Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου έσπασε και πάλι στο Καμπ Νου: 91.648 εισιτήρια κόπηκαν για τον ημιτελικό του Γυναικείου Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βόλφσμπουργκ. Και το κοινό, εκτός από την Πουτέγιας, ήθελε να δει και τη σπουδαία Γερμανίδα επιθετικό...

Ταμπία Βάσμουτ: Η νέα Πουτέγιας του WCL; Το γυναικείο ποδόσφαιρο κάνει παντού -αλλού…- άλματα προόδου. Κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού, προσελκύει ολοένα και περισσότερα ταλέντα στις Ακαδημίες, ενώ και κάνει όλες τις μεγάλες ομάδες να αναπτύσσουν ταχύτατα τα ανάλογα τμήματά τους. Η “βασίλισσα” στο παιχνίδι, είναι αναμφισβήτητα η Αλέξια Πουτέγιας. Η επιθετικός της Μπαρτσελόνα, που πήρε και την εφετινή “Χρυσή Μπάλα”, είναι μια κλάση μόνη της.

Στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών, απέναντι στη Βόλφσμπουργκ η Αλέξια σκόραρε 2 γκολ (το ένα με πέναλτι) στο τελικό 5-1, που μάλλον μετατρέπει τη ρεβάνς στη Γερμανία, στις 30 του μηνός σε τυπική διαδικασία. Και λέμε μάλλον διότι εκεί, στην έδρα της, ποιος ξέρει τι μπορεί να κάνει η Ταμπία Βάσμουτ;

Μέχρι το παιχνίδι της Βαρκελώνης, ο Βάσμουτ ήταν πρώτη στον πίνακα των σκόρερ του WCL με 9 γκολ σε 7 παιχνίδια. Και ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στον πρώτο προημιτελικό με την Άρσεναλ, στο Εμιρέιτς. Το γκολ της, στο 19ο λεπτό του αγώνα (vid) στάθηκε αρκετό για να τελειώσει το ματς με 1-1 και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση της γερμανικής ομάδας στα ημιτελικά, μετά και το 2-0 της ρεβάνς, στη Γερμανία.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης σε γυναικείο αγώνα!

Στο ματς με τη Βόλφσμπουργκ έγινε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου.  Το ιστορικό 91.553 των εισιτηρίων για το ματς, απέναντι στη Ρεάλ, για τα εφετινά προημιτελικά του WCL. δεν κράτησε πολύ. Για το ματς με τη γερμανική ομάδα στο Καμπ Νου η Μπάρτσα πούλησε 91.648 εισιτήρια! Όμως το κοινό ήθελε να δει όχι μόνο την ομαδάρα της Πουτέγιας, αλλά και το σπουδαίο σύνολο της γερμανικής ομάδας που έχει τη… δική του “Αλέξια”. Την Ταμπία Βάσμουτ.


Στις 25 Αυγούστου, η διεθνής εδώ και δύο χρόνια Βάσμουτ θα κλείσει τα 26 της. Μόλις 5 ετών ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Καρλσρούη. Το 2008 πήγε στη Χοφενχάιμ. Και πέρασε εκεί 12 χρόνια. Πέρυσι το καλοκαίρι, πολλές ευρωπαϊκές ομάδες είχαν δείξει ενδιαφέρον για τη Βάσμουτ. Μια επιθετικό με πολύ καλές τοποθετήσεις στην περιοχή, δύναμη και εξαιρετικό τελείωμα. Όμως η πανδημία την κράτησε στη Γερμανία.

Διαπρέπει μέσα στα γήπεδα και… έξω απ’ αυτά!

Με τη Βόλφσμπουργκ, όπου δείχνει σα να παίζει χρόνια, έχει ως τώρα 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Και με τα 9 γκολ της στο WCL (τα 5, μάλιστα, εκτός έδρας, σε 4 ματς, περισσότερα από κάθε άλλη) μπήκε στο Καμπ Νου μπροστά κι από την Πουτέγιας, που είχε 8. Στο ματς αυτό δε βρήκε δίχτυα -γενικά, η Μπάρτσα ήταν καταιγιστική. Αλλά η ως τώρα παρουσία της, είναι, όμως, εντυπωσιακή. Μετά τα δύο γκολ της Αλέξια, πέρασε δεύτερη στον πίνακα, αλλά στη ρεβάνς, περάσει ή όχι η Βόλφσμπουργκ, μπορεί να βελτιώσει ακόμη πιο πολύ τον απολογισμό της.


Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι Λυών-Παρί. Οι δύο ομάδες έχουν από μία εκπρόσωπο στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ του UWCL που έχει, πριν την γαλλική αναμέτρηση ως εξής:

Αλέξια Πουτέγιας 10 γκολ (3 ασίστ) – Μπαρτσελόνα

Ταμπία Βάσμουτ 9 γκολ (1 ασίστ) – Βόλφσμπουργκ

Τζόρντιν Χουιτέμα 6 γκολ (2 ασίστ) – Παρί Σεν Ζερμέν

Καταρίνα Μακάριο 5 γκολ (2 ασίστ) – Λυών

Κριστιάνα Τζιρέλι 5 γκολ (1 ασίστ) – Γιουβέντους

Η πρώτη σεζόν της Βάσμουτ πηγαίνει εξαιρετικά, με την ίδια να προχωρά, επίσης, εφέτος και για το διδακτορικό της. Έχει ήδη μεταπτυχιακό στην ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Μανχάϊμ και η διατριβή της αφορά τη νευρολογική αποκατάσταση ασθενών που αναρρώνουν από εγκεφαλικό. Με άλλα λόγια… σκοράρει όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά σε όλους τους τομείς!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик