Ένα νέο αστέρι κερδίζει τα φώτα της δημοσιότητας στην Μπουντεσλίγκα την φετινή χρονιά. Μιλάμε για τον Κύριο Σιλά Γουαμανγκιτουκά, τον 21χρονο εξτρέμ της Στουγκάρδης, που οι εμφανίσεις του έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών μάνατζερ.  Ο Wamangituka άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Κινσάσα ΛΔ Κονγκό με με τον τοπικό του σύλλογο Olympic Matete FC!  Σε ηλικία 17 […]

Ένα νέο αστέρι κερδίζει τα φώτα της δημοσιότητας στην Μπουντεσλίγκα την φετινή χρονιά. Μιλάμε για τον Κύριο Σιλά Γουαμανγκιτουκά, τον 21χρονο εξτρέμ της Στουγκάρδης, που οι εμφανίσεις του έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών μάνατζερ. 

Ο Wamangituka άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην Κινσάσα ΛΔ Κονγκό με με τον τοπικό του σύλλογο Olympic Matete FC!  Σε ηλικία 17 ετών, οι εμφανίσεις του τον έφεραν  στην την  Ολιμπίκ Αλές, αφού προηγουμένως η Μονπελιέ, η οποία ενδιαφέρθηκε δεν του πρόσφερε θέση λόγω πληρότητας στις ακαδημίες της! Ο  Wamangituka έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο για την Paris FC που είχε υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο για τρία χρόνια. 

Στις 13 Αυγούστου 2019, ο Wamangituka πήρε μεταγραφή και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο  με την VfB Στουτγκάρδη . Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδο της Στουτγάρδης στην Bundesliga1.

Ο Σιλάς Γουαμανγκιτουκά πρωταγωνίστησε το Σάββατο στην μεγάλη παράσταση της Στουτγκάρδης στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, όπου οι Σουηβοί σμπαράλιασαν με 5-1 την Μπορούσια του Ντόρτμουντ μέσα στο ”σπίτι” της και οδήγησαν τον Λουσιέν Φαβρ σε πρόωρη αποχώρηση.

L'OM entre dans la course pour Silas Wamangituka

O 21χρονος δεξιός εξτρέμ από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό πέτυχε τα πρώτα δυο γκολ της ομάδας του ενώ έδωσε και την ασίστ για το τέταρτο, φτάνοντας τα εφτά γκολ και τις τρεις ασίστ σε έντεκα παιχνίδια.

Ουσιαστικά αποτελεί την αιχμή του δόρατος του εξαιρετικά ταλαντούχου και νεαρού συνόλου της ομάδας του Πελεγκρίνο Ματαράτσο, που δείχνει ικανό να μας χαρίσει αρκετές ακόμη ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές την φετινή σεζόν.

Ο Κονγκολέζος εξτρέμ με 7 γκολ και 3 ασίστ σε 11 ματς στην τρέχουσα Bundesliga και με την  χρηματιστηριακή αξία του στα 10 εκατ. ευρώ δικαιώνει τον αθλητικό διευθυντή Σβεν Μίσλιντατ αποτελώντας τον ανερχόμενο σταρ της γερμανικής ομάδας.

Ταχύς, ικανότατος, δουλευταράς, ο νεαρός Αφρικανός δείχνει να βρίσκεται στο ξεκίνημα μια πολλά υποσχόμενης καριέρας.

«Έχει μεγάλες δυνατότητες. Πατάει στα πόδια του και δίνει το 100% των δυνατοτήτων του σε κάθε παιχνίδι», τόνισε ο τεχνικός της Στουτγκάρδης, Πελεγκρίνο Ματαράτσο. Μόνο οι Λεβαντόφσκι, Χάαλαντ, Βέγκχορστ και Αλάριο έχουν πετύχει περισσότερα γκολ από τον Γουαμανγκιτουκά.

Έπειτα από εισήγηση του τότε γενικού διευθυντή της Παρί FC και νυν του Παναθηναϊκού Πιερ Ντρεοσί ο Γουαμανγκιτουκά υπέγραψε στην ομάδα της Ligue 2 τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Την σεζόν 2018/19 ο Γουαμανγκιτουκά αν και μόλις 19 ετών σκόραρε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου 11 γκολ σε 25 εμφανίσεις κάποια εκ των οποίων με θεαματικό τρόπο.

https://www.youtube.com/watch?v=wP5WGtZjMUQ

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Bundesliga

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι