν.

Σίγουρα πρόκειται για μια συνθήκη που επηρεάζει αρκετά και θα αλλάξει τις ισορροπίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και μιλάμε για ομάδες, οι οποίες έχουν και εξίσου ποιοτικές λύσεις από πίσω.

Τα προκριματικά του επόμενου Κυπέλλου Αφρικής ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες. Η ερχόμενη έκδοση του Copa Africa αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2022 στο Καμερούν.

Σύμφωνα με την FIFA, η διοργάνωση θα τελεστεί στα γήπεδα του Καμερούν από τις 15 Ιανουαρίου, έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ σίγουρα θα χρειαστεί και ένα διάστημα προετοιμασίας.

Με τους συλλόγους να καλούνται να παραχωρήσουν στους παίκτες που θα βοηθήσουν την πατρίδα τους, έξτρα χρόνο.

Κι αν οι Εθνικές τους ομάδες φτάσουν κι ως το τέλος, μιλάμε για μια τεράστια απουσία, σε ένα κομβικό σημείο μέσα στη σεζόν.

Επιπλέον, αυτό το διάστημα, μέσα Γενάρη έως και τέλη Φλεβάρη είναι αρκετά σημαντικό, καθώς ξεκαθαρίζονται σε μεγάλο βαθμό, οι συμμετοχές σε διοργανώσεις.

Οι ομάδες που διαθέτουν πολλούς Αφρικανούς διεθνείς θα δυσκολευτούν αρκετά, ενώ θα πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους. Καθώς και οι πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα αφήσουν… χωρίς καύσιμα τους διεθνείς τους.

Συν όλων των άλλων, υπάρχει και το επερχόμενο Euro 2021, φέτος το καλοκαίρι, από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου. Μετέπειτα είναι προγραμματισμένο το τουρνουά Ποδοσφαίρου, των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 (21 Ιουλίου-7 Αυγούστου), ενώ το 2022 έχει Μουντιάλ, το οποίο θα ξεκινήσει 21 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί 18 Δεκεμβρίου, στο Κατάρ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ