Οι ρομαντικές εποχές της φανέλας και της αγάπης για την ομάδα ανήκουν στο πολύ μακρινό παρελθόν. Στις μέρες μας τι είναι η μπαλίτσα; Μια μεγάλη μπίζνα. Έτσι το βλέπουν οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές. Και τα επαγγελματικά συμβόλαια προσπαθούν να καλύψουν όλες τις περιπτώσεις. ακόμα και τις πιο παλαβές. Κάποια συμβόλαια διάσημων και μη ποδοσφαιριστών […]

Οι ρομαντικές εποχές της φανέλας και της αγάπης για την ομάδα ανήκουν στο πολύ μακρινό παρελθόν. Στις μέρες μας τι είναι η μπαλίτσα; Μια μεγάλη μπίζνα. Έτσι το βλέπουν οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές. Και τα επαγγελματικά συμβόλαια προσπαθούν να καλύψουν όλες τις περιπτώσεις. ακόμα και τις πιο παλαβές.

Κάποια συμβόλαια διάσημων και μη ποδοσφαιριστών περιείχαν μέσα ρήτρες και όρους από τις ομάδες που ούτε ο πιο ευφάνταστος νους δεν μπορεί να συλλάβει.

Οι μεγάλοι και πλούσιοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι -και όχι μόνο- που δαπανούν δεκάδες ή και παραπάνω εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές παικτών, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, καθώς γι’ αυτούς οι παίκτες είναι επένδυση.

Μπορεί να προσφέρουν πλουσιοπάροχα συμβόλαια, όμως αντίστοιχα, επειδή «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και στα ψιλά γράμματα, βάζουν κάποιους όρους και ρήτρες που φαντάζουν (και είναι) εξωφρενικοί.

Απαγορεύονται «μαχαίρι» τα (extreme) σπορ

Το 2013 ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αποφάσισε να πάει από την Ντόρτμουντ στην Μπάγερν και τα υπόλοιπα είναι ιστορία, καθώς ο Πολωνός έγινε παίκτης-σύμβολο των Βαυαρών.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο ματς Άουγκσμπουργκ - Μπάγερν 2-2

Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα της εποχής, τον τότε 23χρονο Πολωνό διεκδικούσε και η Ρεάλ Μαδρίτης, πλην όμως οι «μπλάνκος» τον ήθελαν, υπό όρους.

Η ισπανική ομάδα πρόσφερε στον Λεβαντόφσκι το ποσό των 9 εκατ. ευρώ τον χρόνο, συν μπόνους υπογραφής 11,4 εκατ. ευρώ, όμως του απαγόρευε να κάνει σκι, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ορειβασία, να οδηγεί ταχύπλοα αλλά και μοτοσικλέτες (!) και κάπως έτσι ο Πολωνός είπε «όχι».

Ποτέ στο διάστημα

Όταν το μακρινό 1999 ο Σουηδός Στέφαν Σβαρτς πήρε μεταγραφή για τη Σάντερλαντ, οι «μαύρες γάτες» του έβαλαν όρο στο συμβόλαιο ότι δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει στο διάστημα.

Τι τους οδήγησε όμως να βάλουν αυτόν τον όρο;

«Ένας από τους συμβούλους του Σβαρτς έχει μερίδιο σε εταιρεία που σχεδιάζει διαστημικά ταξίδια και ανησυχούσαμε ότι μπορεί να έπαιρνε μαζί του τον Στέφαν. Οπότε σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να προνοήσουμε για το ενδεχόμενο αυτό, παρά να τρέχουμε μετά» εξήγησε ο Τζον Φλίκινγκ, τότε εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής ομάδας.

O Σβαρτς έμεινε ως το 2003 στη Σάντερλαντ και προφανώς δεν πήγε στο διάστημα, τερματίζοντας την καριέρα του στην ομάδα του αγγλικού Βορρά.

Νιλ Ράντοκ, τρως. Και ψεύδεσαι και τρως

Την αλησμόνητη ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου φαίνεται πως είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Κρίσταλ Πάλας, όταν το 2000 αποφάσισαν να αποκτήσουν τον –ποδοσφαιρικά υπέρβαρο– Νιλ Ράντοκ.

«Ο τότε προπονητής της Γουέστ Χαμ, ο Χάρι Ρέντναπ, με συμβούλευσε να βάλω “ρήτρα κιλών” στο συμβόλαιό του» είχε πει ο τότε πρόεδρος της ομάδας Σάιμον Τζόρνταν.

«Έτσι, αποφάσισα να βάλω έναν όρο ότι θα έπαιρνε 10% λιγότερα χρήματα από τα προβλεπόμενα, αν ξεπερνούσε τα 100 κιλά, που, ας μην γελιόμαστε, ήταν πάρα πολλά άλλωστε για ποδοσφαιριστή» συμπλήρωσε ο Τζόρνταν.

Κρίνοντας εκ των υστέρων, το γεγονός πως ο εύσωμος Ράντοκ έμεινε μόλις έναν χρόνο στην ομάδα, μάλλον πρέπει να «παραβίασε» τον όρο που είχε στο συμβόλαιό του.

Νιλ Ράντοκ το 2001:

Οι 5 πιο… τρελοί όροι σε συμβόλαια παικτών!

Σας παρουσιάζουμε 5 όρους σε συμβόλαια και μεταγραφές ποδοσφαιριστών που θα σας φανούν πολύ παράξενοι και λίγο… ό,τι να ναι!

Οι φίλοι του Νειμαρ

To 2013 o Νεϊμάρ πήρε μεταγραφή από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα και ζήτησε ένα συγκεκριμένο όρο στο συμβόλαιο. Ενημέρωσε την καταλανική ομάδα ότι οι φίλοι του από τη Βραζιλία θα τον επισκέπτονται κάθε 2 μήνες στη Βαρκελώνη και θα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τους “μπλαουγκράνα”!

Τα παρτάκια του Ροναλντίνιο

Όλοι ξέρουν για τη λατρεία που έχει ο Ροναλντίνιο στα πάρτι. Έτσι, λοιπόν, το 2011 όταν διαπραγματευόταν με τη Φλαμένγκο, ο Βραζιλιάνος μάγος ζήτησε από την ομάδα να μπορεί να… παρτάρει δύο φορές την εβδομάδα! Φυσικά η “Φλα” δέχτηκε χωρίς δισταγμό…

Φοβού την Παρί…

Σε ένα από τα συμβόλαια που υπέγραψε ο Πολ Πογκμπά με τη Γιουβέντους, μπήκε ρήτρα 60 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, αυτή η ρήτρα αφορά σε όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες, πλην μιας: της Παρί Σεν Ζερμέν. Για τη γαλλική ομάδα, η ρήτρα ανερχόταν στα 70 εκατ. ευρώ, λόγω της… μανίας της να καλύπτει ρήτρες παικτών που θέλει. Τελικά ο Γάλλος πουλήθηκε στη Γιουνάιτεντ με… 105 εκατ. ευρώ.

Μαθήματα μαγειρικής….

Το 1999 η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ήθελε να υπογράψει τον Κονγκολέζο μέσο Ρολφ-Κριστέλ Γκιέ-Μιέν. Ο παίκτης δέχτηκε, αλλά με έναν όρο: να κανονίσει η ομάδα μαθήματα μαγειρικής για τη γυναίκα του, ώστε ο ίδιος να μπορέσει να προσαρμοστεί πιο εύκολα στην Μπουντεσλίγκα!

Tον έβαλε να φάει αμελέτητα

Ο Σπένσερ Πράιορ ήθελε να πάρει μεταγραφή στην Κάρντιφ, αλλά βρέθηκε προ δυσάρεστης εκπλήξεως: ο πρόεδρος της ουαλικής ομάδας, Χάμαμ, θέλοντας να τεστάρει την αφοσίωση του νέου παίκτη, του είπε ότι πρέπει να φάει εγκέφαλο και αμελέτητα προβάτου, αν ήθελε να υπογράψει… Αηδιαστικό και… πρωτότυπο!

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Διεθνή

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ