Ο 19χρονος είναι ήδη διεθνής με την εθνική Βελγίου και είναι στόχος για την Μίλαν αφού έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μπριζ αυτή τη σεζόν Όταν ο Charles De Ketelaere ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Promise of the Year στα Βελγικά Sports Awards στα μέσα Δεκεμβρίου, το βίντεο που έπαιξε πίσω του δεν […]

Ο 19χρονος είναι ήδη διεθνής με την εθνική Βελγίου και είναι στόχος για την Μίλαν αφού έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μπριζ αυτή τη σεζόν Όταν ο Charles De Ketelaere ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Promise of the Year στα Βελγικά Sports Awards στα μέσα Δεκεμβρίου, το βίντεο που έπαιξε πίσω του δεν ξεκίνησε παρουσιάζοντας τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα. Αντ ‘αυτού, υπήρχε πολύ υλικό να παίζει τένις πριν από μια δεκαετία, όταν είχε κάνει την εμφάνιση του ως ένα πολύ μεγάλο ταλέντο του τένις.

Καθώς ο Σαρλ ντε Κέτελαρ ακολουθεί τα βήματα των Romelu Lukaku, Divock Origi και τον έξι φορές πρωταθλητή τένις Grand Slam, Kim Clijsters, παραλαμβάνοντας το ετήσιο βραβείο, του δόθηκε η ευκαιρία να προβληματιστεί σχετικά με την απόφαση που άλλαξε τη ζωή του και τον βρήκε να ακολουθεί το δικό του ποδοσφαιρικό όνειρο παρά μια πιθανή καριέρα σε σόλο άθλημα του τένις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CDK (@charlesdeketelaere)

“Το τένις είναι πολύ πιο δύσκολο όταν χάνεις. Στο ποδόσφαιρο, είναι ευκολότερο να βρεις δικαιολογίες όταν τα πράγματα πάνε στραβά, αλλά στο τένις είσαι μόνο εσύ”, δήλωσε ο De Ketelaere, ο οποίος ήταν  πρωταθλητής τένις στην ηλικία των 10, στο Het Niewsblad. . “Είσαι ο μόνος που φταίει αν παίζεις άσχημα και δεν μπορούσα να χειριστώ τα δικά μου λάθη. «Είχα ακόμη και έναν εκπαιδευτή που έπρεπε να διαλογιστώ για να με ηρεμήσει.

” Είτε πρόκειται για την προσωπική του όσο και για την αθλητική του εξέλιξη, είναι σαφές ότι ο De Ketelaere έκανε την σωστή επιλογή, με τις παραστάσεις του, τους τελευταίους 12 μήνες να τον έχουν αναδείξει ως από τα πιο λαμπρά ταλέντα του Βελγίου τα τελευταία χρόνια. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 19 ετών είναι ήδη αρκετά έμπιερος με σχεδόν 50 εμφανίσης με την πρώτης ομάδας της Μπριζ. «Όλα όσα ονειρευόμουν ως παιδί τώρα όλα γίνονται πραγματικότητα», είπε όταν έλαβε το πρόσφατο βραβείο του. «Οι πρώτοι μου στόχοι για το Club Brugge, όπου παίζω για τόσο καιρό και στην πόλη όπου ζω. Το ντεμπούτο μου εναντίον των Red Devils επίσης. “

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CDK (@charlesdeketelaere)

Συστήθηκε πρώτα στο Βέλγιο και στους φίλους της Μπριζ, αλλά η συνολική του εικόνα ήταν τέτοια που δύσκολα θα τον κρατήσουν μετά το καλοκαίρι. Αφού ο 19χρονος θεωρείται ο πιο πολύπλευρος ποδοσφαιριστής του κόσμου και η περίπτωση του έχει πολύ υψηλή θέση στα μπλοκάκια των ‘μεγάλων’ της Ευρώπης.

Ο Σαρλ ντε Κέτελαρ γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 2001 στο Μπριζ του Βελγίου. Το όνομα ίσως δεν θυμίζει κάτι στους περισσότερους, αλλά όλα δείχνουν πως θα απασχολήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια. Μιας και όλα τα scouting reports που μπορείτε να βρείτε για τον 19χρονο wonderkid της Κλαμπ Μπριζ συμφωνούν σε ένα πράγμα: πρόκειται για τον πλέον versatile (πολύπλευρο) ποδοσφαιριστή του κόσμου στο ηλικιακό εύρος 17-21 ετών.

Charles de Ketelaere " personne ne me demande de faire tourner l'équipe, mais je veux y arriver " - Sport/Foot Magazine sur PC - Sportmagazine

Ο Ντε Κέτελαρ δεν έχει ακόμη ξεκάθαρη θέση στο γήπεδο. Μπορεί να παίξει όλους τους ρόλους στο αριστερό άκρο του αγωνιστικού χώρου. Μπακ, μπακ-χαφ, χαφ και εξτρέμ! Πολύ συχνά επίσης έχει χρησιμοποιηθεί ως box to box κεντρικός μέσος ή playmaker. Όσο σπάνιο κι αν φαντάζει, ο 19χρονος διεθνής (U16, U17, U19, U21 και στην πρώτη ομάδα της εθνικής Βελγίου) είναι εξίσου αποτελεσματικός στα δημιουργικά και ανασταλτικά του καθήκοντα, παρουσιάζοντας ξεχωριστή τακτική ετοιμότητα για το νεαρόν της ηλικίας του.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μπριζ, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και έκανε το ντεμπούτο του στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 σε αναμέτρηση του βελγικού Κυπέλλου απέναντι στην Francs Borains. Στις 22 Οκτωβρίου πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση σε επίπεδο Champions League με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν. Το ντεμπούτο του με την εθνική Βελγίου έγινε το Νοέμβριο του 2020 σε αναμέτρηση με την Ελβετία.

Για την σεζόν 2020-2021 έχει φτάσει ήδη τις 20 συμμετοχές με την Μπριζ. Οι 14 από αυτές είναι στην Jupiler Pro League και οι υπόλοιπες 6 στα παιχνίδια των ομίλων του Champions League, όπου μάλιστα είχε απολογισμό 2 γκολ και 1 ασίστ. Τα περισσότερα από τα 1121 λεπτά του στον αγωνιστικό χώρο τον βρήκαν στην αριστερή πτέρυγα, είτε ως χαφ είτε ως εξτρέμ, ενώ σε 4 ματς χρησιμοποιήθηκε ως δεύτερος ή κεντρικός επιθετικός.

Charles De Ketelaere (18) deed het goed tegen PSG - Voetbalnieuws | Voetbalkrant.com

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με την Ζενίτ στην 5η αγωνιστική του Group F στο Champions League, αφού είχε 1 γκολ και 1 ασίστ στη νίκη της Μπριζ με 3-0. Λίγο έλειψε να υπογράψει τον αποκλεισμό της Λάτσιο και την πρόκριση της ομάδας του καθώς είχε οδκάρι στις καθυστερήσεις στο 2-2 της Ρώμης…

Έχει συμβόλαιο με την Μπριζ ως το καλοκαίρι του 2023 και η χρηματιστηριακή του αξία ξεπερνά ήδη τα 12 εκατ. ευρώ. Φυσικά σε περίπτωση πώλησης του, οι αξιώσεις της βελγικής ομάδας είναι κατά πολλά εκατ. ευρώ μεγαλύτερες… Ήδη η Αταλάντα έχει εκφράσει την επιθυμία της να τον αποκτήσει, ωστόσο ο Ντε Κέτελαρ δεν ‘ψήνεται’ -ακόμη τουλάχιστον’ με την προοπτική των ‘μπεργκαμάσκι’.

Ο παίκτης βρίσκεται στη λίστα και της Μίλαν, ως πιθανός αντικαταστάτης του Χακάν Τσαλχάνογλου. Την ίδια στιγμή παρακολουθείται από την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Εφόσον ο Σαρλ ντε Κέτελαρ συνεχίσει να δείχνει ανάλογα σημάδια αγωνιστικής ανάπτυξης, πολύ δύσκολα θα εξαντλήσει το συμβόλαιο με την Κλαμπ Μπριζ…

https://www.youtube.com/watch?v=RAvDxZdAUzE&feature=emb_logo

Πηγή: contra

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ