Ο Αφρικανός φορ της Γκενκ, Εμπέρε Πολ Ονουάτσου, έχει ύψος 2.01 και διεκδικεί με αξιώσεις την πρωτιά στους σκόρερ της Ευρώπης. Ο ίδιος έχει περάσει από πολλά… στάδια. Έχει περάσει απ’ το Τόγκο, κατέληξε να δουλεύει ως οικοδόμος, μα τώρα είναι ένα βήμα απ’ το να γίνει κορυφαίος σκόρερ, με τη φανέλα της Γκενκ. Γεννημένος […]

Ο Αφρικανός φορ της Γκενκ, Εμπέρε Πολ Ονουάτσου, έχει ύψος 2.01 και διεκδικεί με αξιώσεις την πρωτιά στους σκόρερ της Ευρώπης.

Ο ίδιος έχει περάσει από πολλά… στάδια. Έχει περάσει απ’ το Τόγκο, κατέληξε να δουλεύει ως οικοδόμος, μα τώρα είναι ένα βήμα απ’ το να γίνει κορυφαίος σκόρερ, με τη φανέλα της Γκενκ.

Γεννημένος στις 28 Μαΐου του 1994, στο Ουγουέρι της Νιγηρίας. Βλέπει τον κόσμο από τα 201 εκατοστά! Πανύψηλος! Σπάνια βλέπουμε αθλητές στο ποδόσφαιρο, με τέτοια ύψη. Θυμίζει αρκετά τον Πίτερ Κράουτς

Συνήθως, όσοι έχουν την τύχη να είναι πολύ ψηλοί, επιλέγουν κάποιο άλλο άθλημα.

Κι όμως, με τη φανέλα της Γκενκ έχει σκοράρει 24 γκολ, στο Βελγικό πρωτάθλημα. Ξεκίνησε από την Ακαδημία της Εμπεντέι, ενώ μετέπειτα μετακόμισε στη Δανία, για λογαριασμό της Μίντιλαντ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, ο ίδιος δεν έπαιζε πάντα ως στράικερ. «Έπαιζα μικρός ως επιθετικός μέσος, αλλά μετέπειτα ξεκίνησα να παίζω μπροστά».

Σε μια συνέντευξή του μάλιστα είχε πει: «Νόμιζα πως στην Ευρώπη θα ζούσα στη μέση των ουρανοξυστών, όπως στις ΗΠΑ ή το Ντουμπάι. Όταν φύγαμε απ’ το αεροδρόμιο, είδα μόνο δάση, δέντρα και αγροκτήματα για μισή ώρα στη Δανία. Σκέφτηκα: Θεέ μου, υπάρχει ποδοσφαιρικό κλαμπ εδώ;».

Η δουλειά… κάνει τους άντρες-σκόρερ!

Ο Ονουάτσου είχε μεταναστεύσει, όπως αναφέραμε και παραπάνω, στο Τόγκο, προσπαθώντας να αναζητήσει την καριέρα του στο ποδόσφαιρο.

Όμως, η ζωή, του τα έφερε έτσι και κατέληξε να ψάχνει δουλειά ως οικοδόμος, ενώ παράλληλα ασκούσε το επάγγελμα του πωλητή στους δρόμους.

Σχετικά με αυτό, ο ίδιος έχει δηλώσει πως: «Έπρεπε να εργαστώ για να φέρω εις πέρας τα έξοδά μου, εγκατέλειψα εντελώς το ποδόσφαιρο!».

Η ευκαιρία που πήρε ο Ονουάτσου στη Δανία

Ο Ονουάτσου πήρε την ευκαιρία απ’ τα «μαλλιά», από τον προπονητή της Μίντιλαντ, Μπράιαν Πρίσκε, για την πρώτη ομάδα. Αυτό συνέβη το 2012, όταν ο ίδιος ήταν 18 ετών και έξι μηνών.

Όμως, δεν κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη ομάδα, καθώς οι απαιτήσεις ήταν υψηλές. Ο ίδιος πήγε δανεικός στη Βέιλε, το 2015. Εκεί, σε 15 ματς, πέτυχε πέντε τέρματα.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, η μοίρα του έμελλε να αλλάξει. Αφορμή, το ματς της Μίντιλαντ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στη Δανία. Στις 18/2 του 2016, ο ίδιος πέρασε ως αλλαγή στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης.

Πέτυχε το νικητήριο γκολ, στο τελικό 2-1. Από εκείνη την εμφάνιση, ο Ονουάτσου δε σταμάτησε να σκοράρει!

Σε 181 ματς, πέτυχε 74 (!) γκολ και έδωσε και άλλα… 23 σε συμπαίκτες του. Χάρη σε αυτά τα επιτεύγματα, η Γκενκ δαπάνησε για πάρτη του 6 εκατομμύρια, το 2019. Έτσι, ο Αφρικανός παίκτης μετακόμισε στο Βέλγιο.

Και τα πάει τόσο καλά, που με τη φανέλα της Γκενκ διεκδικεί το «Golden Boot», έχοντας πετύχει 24 γκολ!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Jupiler League

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι