O Πάτρικ Σικ έβαλε την γκολάρα του Euro φτάνοντας ως εκεί με πολλές δυσκολίες. Ήταν 11-12 χρόνων, στα πρώτα του βήματα. Ο πατέρας του ήταν στην εξέδρα σε κάθε παιχνίδι. Σε κάθε χαμένη ευκαιρία, σε κάθε γκολ που δεν έμπαινε χτυπιόταν γεμάτος απογοήτευση, του ούρλιαζε, τον έβριζε. Ο μικρός τα έχανε. Έβαζε τα κλάματα και […]

 O Πάτρικ Σικ έβαλε την γκολάρα του Euro φτάνοντας ως εκεί με πολλές δυσκολίες.

Ήταν 11-12 χρόνων, στα πρώτα του βήματα. Ο πατέρας του ήταν στην εξέδρα σε κάθε παιχνίδι. Σε κάθε χαμένη ευκαιρία, σε κάθε γκολ που δεν έμπαινε χτυπιόταν γεμάτος απογοήτευση, του ούρλιαζε, τον έβριζε. Ο μικρός τα έχανε. Έβαζε τα κλάματα και ζητούσε από τον προπονητή του να τον κάνει αλλαγή. Μέχει εκείνη τη φορά που αποφάσισε ότι δεν πήγαινε άλλο. Μέχρι εκείνη την ημέρα που γύρισε προς τις κερκίδες και σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο. Στον πατέρα του. Αυτό ήταν. Το είχε ανάγκη για να απελευθερωθεί. Και αφού το έκανε όλα πήραν τον δρόμο τους…

Κάθε φορά, μάλιστα, που γύριζαν στο σπίτι μετά από ένα παιχνίδι, ο μικρός Σικ, που είχε είδωλο τον Μίλαν Μπάρος, παραπονιόταν στους γονείς του ότι δεν ήθελε να πηγαίνουν στο γήπεδο για να τον βλέπουν. Για τον πατέρα του και τη μητέρα του, μάλιστα, το ποδόσφαιρο ήταν κάτι… ξένο καθώς είχαν συνηθίσει μια άλλη ζωή δουλεύοντας πολλές ώρες στον φούρνο της οικογένειας.

«Ο πατέρας μου στρεφόταν συνέχεια εναντίον μου. Σε κάθε λανθασμένη ενέργειά μου, έκανε σαν τρελός, είχε πολύ άσχημη συμπεριφορά και με επηρέαζε» θυμάται ο Σικ.

«Όταν του ύψωσα το μεσαίο δάχτυλο, γέλασε. Η μητέρα μου γύρισε προς το μέρος του και του είπε: ‘Καλά σου έκανε’. Από τότε άλλαξα κι εγώ. Σκέφτηκα ότι ήμουν εγώ αυτός που έπαιζα ποδόσφαιρο και όχι ο πατέρας μου και ότι δεν χρειαζόταν να με επηρεάζει η συμπεριφορά του».

Θυμηθείτε το πρόσφατο γκολ του, που έκανε τον πλανήτη να παραμιλάει:

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν