Τελευταίος τίτλος της ήταν πριν από δέκα ολόκληρα χρόνια. Περίμεναν πολύ οι φίλοι των Ρέιτζερς για να πανηγυρίσουν την ομάδα τους στην κορυφή της Σκωτίας. O εμβληματικός πρώην άσος της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ αυτό το διάστημα αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, ένα από τα πιο “hot” ονόματα προπονητών παγκοσμίως. Βρίσκεται στην καλύτερη φάση της νέας του καριέρας. Μετά […]

Τελευταίος τίτλος της ήταν πριν από δέκα ολόκληρα χρόνια. Περίμεναν πολύ οι φίλοι των Ρέιτζερς για να πανηγυρίσουν την ομάδα τους στην κορυφή της Σκωτίας.

O εμβληματικός πρώην άσος της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ αυτό το διάστημα αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, ένα από τα πιο “hot” ονόματα προπονητών παγκοσμίως. Βρίσκεται στην καλύτερη φάση της νέας του καριέρας. Μετά από μόλις τρία χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της Ρέιντζερς, κατάφερε να αλλάξει την σύγχρονη ιστορία της ομάδας και να την βγάλει από την «σκιά» της Σέλτικ.

Τα σάρωσε όλα

Ο πάλαι ποτέ εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ κατάφερε να μετατρέψει ένα club, που πριν λίγα χρόνια είχε περάσει από τα «αλώνια» της τέταρτης εθνικής κατηγορίας, σε αήττητους πρωταθλητές Σκωτίας.

Μπορεί η επιτυχία να μην ήρθε αμέσως, όμως ο Άγγλος τεχνικός πήρε χρήσιμα μαθήματα τις δύο πρώτες σεζόν στους «Προτεστάντες». Άρχισε να χτίζει, βήμα- βήμα,  μια ομάδα που δεν μπορούσε να χάσει από κανέναν αντίπαλο. Όλα αυτά έφεραν τον σύλλογο στη φετινή σεζόν. Στη χρονιά της μεγάλης επιστροφής.

Σε μια εξωπραγματική σεζόν, η ομάδα του «Στίβι» τα σάρωσε όλα στο διάβα της. Κλείδωσε εδώ και περίπου δύο μήνες και μαθηματικά το πρωτάθλημα και συνέχισε για να το κατακτήσει χωρίς ήττα.

Μια προσπάθεια που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (15/5).

Εξωπραγματική σεζόν και άφθονη η σαμπάνια στα πανηγύρια του τίτλου

Στην φιέστα του πρωταθλήματος η Ρέιντζερς «σκόρπισε» με 4-0 την Αμπερντίν στο «Αίμπροξ» στην τελευταία αγωνιστική της Σκωτσέζικης Premier League.

Με αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε έναν απολογισμό 38 αγώνων με 32 νίκες, 6 ισοπαλίες και καμία ήττα, μαζεύοντας 102 βαθμούς.

Αυτό ήταν το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα για τους Προτεστάντες από τη σεζόν 1898-99.

Παράλληλα, η ομάδα του Τζέραρντ κατάφερε να πετύχει ακόμη ένα εντυπωσιακό ρεκορ. Ένα ρεκόρ που σίγουρα ικανοποίησε ιδιαίτερα και τους φανατικούς φίλους της ομάδας. Οι «μπλε» έμειναν «ασφαλείς», κρατώντας…αποστάσεις 25+ βαθμών από την 2η Σέλτικ.

Το σφύριγμα της λήξης του τελευταίου αγώνα έφερε λύτρωση και χαρά στον κόσμο της ομάδας. Ασταμάτητοι πανηγυρισμοί και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης για τους πρωταθλητές, με τον Στίβεν Τζέραρντ μάλιστα να μην κρατάει τους τύπους και να λούζεται με σαμπάνια κατά την διάρκεια της απονομής. Ήταν άλλωστε το πρώτο του πρωτάθλημα ως προπονητής. Ένα πρωτάθλημα που στερήθηκε όσο κανείς άλλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι