Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται 36 σήμερα. Το τρελό με τον cr7 είναι ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται από τη Γιουβέντους δείχνουν πως ο οργανισμός του έχει ‘μείνει’ σε προηγούμενη δεκαετία.  Οι δυο πιο επιτυχημένοι, εμπορικά ποδοσφαιριστές της ιστορίας είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Προφανώς και όσα έκαναν εντός των τεσσάρων γραμμών […]

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται 36 σήμερα.

Το τρελό με τον cr7 είναι ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται από τη Γιουβέντους δείχνουν πως ο οργανισμός του έχει ‘μείνει’ σε προηγούμενη δεκαετία. 

Οι δυο πιο επιτυχημένοι, εμπορικά ποδοσφαιριστές της ιστορίας είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Προφανώς και όσα έκαναν εντός των τεσσάρων γραμμών προσέλκυσαν εταιρίες που τους ήθελαν για πρόσωπα τους. Είχαν ωστόσo, και το πρόσωπο -μαζί και το σώμα- να υποστηρίξουν τα όποια προϊόντα. Και έτσι έγιναν άνθρωποι-brand, με τον Βρετανό να κερδίζει ακόμα εκατομμύρια ως μοντέλο εταιριών. Αποσύρθηκε από τα γήπεδα το 2013 και το 2021 είναι στο Νο23 της λίστας με τους έχοντες τους περισσότερους followers στo Instagram (65.300.000), όπου κάθε post του δίνει 282.810 ευρώ.

Mαζί με τον θρύλο του ΝΒΑ, ΛεΜπρον Τζέιμς είναι οι μόνοι αθλητές που κερδίζουν κάθε χρόνο ποσό που φτάνει στα 60 εκατομμύρια δολάρια (50 εκατομμύρια ευρώ) από συνεργασίες με εταιρίες, προωθητικού τύπου. Ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής (μετά τον Λιονέλ Μέσι) είναι ένας από τους έξι αθλητές στους οποίους έχει δώσει η Nike ισόβιο συμβόλαιο. Μόνο του Τζέιμς και το δικό του συνοδεύτηκαν με ποσό που φτάνει στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Πληρώνεται και από τους Armani, Tag Heuer, Egyptian Steel, Herbalife, Italia Independent, Clear, PokerStars και Castrol.

Θα έλεγες πως έχει μια τρέλα με την εμφάνιση του, κάτι που όπως ενημερώνουν όσοι τον ξέρουν, δεν το κρύβει. Η Daily Mail έχει δημοσιεύσει αφήγηση πρώην συμπαίκτη του, σύμφωνα με την οποία “καθόταν μπροστά στον καθρέφτη γυμνός, έμπλεκε τα χέρια του στα μαλλιά του και μονολογούσε ‘wow, είμαι τόσο ωραίος’. Όταν τον ‘πειράζαμε’ με ατάκες όπως ‘ναι αλλά ο Μέσι είναι καλύτερος από εσένα’, τους απαντούσε ‘ναι, αλλά ο Μέσι δεν έχει τη δική μου εμφάνιση’”. Mic drop.

To Αthletic Interest εξήγησε πως ‘σήμερα η αξία ενός ποδοσφαιριστή δεν εκτιμάται βάσει του πόσο καλό πόδι έχει, πόσο δυνατός είναι στις κεφαλιές και πόσο γρήγορος είναι, αλλά και από τη ψηφιακή του αξία, με τους πολλούς followers να αυξάνουν τις απολαβές. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τις ‘μετοχές’ των συλλόγων, η τιμή των οποίων αυξάνεται όσο αυξάνεται και το κοινό στα social media”.

Μετά τον Ρονάλντο, σε ‘ψηφιακή αξία’ είναι ο Νεϊμάρ και έπειτα ο Μέσι, ενώ ακολουθούν οι Χάμες Ροντρίγκεζ, Γκάρεθ Μπέιλ, Μαρσέλο και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Ο Κριστιάνο γράφει την δική του ιστορία

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Κριστιάνο στο ποδόσφαιρο, που έχει πετύχει τεράστιες διακρίσεις και ρεκόρ στην πλούσια καριέρα του, αλλά μετά και από αυτό το μοναδικό ρεκόρ θα μείνει για πολλες πολλες γενιές ο Νο 1. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας με τη Νάπολι και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών, φτάνοντας τα 760 επίσημα γκολ στην καριέρα του και ξεπερνώντας τα 759 του Γιόζεφ Μπίτσαν.

Οι ποδοσφαιρικοί στατιστικολόγοι υποστηρίζουν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε ήδη τον Γιόζεφ Μπίτσαν ως πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά η εφημερίδα «Marca» (και όχι μόνο αυτή) έχει διαφορετική άποψη…Αλλά ακόμα και έτσι τελικά το έσπασε το τρομερό αυτό ρεκόρ.

Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας μεταξύ της Γιουβέντους και της Νάπολι και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που φτάνει τα 760 επίσημα γκολ στην καριέρα του

Όταν ευημερούν οι αριθμοί, οι άνθρωποι δυστυχούν, έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Σωστή η επισήμανση, αλλά όπως το κάθε τι στην ζωή, έχει και τις εξαιρέσεις της, ειδικά όταν μιλάμε για ποδοσφαιριστές – φαινόμενα όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ διψάει για περισσότερα γκολ, για περισσότερα ρεκόρ, για περισσότερες ομαδικές και ατομικές διακρίσεις. Και αυτή η δίψα κρατάει τον «CR7» στο υψηλότερο επίπεδο ακόμα και στα 36 του χρόνια, χωρίς μάλιστα να διαφαίνεται κάποια πρόθεση για αποχώρηση από την αγωνιστική δράση, τουλάχιστον άμεσο μέλλον.

Breaking down the numbers: Is Cristiano Ronaldo the greatest goalscorer ever? | MARCA in English

Ο «Mister Chip», μάλιστα, ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο διάρκειας 17 (παρά κάτι) λεπτών, στο οποίο εξηγεί μεταξύ άλλων ότι μόνο έξι παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχουν ξεπεράσει τα 700 γκολ (Γιόζεφ Μπίτσαν, Κριστιάνο Ρονάλντο, Πελέ, Ρομάριο, Λιονέλ Μέσι και Φέρεντς Πούσκας) και ότι ο ίδιος υπολογίζει ΜΟΝΟ τα επίσημα, επαγγελματικά γκολ των ποδοσφαιριστών, χωρίς να μετρούνται τα γκολ με τις μικρές εθνικές ομάδες ή ανεπίσημες, εξ’ ου και οι υπολογισμοί του.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Serie A

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ρονάλντο

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γιουβέντους

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ