Το Ιταλικό ποδόσφαιρο θεωρείται από τα καλύτερα στην Ευρώπη, έχοντας βγάλει και ικανότατους σκόρερ! Συνήθως το Ιταλικό ποδόσφαιρο έβγαζε κορυφαίους αμυντικούς, όμως η ιστορία δείχνει πως έχει βγάλει αστέρια και στην επίθεση. Παρακάτω θα δούμε δέκα επιθετικούς που έγραψαν ιστορία στο Ιταλικό ποδόσφαιρο. Ενώ θα αφήσουμε αρκετούς (που υπό άλλο κριτήριο θα έμπαιναν), λόγω του […]

Το Ιταλικό ποδόσφαιρο θεωρείται από τα καλύτερα στην Ευρώπη, έχοντας βγάλει και ικανότατους σκόρερ!

Συνήθως το Ιταλικό ποδόσφαιρο έβγαζε κορυφαίους αμυντικούς, όμως η ιστορία δείχνει πως έχει βγάλει αστέρια και στην επίθεση.

Παρακάτω θα δούμε δέκα επιθετικούς που έγραψαν ιστορία στο Ιταλικό ποδόσφαιρο. Ενώ θα αφήσουμε αρκετούς (που υπό άλλο κριτήριο θα έμπαιναν), λόγω του ότι είναι περισσότερο… μπαλαδόροι.

Ο πρώτος είναι ο Πιέτρο Αναστάζι, ένας εκ των πιο θεαματικών επιθετικών όλων των εποχών. Έκανε τα πάντα, ψαλιδάκια, κεφαλιά-ψαράκι, τακουνάκια. Το τεράστιό του ταλέντο φάνηκε κυρίως στη Γιουβέντους, παίζοντας για 8 χρόνια. Όμως, δεν έδειξε λιγότερα στις Βαρέζε, Ίντερ, Άσκολι, Λουγκάνο. «Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, το 2020.

Συνεχίζουμε με τον Σίλβιο Πιόλα, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Serie A. Έχει πετύχει 290 γκολ. Συνολικά έχει πετύχει 333 και θεωρείται ο κορυφαίος προπολεμικός σέντερ φορ. Όμως, αν και έπαιξε σε Γιουβέντους και Τορίνο, πέρασε την καριέρα του ως επί το πλείστον στη Λάτσιο, κατακτώντας… κανέναν τίτλο. Κατέκτησε παρόλα αυτά δύο Μουντιάλ, με την Εθνική Ιταλίας (1934, 1938).

Ο Πάολο Ρόσι ήταν εκ των πιο αναγνωρίσιμων Ιταλών επιθετικών στον πλανήτη. Φυσικά, έπαιξε ρόλο η εμφάνισή του στο Μουντιάλ του 1982. Έγινε πρώτος σκόρερ του θεσμού, πήρε Χρυσή Μπάλα και μπόλικη φήμη χάρη στα γκολ του. Δεν τον διακατείχε η τεχνική, όσο η δύναμη. Κατέκτησε τα πάντα με τη Γιουβέντους, φόρεσε τις φανέλες των Βιτσέντσα, Περούτσια, Μίλαν και Βερόνα.

Ο Φίλιπο Ιντζάκι είναι ο επόμενος της λίστας. Πρώτος σκόρερ με 43 γκολ στην Ευρώπη. Ο άνθρωπος που έχει τα περισσότερα χατ-τρικ στη Serie A. Ξεκίνησε απ’ τα… αλώνια και πήγε με την αξία του στα σαλόνια. Μοναδικός!

Μεγάλη λατρεία ο Κριστιάν Βιέρι. Κάποτε, έγινε ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής, πηγαίνοντας από την Ατλέτικο στη Λάτσιο. Άλλαζε συχνά ομάδες, όμως σε όλες είχε ένα κοινό. Τα πολλά γκολ, με κάθε τρόπο! Ο πρώτος σκόρερ μέχρι και σήμερα στην Εθνική Ιταλίας σε Μουντιάλ, μαζί με τον Μπάτζιο.

Ο Τζίτζι Ρίβα ήταν ένας θρύλος του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Πήρε πρωτάθλημα με τη φανέλα της Κάλιαρι, Euro με την Εθνική Ιταλίας, ενώ είναι ακόμη πρώτος σκόρερ. Με 35 γκολ σε 42 ματς, θα είναι για πάντα μύθος. Δεν καταλάβαινε σκληρές άμυνες, καθώς είχε τον απαραίτητο τσαμπουκά, και κάτι παραπάνω!

Ο Τζιανλούκα Βιάλι έγινε πρωταθλητής Ιταλίας και Κυπελλούχος Ευρώπης με την Σαμπντόρια. Όπως επίσης και πρωταθλητής Ιταλίας και Ευρώπης με τη Γιουβέντους, και Κυπελλούχος Ευρώπης με την Τσέλσι. Είχε μια ξεχωριστή νοοτροπία νικητή, ήταν ηγέτης, όμως δεν τον είδαμε για πολλά χρόνια στην Εθνική Ιταλίας.

Ο Τζουζέπε Μεάτσα θεωρείται θρύλος! Έπαιξε σε Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους. Όμως, ταυτίστηκε με τους Νερατζούρι. Πέτυχε 242 γκολ, έχοντας κατακτήσει πρωταθλήματα και Κύπελλα, όπως επίσης και δύο Μουντιάλ (1934, 1938). Έχει δοθεί ως γνωστόν το όνομά του στο Σαν Σίρο. Είχε αρχίσει ως… πλάγιος μπακ, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην επίθεση.

Μία εκ των σημαντικότερων μορφών στο Ιταλικό ποδόσφαιρο, ο Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι. Σημάδεψε την ιστορία της Γιουβέντους, είχε νοοτροπία νικητή. Ήταν παίκτης και πρόεδρος για πολλά χρόνια. Πέτυχε 182 γκολ, όντας ο πρώτος σκόρερ της μεγάλης Κυρίας. Τον ξεπέρασε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Τέλος, τη λίστα κλείνει ο Αντόνιο Ντι Νατάλε. Όλοι έχουμε την απορία, τι θα πετύχαινε αν έπαιζε σε μεγάλη ομάδα. Ο ίδιος είπε δύο φορές «όχι» στη Γιουβέντους, επιλέγοντας την Ουντινέζε. Φυσικά, είναι ο κορυφαίος σκόρερ της. Έβαλε 191 γκολ και είναι ο 6ος σκόρερ όλων των εποχών στη Serie A, με 209. Συνολικά στην καριέρα του πέτυχε 258 γκολ, μιλάμε για έναν αρκετά ευφυή παίκτη.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα