Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν το έχει πάρει απόφαση: θέλει να γεράσει μέσα στο γήπεδο. Με κλεισμένα τα 43 του χρόνια, και ήδη 26 χρόνια ως επαγγελματίας κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Μπουφόν το τερμάτισε. “Μπορώ να παίξω ακόμη 4-5 χρόνια, άνετα”, δήλωσε στο Sky Sports. Δηλαδή, μέχρι τα 47, 48. Δεν πάμε καλά. Ή μήπως πάμε; […]

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν το έχει πάρει απόφαση: θέλει να γεράσει μέσα στο γήπεδο. Με κλεισμένα τα 43 του χρόνια, και ήδη 26 χρόνια ως επαγγελματίας κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Μπουφόν το τερμάτισε. “Μπορώ να παίξω ακόμη 4-5 χρόνια, άνετα”, δήλωσε στο Sky Sports. Δηλαδή, μέχρι τα 47, 48. Δεν πάμε καλά. Ή μήπως πάμε;

Η θέση του γκολκίπερ είναι η κατεξοχήν που, αν δεν σταματήσει από τραυματισμό, μπορεί να κρατήσει τα περισσότερα χρόνια στο ποδόσφαιρο.

Ο Γκόρντον Μπανκς, που πιστώνεται με τη λεγόμενη “απόκρουση του (20ου) αιώνα, σε κεφαλιά του Πελέ, στο Μουντιάλ του ’70 (vid) έπαιξε μέχρι τα 41 του.

Ο Κολομβιανός Μοντραγόν, σταμάτησε στα 43 του.

Ο “Ντίντα”, κατά κόσμον Νέλσον ντε Χεσούς ντα Σίλβα, σήκωσε δύο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν, το ένα, εδώ, στο ΟΑΚΑ, το 2007 (vid), όπου έπαιξε από το 2000-2010. Αγωνίστηκε ως τα 41 του.

Ο τρελάρας, επίσης Κολμβιανός Χιγκίτα έπαιξε μέχρι τα 44 του. Σήμα-κατατεθέν του, η απόκρουση με “το χτύπημα του σκορπιού”:

Ο Φαν ντερ Σααρ, ο Ντίνο Τζοφ, ο Τζιανλούκα Παλιούκα, ο Ντέιβντ Σίμαν, ο Λεβ Γιασίν, όλοι έπαιξαν μέχρι τα 41 τους.
Ο Πέτερ Σμάϊχελ μέχρι τα 40.
Και ο σπουδαίος Πίτερ Σίλτον έπαιξε μέχρι τα 48 του, σε μια καριέρα που κράτησε 33 ολόκληρα χρόνια: από το 1966 έως το 1997.

Η λίστα είναι μεγάλη. Αλλά, με εξαίρεση τον Σίλτον, σπανιότατα ξεπερνάει τα 45 χρόνια. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, όμως, θέλει, προφανώς, να γίνει ο ρέκορντμαν όλων των εποχών.

«Το κίνητρό μου δεν έχει τελειώσει. Έχω ακόμα μεγάλη επιθυμία να εκπλήξω, να αποδείξω ότι είμαι αθλητής και μάλιστα, σημαντικός αθλητής. Γι’ αυτό εξελίσσομαι και δέχομαι νέες προκλήσεις. Αυτή είναι η ουσία της ζωής μου”, δήλωσε ο Μπουφόν.

Εμπειρία και αυτοπεποίθηση

Το πνεύμα, λοιπόν, σίγουρα είναι πρόθυμο. Αλλά η σαρξ; Ο Ιταλός γκολκίπερ δε μοιάζει να δίνει μεγάλη σημασία σ’ αυτό. Σε μια θέση που, όντως είναι ίσως η πιο “εγκεφαλική” στο ποδόσφαιρο, ο Μπουφόν λέει πως έχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται: εμπειρία και αυτοπεποίθηση:

“Έχω τη βεβαιότητα ότι μπορώ να τα πάω καλά μέχρι τα επόμενα 4-5 χρόνια, γιατί έχω αποκτήσει μια σημαντική εμπειρία. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την παρουσία μου. Μπορεί να έχεις αμφιβολίες όταν δεν έχεις το σωστό κίνητρο και η καρδιά σου δεν νιώθει όπως θα έπρεπε, αλλά εγώ έχω και κίνητρο και σιγουριά για τον εαυτό μου”

Γκολκίπερ της Πάρμα, σήμερα, απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του το 1995, ο Μπουφόν είχε και άλλες προτάσεις όταν σταμάτησε οριστικά από τη Γιουβέντους. Προτίμησε όμως την επιστροφή στην πρώτη του ομάδα, παρότι δεν αγωνίζεται πια στη μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας:

Στην Πάρμα της καρδιάς του

“Το είδα σαν πρόκληση και σίγουρα θέλω να βοηθήσω την ομάδα που με ανέδειξε να επιστρέψει στη Serie Α“, λέει ο ίδιος.

Αν θα τα καταφέρει, ως προς την Πάρμα, θα φανεί. Όσο για το αν θα πετύχει και τον άλλο στόχο του, να παίζει ως τα 47-48, ποιος δεν το εύχεται;

Για πολλά έχει, κατά καιρούς, κριθεί και δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάστηκε να απολογηθεί για διάφορα. Αλλά ως ποδοσφαιρική αξία, ουδέποτε τον αμφισβήτησε κανείς…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик